11:16 | 16.12.2015
Rosollisoppa ja lohitahna
Rosolli saa uuden elämän soppakattilassa. Kalapöydän tähteille on käyttöä keiton herkkusilmässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 20 min
Helppo
Rosollisoppa ja lohitahna
Ainesosat
2
jauhoista perunaa
8
dl
valmista rosollia (ei sis. perunaa)
5
dl
kasvislientä (kuutioista tai fondista)
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk
(400 g) kookosmaitoa
Lohitahna
100
g
graavilohta
1
rkl
limetinmehua
2
rkl
turkkilaista jogurttia
1
tl
wasabia
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Vaiheet
- Kuori ja paloittele perunat kuutioiksi kattilaan. Lisää rosolli ja kasvisliemi. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää hunaja, mausteet sekä kookosmaito. Kirhauta keitto nopeasti vielä ennen tarjoilua.
- Leikkaa lohi hyvin pieniksi kuutioiksi. Purista limetinmehu ja sekoita se jogurtin ja wasabin kanssa lohikuutioihin. Hienonna joukkoon ruohosipuli. Pyöräytä lohitahnasta ruokalusikalla nokare keiton pinnalle tai tarjoa tahna erikseen.