Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Manu Torchio & Raisa Laine KUVA Pia Inberg

Meksikolainen kylmän kelin keitto, jossa ideana on maustaa oma keitto mieleisekseen lisukkeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
25 min + 1 t 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Caldo de pollo

Ainekset

1
kokonainen broileri tai kana (1 1/2–2 kg)
2
l
vettä
2
tl
suolaa
½
sipuli
4
valkosipulinkynttä
3
sellerinvartta
3
isoa porkkanaa
2
korianterin oksaa
Lisäksi tarjoiluun
1
avokado
½
sipuli
1
chilipalko
2
rkl
korianteria hienonnettuna
1
limetti
4-6
maissitortillaa

Työvaiheet

  1. Laita kana isoon kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi ja suola. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä kanaa keskilämmöllä, kunnes pintaan alkaa muodostua vaahtoa. Kuori vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää sipuli, valkosipulit ja sellerinvarret. Peitä kattila osittain kannella ja anna poreilla matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  2. Kuori porkkanat. Lisää ne kokonaisina keittoon. Lisää myös korianterinoksat. Jatka keittämistä vielä noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nosta kana ja porkkanat pois liemestä ja anna jäähtyä.
  3. Riivi jäähtynyt kana tai leikkaa se veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös porkkanat.
  4. Siivilöi kanaliemi tiheällä siivilällä, kaada takaisin kattilaan ja anna levähtää noin 10 minuuttia. Kuori pintaan nouseva rasva pois lusikalla. (Huom! Kanaliemen voi keittää jo edellisenä päivänä, jolloin kylmän rasvan kuoriminen liemen pinnalta on helpompaa).
  5. Valmistele keiton kanssa tarjottavat kasvikset. Kuori ja kuutioi avokado, hienonna sipuli, chili ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Lämmitä tortillat mikrossa tai 120-asteisessa uunissa.
  6. Laita keitto tarjolle. Kuumenna kanaliemi matalalla lämmöllä. Tarkista maku, halutessasi lisää suolaa. Jaa kanaa ja porkkanakuutioita annoskulhojen pohjalle ja kaada kuuma kanaliemi päälle. Tarjoa lämpimien tortillojen kanssa.

VINKKI Voit tehdä keiton myös koipi-reisipaloista. Porkkanan lisäksi keittoon sopivat kesäkurpitsa, vihreät pavut, peruna ja keitetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Toiveruoka yhdistää lihapullat ja ramenin samaan kulhoon. Inkiväärillä, chilillä ja valkosipulilla maustettu herkullinen soppa valmistuu puolessa tunnissa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullaramen

Ainekset

Lihapullat
2
tl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 12 %)
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
Paistamiseen
2
tl
öljyä
Liemi
1
sipuli
1
mieto chili
pieni pala
tuoretta inkivääriä
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
rkl
misotahnaa
1
l
lihalientä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
4
kananmunaa
200
g
munanuudeleita
chiliä, kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja viipaloi karkeasti sipuli, chili, inkivääri ja siitakkeet. Kuullota kattilan pohjalla 2 minuuttia. Lisää misotahna ja jatka toiset 2 minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja pidä lämpimänä.
  2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita kaikki lihapulla-ainekset ja muotoile pieniksi pulliksi. Paista erissä kypsiksi öljyssä, pidä lämpiminä.
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia, kuori ja puolita ne. Keitä nuudelit kypsiksi.
  4. Laita kulhojen pohjalle nuudelit, lisää lihapullat ja kananmunanpuolikkaat. Kaada liemi päälle ja viimeistele chilillä, kevätsipulilla, seesamiöljyllä ja siemenillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookosmaidolla pyöristetty vegaaninen bataatti-kukkakaalikeitto saa ytyä srirachasta. Ihana soppa ei kaipaa rinnalleen kuin palan hyvää leipää.

Vinkki! Jos haluat keventää, valitse vähärasvainen kookosmaito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(noin 500 g)
bataatti
1
kukkakaali
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tl
garam masalaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
sriracha-kastiketta
1
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
  4. Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.

Kommentit (0)