Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 244 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Ihanan täyteläinen palsternakka-juustopaistos on mukaeltu versio italialaisesta melanzane-munakoisovuoasta. Palsternakan makeutta taittaa päälle murusteltu sinihomejuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen palsternakka-juustopaistos

Ainekset

2
(yhteensä 500 g)
palsternakkaa
3
valkosipulinkynttä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
dl
valkoviiniä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
dl
basilikanlehtiä
100
g
sinihomejuustoa
2
palloa (à 125 g)
mozzarella di bufala -juustoa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakat. Leikkaa palsternakat juurestenkuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja hienonnetut yrtit sekä valkosipuli. Sekoita joukkoon palsternakkalastut.
  3. Murustele päälle sinihomejuustoa. Revi päälle mozzarellajuustoa. Painele juustoja hieman kauhalla tomaattikastikkeen joukkoon.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit (4)

Katiliina

Ihmettelen tomaattimurskan runsautta: 800 g, + viini.( Melanzane-reseptissä on vain 4o0 g tomaattimurskaa) . Kun palsternakkaa on vain 500 g ja haudutusaika 30 min, luulisi tulevan aika nesteistä vuokaa?

Katiliina

Ihmettelen tomaattimurskan runsautta: 800 g, + viini.( Melanzane-reseptissä on vain 4o0 g tomaattimurskaa) . Kun palsternakkaa on vain 500 g ja haudutusaika 30 min, luulisi tulevan aika nesteistä vuokaa?

Vierailija

Jeps, 30 min uunissa ja aika vetistä on. Eikä palsternakat ole kypsiä.

Tomerell
Seuraa 
Liittynyt12.1.2015

Ohje ei mielestäni ole kovin onnistunut.  Nestettä on aivan liikaa, ja palsternakka ei tahdo kypsyä edes tunnissa 225 asteisessa uunissa.  Lisäksi makumaailma on outo, ja palsternakan maku lyö läpi liikaa.

Kannattaa pysyä alkuperäisessä Lelanzanessa, joka on parempi kokonaisuus kuin tämä.

Sääli sinänsä, sillä tämä kuulosti hyvältä ohjeelta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipaise kesäkurpitsojen pintaan öljyä ja hunajaa, niin ne karamellisoituvat kauniisti. Simppelisti maustetut, grillatut kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
KUKKAKAALIMURU
1
pieni kukkakaali
½
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
RUOHOSIPULIKASTIKE
½
ruukku ruohosipulia
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
mustia oliiveja
1
dl
auringonkukansiemeniä
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli ja tee sillä aikaa kukkakaalimuru. Hienonna kukkakaalin valkoiset nuppuosat veitsellä tai tehosekoittimessa pieneksi silpuksi. (Varren voit käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.) Keitä kukkakaalimurua 1–2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja laita kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja ja sekoita.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja tee veitsellä ristiviillot leikkuupintaan. Hiero suola pintaan ja valuta hunaja ja öljy päälle. Grillaa kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin 3–5 minuuttia tai kunnes ne karamellisoituvat ja hieman pehmenevät.

  3. Tee kastike kesäkurpitsojen kypsyessä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.

  4. Lisää kukkakaalimuru, oliivit, auringonkukansiemenet ja yrttejä kesäkurpitsojen päälle. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä klassikko ei petä! Kun kukkakaali kuorrutetaan juustolla ladatulla kastikkeella, lopputulos ei voi olla muuta kuin herkullinen. 

Gratinointikastike pysyy paremmin kaalin pinnalla, kun se on viileää. Voit keittää kukkakaalin valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Juustoksi gratiiniin sopivat täysrasvaiset, hyvin sulavat juustot, kuten gruyère, kermajuustot tai pitkään kypsytetyt vuoristojuustot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisäkkeenä
Valmistusaika
50 min + kastikkeen jäähtyminen noin 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratinoitu kukkakaali

Ainekset

1
(n. 800 g)
kukkakaali
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Juustokastike
25
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
maitoa
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
muskottipähkinää
2
dl
maukasta juustoraastetta
Pinnalle
½
dl
maukasta juustoraastetta
6
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa irti suojalehdet. Jos ne ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne gratiiniin. Koverra kuorimaveitsellä kaalin kova kanta irti.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kukkakaali. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmentynyt. Nosta kaali reikäkauhan avulla lautaselle jäähtymään. 
  3. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike sinapilla ja muskottipähkinällä. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa. 
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Laita kukkakaali ja suojalehdet vuokaan. Valuta päälle kastike ja lisää loput juustoraasteesta. Gratinoi uunissa noin 25 minuuttia.
  6. Hienonna ruohosipuli ja ripottele se kukkakaalin pinnalle. Tarjoa kukkakaali lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt grillissä tirisee salaatti! Grillaa fetapala kokonaisena ja murenna se appelsiinivinegretillä maustetulle lämpimälle salaatille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fetasalaatti

Ainekset

4
pientä salaatinkerää
1
pkt (200 g)
fetaa palana
APPELSIINIVINEGRETTI
1
ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
1
appelsiini
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan ja tee sillä aikaa vinegretti. Ota lehtipersiljaa sivuun koristelua varten. Hienonna loppu lehtipersilja ja valkosipuli ja laita kulhoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää öljy, suola ja siirappi ja sekoita.

  2. Halkaise tai lohko salaatit ja sivele niille vinegrettiä. Grillaa salaatit ja fetapala nopeasti, enintään 1–2 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan, murusta grillattu feta päälle ja viimeistele annos lopulla vinegretillä ja lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Jos rakastat kylmää gazpacho-keittoa, kannattaa kokeilla samoja makuja myös grillattuna. Raikkaan hapan kastike antaa ytyä grillatuille kasviksille.

Viinisuositus: Punaviiniksi annokselle sopii katalonialainen Josep Foraster Lamoto 2019, 19,80 e (tilausvalikoima), joka on Trepat-, Garnacha- ja Syrah-rypäleiden jännittävä sekoitus. Viini on tumman marjaisa ja mukavan suoraviivainen. Sen kevyt savuisuus kokoaa gazpachon maut hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu gazpachosalaatti

Ainekset

3
punaista paprikaa
1
pieni valkosipuli
4
minikurkkua tai 1 pieni kurkku
200
g
terttukirsikkatomaatteja
1
pieni kesäpunasipuli
Gazpachokastike
1
tomaatti
n. 4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
balsamiviinietikkaa
muutama basilikanlehti
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista ”hattu” irti. Kuori ja halkaise kurkut ja poista siemenet pienellä lusikalla.

  3. Grillaa paprikoita välillä käännellen, kunnes kuori tummuu. Laita ne sitten kannelliseen rasiaan tai sulje muovipussiin. Grillaa valkosipulia noin 10 minuuttia, tomaatteja noin 4 minuuttia ja kurkkua muutama minuutti. Grillaa myös kastikkeeseen tuleva tomaatti, noin 5 minuuttia.

  4. Tee kastike. Kuutioi iso, grillattu tomaatti ja laita palat tehosekoittimeen. Puristele grillatut valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää sitruunamehu ja etikka. Soseuta seos sileäksi ja paseeraa halutessasi eli painele sose tiheän siivilän läpi.

  5. Poista paprikoista kuoret ja viipaloi tai kuutioi paprikat. Viipaloi kurkut ja kesäsipuli.

  6. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja valuta kastike päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Vaikuttaa herkulliselta, otan reseptin talteen.