Tomaatti-basilikalasagne
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin tomaatti-basilikakastike. Kuori ja hienonna sipulit ja hauduta niitä oliiviöljyssä kasarissa. Lisää kasariin hienonnettu chili ja hauduta vielä hetki.
Kuutioi säilyketomaatit ja lisää kasariin liemineen. Lisää myös valutetut pavut. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
Kuumenna voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä hetki sekoitellen keskilämmöllä. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja hauduta pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vuoraa lasagnevuoka SAGA Leivinarkilla (pirskottele ensin vuoan pohjalle hieman vettä, niin arkki asettuu vuokaan hyvin.) Lado vuoan pohjalle ensin puolet juustokastikkeesta, sitten puolet pastasta, sitten puolet tomaattikastikkeesta, sitten loput pastasta ja lopuksi tomaattikastike sekä juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 1 tunti.
VINKKI
Jos sinulla on kiire, niin voit korvata juustokastikkeen valmiilla juuston makuisella ruokakermalla.
Lasagnea on helppo tuunata. Papujen sijaan voit ruskistaa tomaatti-kastikkeen joukkoon tietysti jauhelihaa, tai kokeile joskus soijarouhetta!