klo 13:00 | 6.6.2017

Espanjalainen kylmä mantelikeitto on kesän hienostunein alkupala, ja sopii loistavasti myös brunssille tai tapaspöytään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta pikkuruokana
Valmistusaika
25 min + jäähdytys 1 t
Kylmä mantelikeitto eli ajo blanco
Ainekset
2
valkosipulinkynttä
200
g
kuorittuja manteleita
2
viipaletta maalaisleipää
5
dl
kylmää vettä
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
sherryviinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Lisäksi
vihreitä viinirypäleitä, oliiviöljyä, appelsiinia ja miniversoja
Työvaiheet
- Kuori valkosipulinkynnet. Laita ne manteleiden kanssa tehosekoittimen kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi.
- Leikkaa leivistä kuoret pois. Lisää leivän sisäosat, vesi ja öljy tehosekoittimeen manteliseoksen päälle. Pyöräytä seos tasaiseksi keitoksi.
- Mausta keitto etikalla, suolalla ja pippurilla. Laita keitto jääkaappiin viilenemään vähintään 1 tunniksi.
- Koristele keittoannokset puolitetuilla viinirypäleillä, oliiviöljyllä, appelsiinilla ja versoilla