Syksyn ihanin annos! Tuoreesta maissista valmistettu polenta on todellista herkkua voissa paistettujen sienten kanssa. Polentapedille sopivat kaikki pannuvalmiit metsäsienet aina tateista suppiksiin.
Tuorepolenta ja metsäsienet
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa maissinjyvät pois tähkästä terävällä veitsellä. Laita maissinjyvät kattilaan ja peitä ne vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Siivilöi maissit niin, että saat keitinveden talteen.
-
Soseuta maissinjyvät monitoimikoneessa leikkuuterällä mahdollisimman hienoksi muruksi. Lisää keitinvettä vähitellen, kunnes koostumus muistuttaa perunamuusia.
-
Laita maissisose takaisin kattilaan ja kääntele joukkoon voi, suola ja pippuri. Keitä voimakkaasti sekoittaen pari minuuttia. Lisää mausteita tarvittaessa.
-
Putsaa sienet roskista. Leikkaa sienet tasakokoisiksi paloiksi. Kuumenna laakea pannu ja lisää öljy. Paista sienet niin, että annat niiden saada kunnolla väriä pintaan ennen kääntämistä. Kun sienet ovat ruskistuneet toiselta puolelta, käännä palat ympäri ja lisää voi. Kun molemmat puolet on paistettu, lisää suola ja sekoita. Ota pannu pois liedeltä. (Jos et omista laakeaa pannua, paista sienet erissä.)
-
Jaa polenta annoskulhoihin tai syville lautasille. Lusikoi sienet päälle niin, että keskelle jää vähän tilaa. Lusikoi neste pannulta sienten päälle.
-
Erottele keltuaiset valkuaisista. Laita keltuaiset sienten keskellä olevaan koloon.
Vinkki Käytä yli jääneet valkuaiset kakku- tai lettutaikinaan tai marenkeihin.