
Haaveilin pitkään täyteläisen tulisesta kanakeitosta, jossa rasvaisuus kohtaa raikkauden ja suolaisuus makeuden juuri sillä oikealla tavalla. Perinteisiin punaisiin curryihin ei juuri tuoreita kasviksia kuulu, mutta fuusion ja arkisemman keittonautinnon nimessä päätin testata red curryn slaw stylellä. Kiehuva keitto kauhotaan kulhoon runsaan raastesalaatin ja nuudelien päälle, jolloin kasvikset säilyttävät rapeutensa ja raikkautensa ja punainen curry täyteläisyytensä. Tärkeää on myös valita tähän reseptiin kanan reisipaloja eli paistileikkeitä, koska ne kestävät pitkääkin keittämistä kuivumatta ja menettämättä makuaan.
Punainen curry-kanakeitto slaw style
Ainekset
Työvaiheet
Minulla on käytössäni monitoimikone, mutta ilmankin pärjää, jos jaksaa pilkkoa tai raastaa käsin, tai jos omaa kreisit knifeskillssit.
Aja monitoimikoneella yksi chili, inkivääri, valkosipuli, korianterin varret (säästä lehdet myöhemmäksi) ja sipuli pieneksi silpuksi. Kippaa kuumalle pannulle, lisää koko purkki currytahnaa ja paista hetki öljyssä. Siirrä paistettu tahna lautaselle odottamaan. Paista kanoihin hyvä väri öljyssä. Kippaa tahna takaisin pannulle (tai siirrä koko komeus kattilaan, jos pannusi ei ole jättimäinen) ja lisää vettä niin, että kanat peittyvät kunnolla. Lisää kookosmaito ja -kerma. Mausta varovasti kalakastikkeella, sokerilla ja limemehulla. Anna kiehua rauhassa ainakin puolituntia ilman kantta, jotta liemi ja maut tiivistyvät. Lopuksi maista ja lisää tarvittaessa suolaisuutta kalakastikkeella, hapokkuutta limellä ja makeutta sokerilla. Liemi saa olla vahvaa!
Nosta kanapalat liemestä ja riivi ne kahdella haarukalla suikaleiksi. Palauta takaisin keittoon.
Silppua monitoimikoneen raastimella ja siivutusterällä kasvikset ohuiksi ituja lukuunottamatta. Silppua korianteria ja chiliä pikkuisiin kippoihin ja lohko lime tarjoilua varten.
Keitä riisinuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä.
Aloita annostelu laittamassa kulhoon runsaasti kasviksia (slaw) sekä nuudeleita. Kaada päälle kiehuvan kuumaa keittoa, viimeistele limellä, chilillä ja korianterilla. Nauti haarukalla ja lusikalla (tai puikoilla, jos olet kärsivällistä sorttia).
Erinomainen yhdistelmä! Kiitos!
Tää oli loistava!