Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Keitot
Kana
14:45 | 17.11.2016

Caldo de pollo

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Manu Torchio & Raisa Laine KUVA Pia Inberg

Meksikolainen kylmän kelin keitto, jossa ideana on maustaa oma keitto mieleisekseen lisukkeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
25 min + 1 t 40 min
Helppo

Caldo de pollo

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kokonainen broileri tai kana (1 1/2–2 kg)
2
l
vettä
2
tl
suolaa
½
sipuli
4
valkosipulinkynttä
3
sellerinvartta
3
isoa porkkanaa
2
korianterin oksaa
Lisäksi tarjoiluun
1
avokado
½
sipuli
1
chilipalko
2
rkl
korianteria hienonnettuna
1
limetti
4-6
maissitortillaa

Vaiheet

  1. Laita kana isoon kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi ja suola. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä kanaa keskilämmöllä, kunnes pintaan alkaa muodostua vaahtoa. Kuori vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää sipuli, valkosipulit ja sellerinvarret. Peitä kattila osittain kannella ja anna poreilla matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  2. Kuori porkkanat. Lisää ne kokonaisina keittoon. Lisää myös korianterinoksat. Jatka keittämistä vielä noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nosta kana ja porkkanat pois liemestä ja anna jäähtyä.
  3. Riivi jäähtynyt kana tai leikkaa se veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös porkkanat.
  4. Siivilöi kanaliemi tiheällä siivilällä, kaada takaisin kattilaan ja anna levähtää noin 10 minuuttia. Kuori pintaan nouseva rasva pois lusikalla. (Huom! Kanaliemen voi keittää jo edellisenä päivänä, jolloin kylmän rasvan kuoriminen liemen pinnalta on helpompaa).
  5. Valmistele keiton kanssa tarjottavat kasvikset. Kuori ja kuutioi avokado, hienonna sipuli, chili ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Lämmitä tortillat mikrossa tai 120-asteisessa uunissa.
  6. Laita keitto tarjolle. Kuumenna kanaliemi matalalla lämmöllä. Tarkista maku, halutessasi lisää suolaa. Jaa kanaa ja porkkanakuutioita annoskulhojen pohjalle ja kaada kuuma kanaliemi päälle. Tarjoa lämpimien tortillojen kanssa.

VINKKI Voit tehdä keiton myös koipi-reisipaloista. Porkkanan lisäksi keittoon sopivat kesäkurpitsa, vihreät pavut, peruna ja keitetty riisi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kanakeitto
meksikolainen
kana
kot kot
etno
Touch of Taste: Liharuoat
Etno
Kot kot

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini