Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 206 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi kikherneet pitää soseuttas erikseen, vaikka koko keitto soseutetaan lopuksi?

MSI

Inkiväärin ystävänä testailenkin tätä piakkoin. Työvaiheita voi vähennellä helposti ja itse soseutan kaiken vasta lopuksi..myös nuo "paahtohommelit"jätän sikseen..,yksinkertaistan ohjetta "laiskuuttani";D Sopiskohan tuon kookosmaidon tilalle kaurakerma..testailen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Majoneesimainen cashewkastike antaa vegaaniseen perunasalaattiin ihanan täyteläisen maun. Soosi sopii sellaisenaankin vegemakkaroiden lisukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen perunasalaatti

Ainekset

500
g
uusia perunoita
1
punainen paprika
1
ps
retiisejä
1
punasipuli
2
sellerin vartta
¼
ruukkua
persiljaa
Cashewkastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
vettä
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
1
rkl
sinappia
4
tl
hunajaa
1
rkl
kuivattua tai 2 rkl tuoretta tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät kuumaan veteen pehmenemään tunniksi. Valuta.
  2. Harjaa ja keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja puolita pienimmät ja leikkaa suurimmat neljään osaan. Paloittele paprika ja retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna selleri ja persilja.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää vettä ja suolaa.
  4. Kääntele kastike perunoiden ja kasvisten joukkoon. Tarjoa grillatun kasvismakkaran kanssa kylmänä tai huoneenlämpöisenä .

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaaninen kinuski-marjatäytekakku on loistava vaihtoehto kesän juhliin. Leivo kakkupohja valmiiksi, keitä kinuski ja vaahdota täyte, mutta täytä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kinuski-marjatäytekakku

Ainekset

Kakkupohja
7
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
rkl
leivinjauhetta
200
g
vegaanista margariinia
3
banaania
4
dl
vichyä tai mehua
Vegaaninen kinuski
dl
kaurakermaa
dl
fariinisokeria
Soijakermatäyte
2
prk
soijavispiä
1
dl
tomusokeria
1
sitruuna
Lisäksi
2
banaania
1
l
mansikoita

Työvaiheet

  1. Tee ensin kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata margariini. Sekoita kuivien aineiden joukkoon banaani, rasva ja lopuksi vichy varovasti sekoittaen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kumoa taikina pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Tee kinuski. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja kaurakerma. Keitä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes seos alkaa saostua. Testaa, onko kinuski valmista tiputtamalla pieni tippa kylmään veteen. Jos pisara pysyy kasassa, kinuski on valmista.
  3. Vatkaa kylmä soijavispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja raasta noin puolet sitruunan kuoresta. Siivuta banaanit ja 2⁄3 mansikoista.
  4. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle. Levitä päälle kinuski. Levitä banaani- ja mansikkasiivuja. Levitä kermavaahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle ja täytä se samaan tapaan. Lopuksi koristele ylin kerros soijavaahdolla, mansikoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mummolan marjapiirakka vegaanisena! Tällä ohjeella klassikosta tulee yhtä ihana kuin lapsuusmuistoissa.

Vinkki: Soijajugurttitäyte hyytyy hyvin ilman munaa, kun piirakan antaa jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen marjapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
maidotonta leivontamargariinia
½
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
dl
kylmää vettä
Täyte
500
g
soijajugurttia
¾
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
vadelmia
1
dl
viinimarjoja

Työvaiheet

  1. Nypi rasva ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne rasvaseokseen. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin puoli tuntia.
  3. Nosta piirakkavuoka suoraan jääkaapista 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
  4. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla sokerit soijajugurtin joukkoon. Levitä jugurtti esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele päälle marjat. Jatka paistamista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
  5. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista: ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, jotta täyte hyytyy.

Kommentit (1)

Vierailija

Pitääkö marjojen olla tuoreita vai käykö pakastemarjat? Vaikuttaa ihanan helpolta reseptiltä!