Koverretun munakoison hedelmäliha paistetaan pannulla, jolloin siitä haihtuu ylimääräistä nestettä. Näin ollen kaikki maut ovat voimakkaampia.
Täytetyt ricotta-munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele munakoisot, halkaise pitkittäin. Kaavi hedelmäliha munakoisoista lusikalla. Kuutioi hedelmäliha pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää munakoisokuutiot ja valkosipulit. Paista keskilämmöllä sekoitellen, kunnes munakoisot ovat hieman ruskistuneet ja niiden rakenne napakoitunut. Mausta chililastuilla ja suolalla. Kaada munakoisot kulhoon. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit, kaprikset, viipaloidut oliivit ja oregano.
- Nosta koverretut munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi täytettä munakoisojen sisälle.
- Raasta ricotta salata. Sekoita ricotta ja raastettu leipä keskenään. Lisää raasteseosta munakoisoille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on pinnalta kauniisti ruskistunut.