Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 156 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi kikherneet pitää soseuttas erikseen, vaikka koko keitto soseutetaan lopuksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.

Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Tuttu maku uudessa muodossa! Lämmittävän tex mex -keiton maku vain paranee ajan kanssa – seuraavana päivänä se on superherkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillakeitto

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
½
(oranssi) paprika
tl
jeeraa eli juustokuminaa
dl
(noin 400 g ) (mietoa) salsaa
1
l
kasvislientä
1
rkl
hunajaa
1
tlk
kypsiä mustapapuja
1
tlk
maissia
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
maissilastuja, tuoretta korianteria, avokadoa ja limeä

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota noin 5 minuuttia.
  2. Lisää jeera ja chilijauhe ja pyöräytä. Lisää salsa, kasvisliemi ja hunaja ja kiehauta. Valuta ja huuhdo mustapavut ja maissi ja lisää keittoon. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon lopuksi.
  4. Tarjoa maissilastujen ja muiden täytteiden kanssa.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 33 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)