Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Tilli valloittaa täytettä pursuavat pitaleivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + kohoaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-halloumipitat

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
5 1/2
dl
(durum)vehnäjauhoja
2
rkl
oliiviöljyä
Tilli-cashewtahna
200
g
cashewpähkinöitä
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
400
g
halloumia
1
pieni kurkku
1
puntti
tilliä

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen.
  2. Valmista leivät. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Liuota hiiva sekoitellen. Hienonna tilli ja murskaa fenkolinsiemenet. Lisää ne suolan kanssa hiivaseoksen. Alusta jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Lisää öljy loppuvaiheessa.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, vähintään puoli tuntia.
  4. Kaada vesi pois cashewpähkinöistä ja jauha ne tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu. Mausta cashewtahna tillisilpulla, sitruunanmehulla sekä suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan.
  5. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Jaa taikina jauhotetulla työtasolla 8 osaan. Kauli ensin neljä ohutta leipää. Siirrä ne kuumennetulle pellille ja paista uunin ylätasossa noin 5 minuuttia, kunnes leivät kohoavat pulleiksi taskuiksi ja ruskistuvat hieman. Valmista loput leivät samalla tavalla.
  6. Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja paista tai grillaa se. Viipaloi kurkku.
  7. Halkaise leivät, laita väliin cashewtahnaa, halloumia ja kurkku-viipaleita sekä reilusti tilliä.

Vinkki Durumvehnäjauhoista leivotut pitat kohoavat hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 265 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Tiktok-sovelluksesta tuttu nuudeliannos syntyy pikanuudeleista. Valmiskastikkeet korvataan sekoittamalla nuudelit voin, soijakastikkeen, kananmunan, chilin ja kevätsipulin kanssa. Nämä nuudelit ovat hyvänmakuista pikaruokaa sellaisenaan, mutta halutessaan ne voi höystää ruokaisammaksi tofulla,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-nuudelit eli pikaiset ramen-nuudelit

Ainekset

2
pkt (à 100 g)
ramen-pikanuudeleita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
fariinisokeria
3
rkl
soijakastiketta
2
kananmunaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (Muista: älä käytä nuudeleiden mukana tulevia maustepusseja.)
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää chili, sokeri ja soijakastike.

  3. Lisää valutetut, kypsät nuudelit pannulle ja sekoita soijaseos niihin. Siirrä nuudeliseos pannun reunoille.

  4. Riko munat pieneen kulhoon. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Kaada munat pannulle ja paista kokkeliksi.

  5. Sekoita nuudelit ja munat keskenään. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki: Tee nuudeleista ruokaisammat ja lisää joukkoon kasviksia, broileria, katkarapuja tai tofua. Myös kasvikset, kuten porkkana, kaali ja sienet, sopivat hyvin nuudeleihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Malai kofta eli friteeratut intialaiset juusto-kasvispyörykät saavat makunsa inkivääristä, korianterista ja juustokuminasta. Tarjoa ne keitetyn riisin ja naanleivän seurassa.

Viinisuositus: Lihattomien koftien raaka-aineina on paneer-juustoa ja perunaa. Molempien makua tukee aromaattinen chardonnay, kuten Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Couvent des Jacobins 2018, 10,98 e (0,375 l). Viinin kevyt mausteisuus, kermaisuus ja paahteisuus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malai kofta

Ainekset

6
kylmää, keitettyä perunaa (n. 600 g)
1
pkt (225 g)
paneer-juustoa
dl
cashewpähkinöitä
1
chilipalko
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
jeeraa eli juustokuminaa
½
tl
kanelia
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Lisäksi
naan-leipää tai riisiä
½
dl
cashew-pähkinöitä
½–1
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori keitetyt, jäähdytetyt perunat. Murskaa perunat haarukalla kulhossa. Raasta paneerjuusto. Rouhi pähkinät veitsellä hienoksi rouheeksi. Kuori ja hienonna chili pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä perunat, juusto, pähkinät, chili ja inkivääri. Lisää maissitärkkelys ja mausteet. Laita koftataikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

  2. Tee tällä välin kastike (resepti alla).

  3. Muotoile viilenneestä koftamassasta 12 palleroa. Kaada rypsiöljy 2 litran kattilaan ja kuumenna öljy keskilämmöllä noin 180-asteiseksi. Uppopaista pallot öljyssä kaksi kerrallaan, 1–2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes koftissa on rapea pinta ja kaunis väri. Nosta valmiit koftat reikäkauhalla talouspaperille, jotta enin rasva imeytyy paperiin.

  4. Viimeistele kastike. Soseuta se tehosekoittimessa sileäksi. Lisää kerma, sokeri ja suola. Kiehauta kastike. Lisää tarvittaessa vettä tai kasvislientä, jos kastike tuntuu liian tanakalta.

  5. Tarjoa koftat ja kastike riisin tai naan-leivän kanssa. Viimeistele pähkinöillä ja riisillä.

Kermainen tomaattikastike

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
1
rkl
inkivääriä hienonnettuna
4
rkl
kirkastettua voita tai r ypsiöljyä
1
rkl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kurkumaa
1
dl
cashewpähkinöitä
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
dl
kasvislientä
2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
1
tl
fariinisokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä voissa kasarissa tai kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet ja jatka paistamista koko ajan sekoitellen noin minuutti. Varo, etteivät mausteet pala.

  3. Lisää kastikepohjaan tomaatit, pähkinät ja kasvisliemi. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat tarjota koftat riisin kanssa, laita riisi tässä vaiheessa kiehumaan.

  4. Laita valmiit koftat kastikkeeseen ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Punakaalista syntyy upeanvärinen salaatti. Aasialaisilla mauilla ladattu kastike on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punakaalia ja rapeaa tofua aasialaisittain

Ainekset

½
(n. 500 g)
punakaalia
2
porkkanaa
1
omena
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
½
ruukkua
thaibasilikaa
3
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Pirtsakka kastike
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokokidesokeria
1
valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2
cm:n pala
inkivääriä raastettuna
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetinmehua
Lisäksi
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (250 g)
tofua (esim. Jalotofu maustettu paahtopalaa)

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali veitsellä tai keittiömandoliinilla. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta omena kuorineen. Suikaloi chili ohuiksi renkaiksi, poista siemenet halutessasi. Hienonna korianteri ja revi basikan lehdet.

  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Lisää myös seesaminsiemenet. Sekoita huolellisesti.

  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä tofu rapeaksi, noin 6 minuuttia. Ripottele tofupalat salaatin päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos himosi kohde on mac & cheese, tässä on sen kilpailijaksi kukkis & cheese. Tämä vuoka valmistuu paahdetusta kukkakaalista ja ihanan pehmeästä juustokastikkeesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratiini paahdetuista kukkakaaleista

Ainekset

n. 1
kg
kukkakaalia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
80
g
cheddarjuustoa (2 dl raasteena)
80
g
emmentaljuustoa (2 dl raasteena)
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
1
dl
kuivaa leipämurua tai korppujauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja laita nuput leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä öljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Pyörittele mausteöljy kukkakaalinuppuihin ja paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia tai kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä.

  3. Raasta juustot. Sekoita juustoraasteet kuumaan kastikkeeseen.

  4. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä kukkakaalit pelliltä vuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele leipämurut pinnalle ja valuta oliiviöljy vuokaan. Kypsennä gratiinia uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)