Meksikolainen kylmän kelin keitto, jossa ideana on maustaa oma keitto mieleisekseen lisukkeilla.
Caldo de pollo
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kana isoon kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi ja suola. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä kanaa keskilämmöllä, kunnes pintaan alkaa muodostua vaahtoa. Kuori vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää sipuli, valkosipulit ja sellerinvarret. Peitä kattila osittain kannella ja anna poreilla matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Kuori porkkanat. Lisää ne kokonaisina keittoon. Lisää myös korianterinoksat. Jatka keittämistä vielä noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nosta kana ja porkkanat pois liemestä ja anna jäähtyä.
- Riivi jäähtynyt kana tai leikkaa se veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös porkkanat.
- Siivilöi kanaliemi tiheällä siivilällä, kaada takaisin kattilaan ja anna levähtää noin 10 minuuttia. Kuori pintaan nouseva rasva pois lusikalla. (Huom! Kanaliemen voi keittää jo edellisenä päivänä, jolloin kylmän rasvan kuoriminen liemen pinnalta on helpompaa).
- Valmistele keiton kanssa tarjottavat kasvikset. Kuori ja kuutioi avokado, hienonna sipuli, chili ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Lämmitä tortillat mikrossa tai 120-asteisessa uunissa.
- Laita keitto tarjolle. Kuumenna kanaliemi matalalla lämmöllä. Tarkista maku, halutessasi lisää suolaa. Jaa kanaa ja porkkanakuutioita annoskulhojen pohjalle ja kaada kuuma kanaliemi päälle. Tarjoa lämpimien tortillojen kanssa.
VINKKI Voit tehdä keiton myös koipi-reisipaloista. Porkkanan lisäksi keittoon sopivat kesäkurpitsa, vihreät pavut, peruna ja keitetty riisi.