Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Piia Arnould

Texmex-tortillavuoka pitää sisällään papu-kasvistäytettä.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Texmex-tortillavuoka

Ainekset

noin 320
g
maissi- tai vehnätortilloja
1
tlk (350 g)
salsakastiketta
200
g
juustoraastetta
nokare voita uunivuoan voiteluun
Täyte
2
tlk (2 x 400 g)
säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1
tlk (280-340 g)
liemeen säilöttyjä maissinjyviä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
isoa
paprikaa
rypsiöljyä paistamiseen
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianteria
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1 1/2
tl
suolaa
Tarjoiluun
avokadoviipaleita

Työvaiheet

  1. Valmista papu-kasvistäyte. Huuhtele säilötyt mustapavut ja säilötty maissi kylmällä vedellä siivilässä.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista sipuli- ja paprikasuikaleita kovalla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää valkosipuli, juustokumina, korianteri, savupaprikajauhe ja mustapippuri. Kääntele kaksi minuuttia. Lisää valutetut mustapavut ja maissi. Kuumenna muutama minuutti, kunnes pannulle ei jää nestettä. Mausta suolalla.
  4. Voitele uunivuoka voilla. Leikkaa maissitortillat 3 cm leveiksi suikaleiksi. Laita vuokaan kerros kasvisseosta. Lado päälle tortillasuikaleita vieri viereen. Lisää salsaa, kasvispapuseosta, ohuesti juustoraastetta ja taas tortillasuikaleita. Tee 2–3 kerrosta, kunnes ainekset loppuvat. Säästä pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 20 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Anna vetäytyä viisi minuuttia. Tarjoa avokadosiivujen kera.

Kommentit (0)

Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dal Bhat - Linssipata

Ainekset

2
dl
punaisia linssejä
4 1/2
dl
vettä
1
valkosipulin kynsi
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
tl
juustokuminaa
1
tomaatti
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä noin 20 minuutin ajan.
  2. Hienonna valkosipuli ja punasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipuleita, inkivääriä ja juustokuminaa noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  4. Lisää tomaattikuutiot ja sipulimausteseos linssien joukkoon. Kuumenna vielä kertaalleen ja mausta lopuksi suolalla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Maukkaat bruschetat sopivat tarjottavaksi aperetiivin kanssa. Pikainen grillaus pehmentää kasvisten rakennetta ja antaa niille makeutta.

Annoksia
20 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegebaarin grillibruschetat

Ainekset

1
maalaispatonki
1 1/2
dl
ricottajuustoa
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
keltainen paprika
Salsa verde
1
rkl
kapriksia
1
ruukku
lehtipersiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
2
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa puoliksi ja viipaloi puolikkaat pitkittäin. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kolmeksi leveäksi suikaleeksi. Viipaloi patonki.
  2. Valmista salsa verde. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  3. Kypsennä kasviksia kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. Käännä kasviksia muutaman kerran grillauksen aikana. Grillaa myös leipäviipaleita noin minuutti per puoli.
  4. Siirrä grillatut kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon salsa verde.
  5. Sipaise patonkisivuille ohuelti ricottajuustoa. Asettele grillatut kasvikset patonkisiivuille juuston päälle.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Pia Inberg

Raikas rapareri piristää juhlavan kesäsalaatin.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisalaatti

Ainekset

1
raparperinvarsi
1
l
revittyä jääsalaattia
1/2
l
rucolaa tai horsmanlehtiä
12
retiisiä
1
dl
pistaasipähkinöitä
1
pallo
buffalomozzarellaa
Salaattikastike
2
dl
raparperinvarsia pilkottuna
1/2
dl
vettä
2
rkl
sokeria
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin salaattikastike. Lisää pilkotut raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Hauduta aineksia 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Sekoita jäähtyneen mehun joukkoon öljy, suola ja pippuri.
  2. Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa raparperi ohuiksi lastuiksi. Revi jääsalaatti ja silppua rucola tai horsmanlehdet. Lohko retiisit. Yhdistä ainekset ja kaada salaattikastike joukkoon.
  3. Kumoa salaatti tarjoiluvatiin. Lisää salaatin pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja paloiteltua mozzarellaa.

Kommentit (0)