Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-nuudelikeitto Aasiasta

Ainekset

1,5
l
vettä
2
salottisipulia
1/2
chili
2
rkl
soijakastiketta
2
isoa porkkanaa
2
broilerin nahatonta rintafileetä (n. 300g)
100
g
purjosipulin vihreää osaa
100
g
täysjyvä- tai sobanuudeleita
1/2
dl
limetti mehua
1
tl
ruokokidesokeria
100
g
siitakesieniä
2
rkl
ohueksi viipaloitua tuoretta inkivääriä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuoritut ja viipaloidut salottisipulit, inkivääri, viipaloitu chili, limetinmehu, soija ja sokeri.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi. Suikaloi broilerinfileet. Lisää porkkanat ja broileri liemeen. Keitä keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes broileri kypsyy.
  3. Puhdista siitakkeet ja poista kuivat kannat. Viipaloi siitakkeet ja huuhdeltu purjosipuli. Murenna nuudelit pienemmiksi paloiksi.
  4. Lisää siitakkeet, purjosipuli ja nuudelit keittoon. Hauduta vielä 5 minuuttia tai kunnes nuudelit pehmenevät. Tarjoa limetinlohkojen kanssa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta.

Vinkki! Keitto muuntuu kasvissyöjälle sopivaksi korvaamalla broilerin maustamattomalla ja kuutioidulla tofulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Umamista makua huokuva sieniliemi valmistuu kuivatuista sienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 1,2 l valmista lientä
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Sieniliemi

Ainekset

1
sipuli
1
keskikokoinen purjo
1
juuripersija
2
rkl
rypsiöljyä
4
dl
kuivattuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja, orakkaita)
2
l
vettä
1
rosmariinin oksa
5
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Lohko sipuli kuorineen. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele huolellisesti ja paloittele muutaman osaan. Pese juuripersilja ja lohko se.

  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit. Paista, kunnes lohkot ovat saaneet väriä. Lisää loput kasvikset ja kuullota 10 minuuttia.

  3. Lisää kuivatut sienet, vesi, rosmariini ja pippurit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen noin tunti.

  4. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä ilman kantta 30 minuuttia, kunnes liemi on hieman sakeutunut.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Talven lämmittävin ja helpoin ruoka syntyy kanaliemessä keitetyistä pelmeneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenit kanaliemessä

Ainekset

1
l
valmista kanalientä
½
tl
suolaa
1
ps (400 g)
pelmeneitä (pakaste)
RAPEA SIPULI
4
banaanisalottisipulia
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
½
tl
suolaa
LISÄKSI
smetanaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kanaliemi (ks. ohje).

  2. Valmista rapea sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinileikkurilla. Kuumenna öljy teräs­kattilassa 170­asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun sipulit ruskistuvat öljyssä tasaisesti poreillen. Paista sipulit rapeiksi kahdessa erässä, noin 5 minuuttia. Nosta sipulit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Ripottele pinnalle suolaa.

  3. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pelmenit. Keitä 5–7 minuuttia, kunnes pelmenit ovat sulaneet.

  4. Tarjoa rapean sipulin ja smetanan kanssa.

Mausteinen kanaliemi

Ainekset

750
g
broilerinsiipiä
1
kokonaisen kypsän broilerin luut
1
sipuli
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
1
kokonainen valkosipuli
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
2
timjamin oksaa
2
lehtipersiljan oksaa
2
tähtianista
2
tl
sinapinsiemeniä
3
l
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broilerinsiivet kylmällä vedellä ja laita isoon kattilaan. Paloittele broileri muutamaan palaan.

  2. Leikkaa sipuli kuorineen lohkoiksi. Paloittele porkkana muutamaan pa­laan. Leikkaa lehtiselleri pituussuun­nassa puoliksi. Halkaise valkosipuli vaakasuunnassa.

  3. Laita kaikki ainekset etikkaa lukuun­ottamatta isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset ovat veden peitossa.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi poreilee.

  5. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois reikäkauhalla tai siivilällä. Lisää etikka. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen 3 tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja liemen makua. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Kerää pois pinnalle noussut rasva.

Vinkki Nypi kypsistä siivistä lihat ja lisää ne salaatteihin tai pastakastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mausteinen kanaliemi taipuu keittojen pohjaksi ja aasialaisten ruokien liemeksi. Saat siitä mainion risottoliemen, kun jätät tähtianiksen ja sinapinsiemenet pois ja korvaat maustepippurit mustapippureilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 l valmista lientä
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kanaliemi

Ainekset

750
g
broilerinsiipiä
1
kokonaisen kypsän broilerin luut
1
sipuli
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
1
kokonainen valkosipuli
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
2
timjamin oksaa
2
lehtipersiljan oksaa
2
tähtianista
2
tl
sinapinsiemeniä
3
l
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broilerinsiivet kylmällä vedellä ja laita isoon kattilaan. Paloittele broileri muutamaan palaan.

  2. Leikkaa sipuli kuorineen lohkoiksi. Paloittele porkkana muutamaan pa­laan. Leikkaa lehtiselleri pituussuun­nassa puoliksi. Halkaise valkosipuli vaakasuunnassa.

  3. Laita kaikki ainekset etikkaa lukuun­ottamatta isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset ovat veden peitossa.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi poreilee.

  5. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois reikäkauhalla tai siivilällä. Lisää etikka. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen 3 tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja liemen makua. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Kerää pois pinnalle noussut rasva.

Vinkki Nypi kypsistä siivistä lihat ja lisää ne salaatteihin tai pastakastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kiinalainen musta etikka yllättää pehmeällä maullaan. Parhaimmillaan se on nuudeleiden kastikkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustaetikkanuudelit

Ainekset

1
pkt (300 g)
sobanuudeleita
keittämiseen 1
l
vettä ja 2 tl suolaa
2
grillattua broilerin koipireittä
3
kevätsipulia
½
dl
kuorettomia maapähkinöitä
KASTIKE
rkl
kiinalaista mustaa etikkaa
2
rkl
tummaa soijakastiketta
1
rkl
rapeaa chiliöljyä
½
rkl
vettä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita nuudelivesi kiehumaan. Mausta se suolalla.

  2. Poista broilereista nahka ja revi liha suupaloiksi. Viipaloi kevätsipulit. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia.

  3. Yhdistä pienessä kulhossa etikka, soijakastike, chiliöljy ja vesi. Raasta valkosipulit kastikkeeseen ja mausta sokerilla.

  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, 3–4 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit lävikössä nopeasti kylmällä vedellä. Kumoa ne takaisin kattilaan.

  5. Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon ja jaa nuudelit kulhoihin. Lisää broilerit, kevätsipuli ja maapähkinät. Tarjoa heti.

Kommentit (0)