Lindin likka on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 275 keittokirjaan.

Haaveilin pitkään täyteläisen tulisesta kanakeitosta, jossa rasvaisuus kohtaa raikkauden ja suolaisuus makeuden juuri sillä oikealla tavalla. Perinteisiin punaisiin curryihin ei juuri tuoreita kasviksia kuulu, mutta fuusion ja arkisemman keittonautinnon nimessä päätin testata red curryn slaw stylellä. Kiehuva keitto kauhotaan kulhoon runsaan raastesalaatin ja nuudelien päälle, jolloin kasvikset säilyttävät rapeutensa ja raikkautensa ja punainen curry täyteläisyytensä. Tärkeää on myös valita tähän reseptiin kanan reisipaloja eli paistileikkeitä, koska ne kestävät pitkääkin keittämistä kuivumatta ja menettämättä makuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punainen curry-kanakeitto slaw style

Ainekset

500
g
kanan paistileikettä (ei rintafilettä!)
Purkki
kookosmaitoa
Tölkki
kookoskermaa
1
chili
1
sipuli
Pala
inkivääriä
3
kynttä
Valkosipulia
1
purkki
punaista currytahnaa
1
rkl
sokeria
Runsaasti
erilaisia kasviksia (esim. paprikaa, punakaalia, parsakaalia, ituja, porkkanaa)
1
levy
riisinuudeleita
1/2
Ruukkua
korianteria
3
rkl
kalakastiketta
2
limeä

Työvaiheet

Minulla on käytössäni monitoimikone, mutta ilmankin pärjää, jos jaksaa pilkkoa tai raastaa käsin, tai jos omaa kreisit knifeskillssit.

Aja monitoimikoneella yksi chili, inkivääri, valkosipuli, korianterin varret (säästä lehdet myöhemmäksi) ja sipuli pieneksi silpuksi. Kippaa kuumalle pannulle, lisää koko purkki currytahnaa ja paista hetki öljyssä. Siirrä paistettu tahna lautaselle odottamaan. Paista kanoihin hyvä väri öljyssä. Kippaa tahna takaisin pannulle (tai siirrä koko komeus kattilaan, jos pannusi ei ole jättimäinen) ja lisää vettä niin, että kanat peittyvät kunnolla. Lisää kookosmaito ja -kerma. Mausta varovasti kalakastikkeella, sokerilla ja limemehulla. Anna kiehua rauhassa ainakin puolituntia ilman kantta, jotta liemi ja maut tiivistyvät. Lopuksi maista ja lisää tarvittaessa suolaisuutta kalakastikkeella, hapokkuutta limellä ja makeutta sokerilla. Liemi saa olla vahvaa!

 

Nosta kanapalat liemestä ja riivi ne kahdella haarukalla suikaleiksi. Palauta takaisin keittoon.

 

Silppua monitoimikoneen raastimella ja siivutusterällä kasvikset ohuiksi ituja lukuunottamatta. Silppua korianteria ja chiliä pikkuisiin kippoihin ja lohko lime tarjoilua varten.

 

Keitä riisinuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä.

 

Aloita annostelu laittamassa kulhoon runsaasti kasviksia (slaw) sekä nuudeleita. Kaada päälle kiehuvan kuumaa keittoa, viimeistele limellä, chilillä ja korianterilla. Nauti haarukalla ja lusikalla (tai puikoilla, jos olet kärsivällistä sorttia).

Kommentit (2)

Rembrandt
Seuraa 
Liittynyt16.3.2016

Erinomainen yhdistelmä! Kiitos!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Umamista makua huokuva sieniliemi valmistuu kuivatuista sienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 1,2 l valmista lientä
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Sieniliemi

Ainekset

1
sipuli
1
keskikokoinen purjo
1
juuripersija
2
rkl
rypsiöljyä
4
dl
kuivattuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja, orakkaita)
2
l
vettä
1
rosmariinin oksa
5
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Lohko sipuli kuorineen. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele huolellisesti ja paloittele muutaman osaan. Pese juuripersilja ja lohko se.

