Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kyllä, luit oikein: 30 kynnen keitto. Valkosipulien määrä voi hirvittää, mutta luota meihin: uuni paahtaa valkosipulin miedoksi ja lempeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

30 kynnen keitto ja paistetut herkkutatit

Ainekset

3
isoa valkosipulia
2
tl
öljyä
2
jauhoista perunaa
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
1
tl
currya
1
l
kanalientä
2
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
ruokakermaa
2
dl
hienonnettua persiljaa
(maizenaa suurustamiseen)
Paistetut herkkutatit
½
l
herkkutatteja (tai muita tatteja/sieniä)
1
salottisipuli
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sitruunamehua
½
tl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois ja lorauta öljyä päälle. Kääri folioon ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Anna jäähtyä niin, että pystyt käsittelemään niitä sormin.
  2. Kuori ja kuutioi perunat sekä kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää perunat, sipulit ja curry. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. (Suurusta keitto, jos se tuntuu liian löysältä).
  4. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja balsamiviinietikalla. Hienonna persilja, lisää puolet siitä sieniseokseen ja puolet keiton pinnalle.

Vinkki! Kokeile paahdettuja kynsiä myös sellaisenaan esimerkiksi mausteisen linssikeiton lisukkeena.

Kommentit (1)

Seitaninpalvaaja

Ihanan paljon valkosipulia. Tämä pitää testata.
Valitettavasti puolison vatsa ei kestä sieniä (ja minä rakastan sieniruokia) joten kokeilen sienien tilalle quorn-kuutioita. Niissä on hyvä rakenne ja sopivat sienien tilalle. Jännittävää että nekin ovat tavallaan sientä, mutta eivät aiheuta mahan turpoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Runsaasti kasviksia sisältävä tuhti keitto saa savun makua pekonista ja ruokaisuutta pavuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-kasviskeitto

Ainekset

200
g
pekonia
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
keskikokoista porkkanaa
3
lehtisellerin vartta
3
tomaattia
100
g
lehtikaalia
1
tlk (380 g)
kypsiä valkoisia cannellinipapuja
ripaus kuivattuja chililastuja
1
tl
paprikajauhetta
1
laakerinlehti
1
oksa
rosmariinia
1
l
kana- tai lihalientä
mustapippuria
suolaa
½
sitruunan mehu
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pilko pekonit pieniksi paloiksi. Paahda pekoneita paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ne ovat rapeita. Nosta paistuneet pekonit kattilasta talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Jätä odottamaan tarjoilua. Pekonin rasva saa jäädä kattilaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pilko myös varsisellerit ja tomaatti pieneksi. Suikaloi lehtikaali. Huuhtele ja valuta pavut.
  4. Lämmitä kattilaan jäänyt rasva, lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paprikajauhe. Lisää pilkotut porkkanat ja varsiselleri ja jatka vihannesten kuullottamista vielä 5 minuuttia.
  5. Lisää laakerinlehti ja rosmariini. Lisää myös tomaatit sekä lehtikaalit ja pyöräytä ne muiden vihannesten sekaan. Kaada joukkoon liemi ja pavut. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  6. Tarkista maku, lisää makusi mukaan joukkoon mustapippuria ja suolaa.
  7. Viimeistele keitto sitruunamehulla ja pilkotulla lehtipersiljalla. Tarjoile rapean pekonin kanssa.

Vinkki! Kasvisruokailijalle sopivan keiton saat jättämällä pekonin pois reseptistä ja käyttämällä kasvislientä. Kuullota tällöin vihannekset oliiviöljyssä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maukas tapa lisätä kasviksia ruokavalioon! Currylla maustettuun lämmittävään keittoon uppoaa perunoita, porkkanoita, linssejä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-linssikeitto

Ainekset

3
isoa perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa ja pippuria
4
tl
currya
12½
dl + 2 ½ dl
vettä
kasvisliemikuutiota
dl
vihreitä kuivattuja linssejä
2
tl
hunajaa
1
l
lehtikaalisuikaleita
(noin ½
tl
suolaa ja ½ tl rouhittua mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, inkivääri ja porkkanat, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuullota noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää valkosipuli ja perunat ja jatka paistamista toiset 3 minuuttia. Lisää curry ja paista vielä 2 minuuttia.
  4. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, huuhdotut linssit ja hunaja ja keitä ilman kantta noin 25 minuuttia.
  5. Poista lehtikaalista kova ruoti ja suikaloi kaali. Lisää lehtikaali ja vettä kattilaan ja keitä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Niin maukasta! Keitto on supernopea tehdä ja helposti muunneltavissa: katkaravut voi vaihtaa kuutioituun loheen ja paksoin tilalle sopii myös kiinankaali.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-currykeitto

Ainekset

2
kevätsipulia
1
tl
öljyä
2
tl
vihreää currytahnaa
4
dl
kasvislientä
2
dl
kookosmaitoa (rasvaa 6 g)
100
g
sokeriherneitä (pakaste)
1
pieni paksoi
50
g
riisinuudeleita
200
g
katkarapuja sulatettuna
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
kalakastiketta
Lisäksi
chiliä
thaibasilikaa
limettiä

Työvaiheet

  1. Hienonna kevätsipulit. Paista sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna kattilaan ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja sokeriherneet. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Suikaloi paksoi. Lisää kattilaan paksoi, nuudelit ja katkaravut. Kuumenna vielä kertaalleen ja siirrä kattila syrjään liedeltä. Anna nuudeleiden turvota kannen alla pari minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla ja kalakastikkeella. Tarjoa lisäksi hienonnettua chiliä, basilikaa ja limetin lohkoja.

Kommentit (0)