Ilona_4 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.

Löysin kyseisen ohjeen aikoinani Valion sivuilta, ja sieltä se löytyy edelleen. Mintun jättäisin ohjeesta ehkä pois, tai en ainakaan lähtisi keulimaan sen kanssa vaan pysyttelisin tuossa ohjeen mukaisessa 2 ruokalusikallisessa. 

Risotto maistuu ihanalta perjantai-illalla hyvän ystävän kanssa nautittuna! Ja kun ohjeeseen jo kuuluu valkkaria, ei sitä näin ollen ole syytä jättää ruuan kanssakaan juomatta! :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Katkarapu-sahramirisotto

Ainekset

300
g
katkarapuja
8
dl
vettä
1,5
kanaliemikuutio
2
sipulia
4
dl
risottoriisiä
1/2-1
ps (à 0,5 g)
sahramia
1,5
dl
kuivaa valkoviiniä
200
g
katkarapu/ rapu tuorejuustoa
2
rkl
tuoretta minttua
Tarjoiluun
sitruuna- tai limelohkoja

Työvaiheet

  1. Laita sulatetut katkaravut valumaan lävikköön.

     

  2. Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.

  3. Hienonna sipulit. Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota siinä sipuli, riisi ja sahrami.

  4. Lisää joukkoon kanalientä ensin 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää nestettä 1 - 1 1/2 dl kerrallaan välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä. Lisää lopuksi viini ja sulata joukkoon tuorejuusto.

  5. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.

  6. Lisää viimeisenä hyvin valutetut katkaravut ja hienonnettu minttu. Kuumenna, älä enää keitä.

 

 

Tarjoa heti sitruuna- tai limettilohkojen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla