Kreikkalainen kasvispaistos briami saa makuparin libanonilaisesta labneh-juustosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Yrttilabneh eli jogurttijuusto
Ainesosat
500
g
turkkilaista jogurttia
1
pieni valkosipulinkynsi
1/4
ruukkua
minttua (tai basilikaa)
1
oksa
rosmariinia
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet. Sekoita jogurtin joukkoon suola ja valkosipuli sekä yrtit.
- Kaada seos siiviläkankaalla vuorattuun lävikköön ja nosta lävikkö kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.