Lindin likka on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 234 keittokirjaan.

Haaveilin pitkään täyteläisen tulisesta kanakeitosta, jossa rasvaisuus kohtaa raikkauden ja suolaisuus makeuden juuri sillä oikealla tavalla. Perinteisiin punaisiin curryihin ei juuri tuoreita kasviksia kuulu, mutta fuusion ja arkisemman keittonautinnon nimessä päätin testata red curryn slaw stylellä. Kiehuva keitto kauhotaan kulhoon runsaan raastesalaatin ja nuudelien päälle, jolloin kasvikset säilyttävät rapeutensa ja raikkautensa ja punainen curry täyteläisyytensä. Tärkeää on myös valita tähän reseptiin kanan reisipaloja eli paistileikkeitä, koska ne kestävät pitkääkin keittämistä kuivumatta ja menettämättä makuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punainen curry-kanakeitto slaw style

Ainekset

500
g
kanan paistileikettä (ei rintafilettä!)
Purkki
kookosmaitoa
Tölkki
kookoskermaa
1
chili
1
sipuli
Pala
inkivääriä
3
kynttä
Valkosipulia
1
purkki
punaista currytahnaa
1
rkl
sokeria
Runsaasti
erilaisia kasviksia (esim. paprikaa, punakaalia, parsakaalia, ituja, porkkanaa)
1
levy
riisinuudeleita
1/2
Ruukkua
korianteria
3
rkl
kalakastiketta
2
limeä

Työvaiheet

Minulla on käytössäni monitoimikone, mutta ilmankin pärjää, jos jaksaa pilkkoa tai raastaa käsin, tai jos omaa kreisit knifeskillssit.

Aja monitoimikoneella yksi chili, inkivääri, valkosipuli, korianterin varret (säästä lehdet myöhemmäksi) ja sipuli pieneksi silpuksi. Kippaa kuumalle pannulle, lisää koko purkki currytahnaa ja paista hetki öljyssä. Siirrä paistettu tahna lautaselle odottamaan. Paista kanoihin hyvä väri öljyssä. Kippaa tahna takaisin pannulle (tai siirrä koko komeus kattilaan, jos pannusi ei ole jättimäinen) ja lisää vettä niin, että kanat peittyvät kunnolla. Lisää kookosmaito ja -kerma. Mausta varovasti kalakastikkeella, sokerilla ja limemehulla. Anna kiehua rauhassa ainakin puolituntia ilman kantta, jotta liemi ja maut tiivistyvät. Lopuksi maista ja lisää tarvittaessa suolaisuutta kalakastikkeella, hapokkuutta limellä ja makeutta sokerilla. Liemi saa olla vahvaa!

 

Nosta kanapalat liemestä ja riivi ne kahdella haarukalla suikaleiksi. Palauta takaisin keittoon.

 

Silppua monitoimikoneen raastimella ja siivutusterällä kasvikset ohuiksi ituja lukuunottamatta. Silppua korianteria ja chiliä pikkuisiin kippoihin ja lohko lime tarjoilua varten.

 

Keitä riisinuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä.

 

Aloita annostelu laittamassa kulhoon runsaasti kasviksia (slaw) sekä nuudeleita. Kaada päälle kiehuvan kuumaa keittoa, viimeistele limellä, chilillä ja korianterilla. Nauti haarukalla ja lusikalla (tai puikoilla, jos olet kärsivällistä sorttia).

Kommentit (2)

Rembrandt
Seuraa 
Liittynyt16.3.2016

Erinomainen yhdistelmä! Kiitos!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppo pannu yhdistää kaksi suosikkia, parsat ja gnocchit. Piparjuurivoi antaa lempeään makuun sopivasti ytyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-piparjuurignocchit

Ainekset

1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
nippu (500 g)
vihreää parsaa
75
g
voita
½
dl
piparjuurta hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
5
oksaa
timjamia
1
dl
parmesaania raasteena

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) noin 2 minuuttia tai kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta.

  2. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois ja leikkaa varret 2 cm:n paloiksi. Keitä niukassa vedessä kypsiksi, noin 3 minuuttia.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Kuori ja raasta piparjuuri joukkoon. Lisää gnocchit ja parsat, kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna timjami ja lisää se juustoraasteen kanssa gnoccheihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Erittäin maukas soppa, josta saat kasvisversion jättämällä pekonin pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen linssisoppa

Ainekset

3
dl
kuivattuja vihreitä linssejä
1
keltainen sipuli
2-3
sellerinlehteä
2-3
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
pkt
pekonia (voi jättää pois)
1
tlk
kuivattu timjami
0,5-1
tlk
savustettu paprikamauste
2
laakerinlehteä
400
g
tomaattimurska
8
dl
kuumaa vettä
2
liemikuutiota liuotettuna kuumaan veteen
2
rkl
öljyä
suolaa ja pippuria
sitruuna(mehua)

Työvaiheet

1. Huuhtele linssit.
2. Pilko sipuli, muut vihannekset ja pekoni.
3. Paista pekonipalaset rapeiksi pienessä määrässä öljyä ja siirrä sivuun.
4. Pyyhkäise pannu ylimääräisestä pekonirasvasta, lisää ruokäljyä ja kuullota sipulia ja muita vihanneksia (ei valkosipuli) öljyssä 2-3 min.
5. Lisää valkosipuli, savustettu paprikamauste ja timjami ja paista vielä hetki. Lisää pekonit.
6. Lisää pannuun tomaattimurska, veteen liuotetut liemikuutiot, linssit ja laakerinlehdet.
7. Suolaa ja pippuroi.
8. Anna kiehua ja sen jälkeen putrutella alhaisella lämmöllä 20-25 min niin, että linssit pehmenevät.
9. Tarjoile maalaisleivän kanssa ja purista annosten päälle vähän sitruunamehua.

Kommentit (0)