  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit. Paista, kunnes lohkot ovat saaneet väriä. Lisää loput kasvikset ja kuullota 10 minuuttia.

  3. Lisää kuivatut sienet, vesi, rosmariini ja pippurit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen noin tunti.

  4. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä ilman kantta 30 minuuttia, kunnes liemi on hieman sakeutunut.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
400
g
savusilakoita
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (35 g)
kapriksia
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.

  2. Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.

  3. Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  5. Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

  6. Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Talven lämmittävin ja helpoin ruoka syntyy kanaliemessä keitetyistä pelmeneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenit kanaliemessä

Ainekset

1
l
valmista kanalientä
½
tl
suolaa
1
ps (400 g)
pelmeneitä (pakaste)
RAPEA SIPULI
4
banaanisalottisipulia
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
½
tl
suolaa
LISÄKSI
smetanaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kanaliemi (ks. ohje).

  2. Valmista rapea sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinileikkurilla. Kuumenna öljy teräs­kattilassa 170­asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun sipulit ruskistuvat öljyssä tasaisesti poreillen. Paista sipulit rapeiksi kahdessa erässä, noin 5 minuuttia. Nosta sipulit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Ripottele pinnalle suolaa.

  3. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pelmenit. Keitä 5–7 minuuttia, kunnes pelmenit ovat sulaneet.

  4. Tarjoa rapean sipulin ja smetanan kanssa.

Mausteinen kanaliemi

Ainekset

750
g
broilerinsiipiä
1
kokonaisen kypsän broilerin luut
1
sipuli
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
1
kokonainen valkosipuli
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
2
timjamin oksaa
2
lehtipersiljan oksaa
2
tähtianista
2
tl
sinapinsiemeniä
3
l
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broilerinsiivet kylmällä vedellä ja laita isoon kattilaan. Paloittele broileri muutamaan palaan.

  2. Leikkaa sipuli kuorineen lohkoiksi. Paloittele porkkana muutamaan pa­laan. Leikkaa lehtiselleri pituussuun­nassa puoliksi. Halkaise valkosipuli vaakasuunnassa.

  3. Laita kaikki ainekset etikkaa lukuun­ottamatta isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset ovat veden peitossa.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi poreilee.

  5. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois reikäkauhalla tai siivilällä. Lisää etikka. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen 3 tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja liemen makua. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Kerää pois pinnalle noussut rasva.

Vinkki Nypi kypsistä siivistä lihat ja lisää ne salaatteihin tai pastakastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mausteinen kanaliemi taipuu keittojen pohjaksi ja aasialaisten ruokien liemeksi. Saat siitä mainion risottoliemen, kun jätät tähtianiksen ja sinapinsiemenet pois ja korvaat maustepippurit mustapippureilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 l valmista lientä
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kanaliemi

Ainekset

750
g
broilerinsiipiä
1
kokonaisen kypsän broilerin luut
1
sipuli
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
1
kokonainen valkosipuli
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
2
timjamin oksaa
2
lehtipersiljan oksaa
2
tähtianista
2
tl
sinapinsiemeniä
3
l
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broilerinsiivet kylmällä vedellä ja laita isoon kattilaan. Paloittele broileri muutamaan palaan.

  2. Leikkaa sipuli kuorineen lohkoiksi. Paloittele porkkana muutamaan pa­laan. Leikkaa lehtiselleri pituussuun­nassa puoliksi. Halkaise valkosipuli vaakasuunnassa.

  3. Laita kaikki ainekset etikkaa lukuun­ottamatta isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset ovat veden peitossa.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi poreilee.

  5. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois reikäkauhalla tai siivilällä. Lisää etikka. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen 3 tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja liemen makua. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Kerää pois pinnalle noussut rasva.

Vinkki Nypi kypsistä siivistä lihat ja lisää ne salaatteihin tai pastakastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)