Sunnuntailounas on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat tuovat keveyttä ja hyvää vaihtelua päivän aterioihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

Ainekset

250
g
Beanit yrtti-valkosipuli-härkäpapusuikaleita
2
rkl
ruokaöljyä
2
kpl
sipulia
2
kpl
kesäkurpitsoja
2
rkl
tomaattisosetta
400
g
tomaattimurskaa
2
tl
paprikajauhetta
ripaus
tuoretta mustapippuria
2
dl
mozzarellajuustoraastetta

Työvaiheet

1. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsat keskeltä halki. Koverra lusikalla halkaistut kurpitsat ja hienonnan sisus veitsellä pieneksi. Ylimääräinen neste on hyvä puristaa pois.
2. Hienonna sipulit.
3. Kuumennan öljy pannulla ja paista  härkäpapusuikaleita n. 5 min, kunnes ruskistuvat hieman. Siirrä erilliseen kulhoon.
4. Kuullota sipulisilppu pannulla. Lisää kesäkurpitsojen sisusta sekä tomaattisose ja jatka hetki paistamista.
5. Lisää tomaattimurska ja mausta seos paprikajauheella ja ripauksella tuoretta mustapippuria. Ota levy pois päältä ja anna hautua pannulla 10 min. Lisää joukkoon paistetut härkäpapusuikaleet.
6. Pistele haarukalla kesäkurpitsojen kuoria ja asettele ne leivinpaperille päälle pellille/uuniritilälle. Esipaista 225 asteessa uunin keskitasossa 10 min.
7. Jaa täyte kesäkurpitsoille ja ripottele pinnalle mozarellajuustoraastetta. Paista vielä n. 20 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla