Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Alkuruuat
Aamiaiset
14:55 | 18.3.2016

Turkkilaiset cilbir-aamiaismunat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Jogurttia ja munia? Kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä, maistuu totaalisen taivaalliselta. Tämä on täydellinen aamiaisruoka viikonloppuun.

Kun aamupalalla tai brunssilla on tarjolla uppomunia, tunnelma nousee heti asteen fiinimmäksi. Uppomunien kypsennys on yllättävän helppoa, ja ne antavat viimeisen silauksen monelle annokselle.

Pääosaan uppomunat pääsevät turkkilaisessa cilbir-annoksessa, jossa kananmunat tarjotaan paksulla jogurttipedillä muutaman mausteisen kastikkeen kera. Kastikkeet valmistuvat vaivatta vain hienontamalla ja sekoittamalla ainekset yhteen.

Kun tähän lautaselliseen kastaa palan vaaleaa vastapaistettua leipää, on täydellisyyttä hipova makuelämys taattu. Samalla suupalalla saa pehmeän rasvaista turkkilaista jogurttia, ihanan valuvaa kananmunankeltuaista, savupaprikavoita ja raikasta yrttiöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
20 min
Keskivaikea

Turkkilaiset cilbir-aamiaismunat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
turkkilaista jogurttia
4
kananmunaa
2
l
vettä
3/4
dl
etikkaa
Savupaprikavoi
3
rkl
voita
½
tl
savupaprikaa
Yrttiöljy
1
rkl
korianteria hienonnettuna
1
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
oreganoa hienonnettuna
1
pieni valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon savupaprika. Jätä seos odottamaan.
  2. Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä sitä pari minuuttia. Lisää etikka ja pidä vesi juuri ja juuri kiehuvana. Riko munat kahvikuppeihin. Sekoita veteen pyörre ja kaada muna läheltä veden pintaa veteen. Kypsennä kaksi munaa kerrallaan. Anna munien kypsyä 2 minuuttia ja nosta reikäkauhalla vedestä. Valmista loput munat samalla tavalla.
  4. Kokoa annokset jakamalla jogurtti kahdelle pienelle lautaselle. Asettele kumpaankin annokseen kaksi uppomunaa ja kaada maustevoita ja -öljyä kastikkeeksi.

Vinkki! Nauti turkkilaiset munat aamiaisena tai alkupalana paahdetun leivän dippinä.

Lisää aiheesta
  • Mainettaan helpommat: näin onnistut uppomunien tekemisessä
Tilaa Glorian ruoka & viini
uppomuna
juhlat
aamiainen
turkkilaiset aamiaismunat
jogurttimunat
yrttiöljy
savupaprikavoi
gilbir
Kot kot
30 minuuttia
Kemut
aamiainen & brunssi

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini