
Ali kokkaa Soppa365-tv:ssä meksikolaista kalakeittoa. Tällä reseptillä saat vaihtelua kalakeittoon ja ruoka on myös omiaan karkoittamaan flunssanalut.
Meksikolainen kalakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi sipuli. Paloittele chili. Poista halutessasi siemenet; chilin siemenet tekevät keitosta tulisemman. Kuullota chiliä ja sipuleita öljyssä kattilassa alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipuli kattilaan. Lisää juustokumina ja savupaprikajauhe ja jatka paistamista vielä noin 30 sekuntia.
- Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkana noin 1–2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää valkoviini ja juurekset kattilaan. Keitä hetki, kunnes viini on lähes kokonaan haihtunut. Lisää sitten kalaliemi ja tomaattimurska ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Kuutioi kalafileet.
- Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu kattilaan. Lisää kalat ja keitä pari minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
- Mausta keitto suolalla ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.