Koverra bataattiin kolo täytteelle. Bataattiveneistä saat mahtavan kasvisaterian, jonka voit syödä kuorineen päivineen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo
Vuohenjuustobataatit
Ainekset
4
(à 400 g)
bataattia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Täyte
3
dl
bataattien sisustaa
1
pkt (200 g)
vuohenjuustoa
1
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
½
dl
saksanpähkinöitä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
muna
½
dl
timjamia hienonnettuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Päälle
½
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
balsamisiirappia
Työvaiheet
- Harjaa bataatit puhtaiksi. Halkaise ne ja nosta pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Sivele bataatit öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 40–60 minuuttia, kunnes bataattien sisus kypsyy napakan pehmeäksi.
- Koverra kolot bataattien sisuksiin. Anna jäähtyä hetki.
- Leikkaa vuohenjuusto puolikuun muotoisiksi viipaleiksi tai pienemmiksi paloiksi. Rouhi pähkinät ja viipaloi aprikoosit. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Lusikoi täyte bataattien kuoriin. Ripottele päälle saksanpähkinöitä.
- Kuorruta bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Puolita vuohenjuustotanko? Siis käytetäänkö siitä vain puolet vai mitä?
Kiitos kommentistasi, hyvä huomio! Kokonaan käytetään, mutta vuohenjuuston voi lisätä siis puolikuun muotoisina paloina, jolloin palat mahtuvat paremmin bataatin kyytiin. Korjaan tuon lauseen.
Oli niin hyvää, ettei sanotuksi saa, mutta sanon kumminkin, että hyvää on, nami, jätin timjamin pois, koska emme tykkää sen mausta!