Tintti Alanko on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Mulligatawny niminen keitto on kulkeutunut Britanniaan siirtomaa-ajan sotilaiden mukana. Meidän keittiöön se kulkeutui lontoolaisen kirjakaupan hyllyltä. Reseptiin on tehty pieniä muutoksia kuten rusinat pois! Keitto on kaikkein näppärin tehdä valmiiksi grillatun kanan jämälihoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min.
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen kanakeitto Intiasta

Ainekset

4
rkl
öljyä
2
Valmiiksi grillatun broilerin koipea tai rintapalaa, käy myös 'left overs'
1
sipuli
1
porkkana
1
Lanttu
1
rkl
Currymaustetta
4
kokonaista neilikkaa
Mustapippuria myllystä melko runsaasti
50
g
punaisia linssejä
3
Perunaa kuorittuna ja paloteltuna
900
ml
Valmista kanalientä ( 2 kpl luomu kanaliemikuutiota)
suolaa maun mukaan
1-2
tl
Tulista chilijauhetta
Korianterin lehtiä pinnalle

Työvaiheet

  1. Laita korkeareunaiseen kasariin öljy ja paista pilkotut, sipulit, lantut, porkkananpalat ja perunalohkot ruskeiksi. Kaada sekaan curryjauhe, chili, neilikat ja kierrä mustapippuria sekaan. Paista 1-2 minuuttia.
  2. valmista kanaliemi, esim. Keitä 900 ml vettä ja pudota sekaan 2 luomu kanaliemikuutiota.
  3. Lisää sekaan linssit ja kaada kanaliemi päälle. Hauduta kannen alla n. 15 minuuttia.
  4. Lisää kokonaisen grillatun broilerin jämät luineen, mitkä on jäänyt syömättä tai 1 koipi ja rintapala luineen. Anna kannen alla hautua n. 15 minuuttia. Ota kokonainen kana luineen pois ja erottele lihat leikkuulaudalla ja pudota lihapalat keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa chiliä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali, tuo alkukesän aarre. Pipsa Hurmerinnan ohjeessa kaali käytetään grillissä ja sen kaveriksi tehdään ihana tahinikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kaali ja tahinikastike

Ainekset

2
(à 500 g)
varhaiskaalia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria
Tahinikastike
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
dl
oliiviöljyä
½
dl
tahinia
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Paahda siemeniä kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Murskaa ne morttelissa. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä.
  2. Leikkaa kumpikin kaali neljäksi lohkoksi. Sivele leikkauspinnat oliiviöljyllä ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Grillaa kaaleja keskikuumassa grillissä noin viisi minuuttia koko ajan käännellen, jotta ne eivät pala. Kaalit ovat valmiita kun kanta on pehmennyt ja pinta on kauniin paahtunut.
  3. Laita kaalit vadille ja kaada kastike niiden päälle. Hienonna lehtipersiljaa pinnalle. 

Vinkki! Voit grillata kaalit uunissa grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (1)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)