Gratiini marokkolaisissa sävyissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Talvinen bataattigratiini
Ainekset
Juuresseos
600
g
bataattia
600
g
perunaa
1/2 - 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
Kastike
2
omenaa
1
purjo
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
voita
2
rkl
hienonnettua timjamia
7
dl
kermaa
1
tl
muskottipähkinää
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
kanelia
1 1/2
dl
Gryere-juustoraastetta
1
dl
parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Kuorrutus
2
dl
Gryere-juustoraastetta
1
dl
parmesaaniraastetta
100
g
rouhittuja hasselpähkinöitä
Työvaiheet
- Pese, kuori ja leikkaa bataatit ja perunat 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuokra öljyllä ja voilla, ja levitä juuresviipaleet vuokaan.
- Valmista kastike. Kuori ja kuutioi omenat, purjo, sipuli ja valkosipuli kattilaan. Hienonna timjami ja lisää se joukkoon. Kuullota aineksia voissa. Sekoita kerma ja jauhetut mausteet joukkoon ja anna hautua 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraasteet ja anna niiden sulaa kastikkeeseen. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kastike juuresten päälle vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45–60 minuuttia.
- Ota vuoka uunista. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Ripottele juustoraasteet ja pähkinät ruuan pinnalle ja paista ilman foliota 10 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Ketju on lukittu.
Missä asteessa gratiini on uunissa tuon ensimmäisen tunnin?