Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Manu Torchio & Raisa Laine KUVA Pia Inberg

Meksikolainen kylmän kelin keitto, jossa ideana on maustaa oma keitto mieleisekseen lisukkeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
25 min + 1 t 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Caldo de pollo

Ainekset

1
kokonainen broileri tai kana (1 1/2–2 kg)
2
l
vettä
2
tl
suolaa
½
sipuli
4
valkosipulinkynttä
3
sellerinvartta
3
isoa porkkanaa
2
korianterin oksaa
Lisäksi tarjoiluun
1
avokado
½
sipuli
1
chilipalko
2
rkl
korianteria hienonnettuna
1
limetti
4-6
maissitortillaa

Työvaiheet

  1. Laita kana isoon kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi ja suola. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä kanaa keskilämmöllä, kunnes pintaan alkaa muodostua vaahtoa. Kuori vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää sipuli, valkosipulit ja sellerinvarret. Peitä kattila osittain kannella ja anna poreilla matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  2. Kuori porkkanat. Lisää ne kokonaisina keittoon. Lisää myös korianterinoksat. Jatka keittämistä vielä noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nosta kana ja porkkanat pois liemestä ja anna jäähtyä.
  3. Riivi jäähtynyt kana tai leikkaa se veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös porkkanat.
  4. Siivilöi kanaliemi tiheällä siivilällä, kaada takaisin kattilaan ja anna levähtää noin 10 minuuttia. Kuori pintaan nouseva rasva pois lusikalla. (Huom! Kanaliemen voi keittää jo edellisenä päivänä, jolloin kylmän rasvan kuoriminen liemen pinnalta on helpompaa).
  5. Valmistele keiton kanssa tarjottavat kasvikset. Kuori ja kuutioi avokado, hienonna sipuli, chili ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Lämmitä tortillat mikrossa tai 120-asteisessa uunissa.
  6. Laita keitto tarjolle. Kuumenna kanaliemi matalalla lämmöllä. Tarkista maku, halutessasi lisää suolaa. Jaa kanaa ja porkkanakuutioita annoskulhojen pohjalle ja kaada kuuma kanaliemi päälle. Tarjoa lämpimien tortillojen kanssa.

VINKKI Voit tehdä keiton myös koipi-reisipaloista. Porkkanan lisäksi keittoon sopivat kesäkurpitsa, vihreät pavut, peruna ja keitetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (4)

Tiina Kristiina Metsäketo

Hei hyvä keitto,mutta seesamsiemeniä ei saa syödä kun 1 tl päivässä.Tiedoksi et ne on erittäin kova vaikutus elimistöön.

Pia Kujala

Vähän muuntelin keittoa ja riivin joukkoon puolikkaan kypsää broileria loppuvaiheessa. Paras kanakeitto, mitä olen koskaan syönnyt. Seesamin siemeniä ei sattunut olemaan, mutta ei haitannut yhtään.

Soppamies

Mirin on aika mietoa, mahtaako 1 ruokalusikallisella keitossa olla mitään merkitystä?

Chrisse
Seuraa 
Liittynyt26.5.2015

Soppamies, ruokalusikallinen taittaa sopivasti lempeän keiton makua. Voit myös hyvin lisätä määrä.

Terv. Chrisse, ruokatoimittaja

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.

San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 10 min + maustuminen 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Zuni Cafén paahdettu kana

Ainekset

1
(1kg)
luomukana tai -broileri
5
oksaa rosmariinia
5
oksaa timjamia
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
  2. Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
  3. Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
  4. Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
  5. Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yotam Ottolenghin kuuluisa zaatar-kana saa makunsa samannimisestä mausteseoksesta ja sitruksisesta sumakista.

Lontoon Upper Streetiltä löytyy ruokakirjoistaan tunnetun kokin, israelilaisen Yotam Ottolenghin, deli-ravintola. Lähi-idän makupaletilla maineeseen noussut Ottolenghi tarjoaa ravintolassaan kanaa synnyinseutunsa hengessä. Lintu maustetaan kirpeän sitruksisella sumakilla ja zaatar-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + marinoituminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin zaatar-kana

Ainekset

2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
kg
nahallisia ja luullisia broilerin rintaleikkeitä
2
dl
kanalientä
1
rkl
sumakkia (esim. Al'Fez tai Sevan)
1
tl
kanelia
1/2
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
oliiviöljyä
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
PÄÄLLE
2
rkl
zaatar-mausteseosta
LISÄKSI
25
g
voita
50
g
pinjansiemeniä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punasipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita broilerinrintaleikkeet, sipulit, sitruunamehu, kanaliemi, mausteet ja oliiviöljy suuressa kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Paista broilereihin nopeasti rapea pinta ensin nahkapuoli alaspäin. Laita broilerit nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja nosta marinadin sipulit viereen. Pirskota muutama ruokalusikallinen marinadia päälle. Ripottele zaatar päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  3. Sulata voi pannussa ja lisää pinjansiemenet, suola ja pippuri. Paista sekoittaen keskilämmöllä, kunnes pinjansiemenet ovat kullanruskeita. Valuta pinjansiemenet talouspaperin päällä.
  4. Ripottele pinjansiemenet broilereille. (Lisää halutessasi myös zaataria ja sumakkia.) Lorauta päälle öljyä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa.

Vinkki! Voit tehdä myös itse zataarin: paahda 2 rkl seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa ja ja sekoita joukkoon 1 rkl oreganoa, 1 rkl timjamia, 1 rkl juustokuminaa, 2 rkl sumakkia ja 1 tl suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun thaimaalaisen kookoscurryn ihana liemi yhdistyy rapeisiin kasviksiin ja japanilaisen ramenin lempeisiin nuudeleihin, saadaan ajan hermolla oleva keitto, joka lämmittää kovassakin viimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry-ramenkeitto

Ainekset

2
cm pala
tuoretta inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
8
dl
kasvis- tai kanalientä
1
tlk (400g)
kookosmaitoa
1
rkl
kalakastiketta
LISÄKSI
4
kananmunaa
200
g
kukkakaalia
1
punainen paprika
100
g
ruskeita herkkusieniä
1
rkl
öljyä
200
g
ramen-nuudeleita
3
kevätsipulia
1
limetin mehu
1
rs/ps (60-70g)
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Paista inkivääriä, valkosipulia ja punasipulia pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
  2. Keitä kananmunia 6 minuuttia ja laita ne kylmään veteen jäähtymään.
  3. Leikkaa kukkakaali ja paprika suupaloiksi. Viipaloi sienet. Paista sieniä muutama minuutti molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Paista kukkakaali ja paprika napakan kypsiksi, 3–5 minuuttia riittää.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipulit.
  5. Lisää paistetut sienet ja kasvikset, nuudelit sekä kevätsipulit keittoon. Purista joukkoon limetin mehu. Kuumenna vielä kertaalleen mutta älä enää keitä. Siirrä kattila sivuun ja sekoita pinaatinlehdet kuumaan keittoon.
  6. Kuori ja halkaise kananmunat. Jaa keitto lautasille ja laita munanpuolikkaat annosten pinnalle.

Kommentit (0)