Tilli valloittaa täytettä pursuavat pitaleivät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + kohoaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Tilli-halloumipitat
Ainekset
2 1/2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
5 1/2
dl
(durum)vehnäjauhoja
2
rkl
oliiviöljyä
Tilli-cashewtahna
200
g
cashewpähkinöitä
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
400
g
halloumia
1
pieni kurkku
1
puntti
tilliä
Työvaiheet
- Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen.
- Valmista leivät. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Liuota hiiva sekoitellen. Hienonna tilli ja murskaa fenkolinsiemenet. Lisää ne suolan kanssa hiivaseoksen. Alusta jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Lisää öljy loppuvaiheessa.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, vähintään puoli tuntia.
- Kaada vesi pois cashewpähkinöistä ja jauha ne tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu. Mausta cashewtahna tillisilpulla, sitruunanmehulla sekä suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Jaa taikina jauhotetulla työtasolla 8 osaan. Kauli ensin neljä ohutta leipää. Siirrä ne kuumennetulle pellille ja paista uunin ylätasossa noin 5 minuuttia, kunnes leivät kohoavat pulleiksi taskuiksi ja ruskistuvat hieman. Valmista loput leivät samalla tavalla.
- Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja paista tai grillaa se. Viipaloi kurkku.
- Halkaise leivät, laita väliin cashewtahnaa, halloumia ja kurkku-viipaleita sekä reilusti tilliä.
Vinkki Durumvehnäjauhoista leivotut pitat kohoavat hyvin.