Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 211 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kyllä, luit oikein: 30 kynnen keitto. Valkosipulien määrä voi hirvittää, mutta luota meihin: uuni paahtaa valkosipulin miedoksi ja lempeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

30 kynnen keitto ja paistetut herkkutatit

Ainekset

3
isoa valkosipulia
2
tl
öljyä
2
jauhoista perunaa
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
1
tl
currya
1
l
kanalientä
2
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
ruokakermaa
2
dl
hienonnettua persiljaa
(maizenaa suurustamiseen)
Paistetut herkkutatit
½
l
herkkutatteja (tai muita tatteja/sieniä)
1
salottisipuli
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sitruunamehua
½
tl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois ja lorauta öljyä päälle. Kääri folioon ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Anna jäähtyä niin, että pystyt käsittelemään niitä sormin.
  2. Kuori ja kuutioi perunat sekä kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää perunat, sipulit ja curry. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. (Suurusta keitto, jos se tuntuu liian löysältä).
  4. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja balsamiviinietikalla. Hienonna persilja, lisää puolet siitä sieniseokseen ja puolet keiton pinnalle.

Vinkki! Kokeile paahdettuja kynsiä myös sellaisenaan esimerkiksi mausteisen linssikeiton lisukkeena.

Kommentit (1)

Seitaninpalvaaja

Ihanan paljon valkosipulia. Tämä pitää testata.
Valitettavasti puolison vatsa ei kestä sieniä (ja minä rakastan sieniruokia) joten kokeilen sienien tilalle quorn-kuutioita. Niissä on hyvä rakenne ja sopivat sienien tilalle. Jännittävää että nekin ovat tavallaan sientä, mutta eivät aiheuta mahan turpoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puolivalmisteita ja säilykkeitä hyödyntämällä syntyy aasialaisia makuja sisältävä kalasoppa alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kalakeitto

Ainekset

1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
iso tlk (noin 275 g/180 g)
tai 2 pientä tölkkiä kalasäilykettä tomaattikastikkeessa, esim. Järki Särki
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja Aasia-vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset)
2
rkl
limetin mehua
LISÄKSI
thaibasilikaa ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, kalakastike ja soijakastike ja keitä 5 minuuttia.

  4. Laita kala (liemineen) ja kasvikset keittoon ja keitä 2 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu.

  5. Hienonna halutessasi yrttejä pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Perinteisessä kesäkeitossa hennon makuinen liemi antaa tuoreiden kasvisten loistaa. Ole tarkkana kasvisten keittojärjetyksessä, jotta kaikki pysyvät napakoina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
8
naattiporkkanaa
1
kukkakaali
3–4
dl
herneenpalkoja (n. 1 dl herneitä)
3
kesäsipulia
1
rkl
voita
1
l
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouhittuna
1
ruukku tilliä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Varhaisperunoita ei tarvitse kuoria, peseminen juuresharjalla riittää. Pese myös porkkanat ja leikkaa ne 4–6 osaan. Voit halutessasi kuoria porkkanat.

  2. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloitele varsi. Riivi herneet.

  3. Suikaloi sipulit varsineen.

  4. Kuumenna kattila ja sulata voi siinä. Kuullota suikaloitua sipulia voissa pari minuuttia.

  5. Lisää kasvisliemi ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi. Lisää perunat ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat puolikypsiä.

  6. Lisää porkkanat ja kukkakaalit ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  7. Lisää kerma, herneet, suola ja pippuri. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Thaimaalaisittain vihreällä currylla maustettu keitto maistuu niillekin, jotka yleensä ohittavat kesäkeiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreäcurry-kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
8
naattiporkkanaa
1
kukkakaali
3
kesäsipulia
3–4
dl
herneenpalkoja (n. 1 dl herneitä)
1
rkl
kookosöljyä
1
rkl
vihreää currytahnaa
6
dl
vettä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
limetin mehu
1
tl
suolaa
1
ruukku korianteria
1
ruukku thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Pese myös porkkanat , kuori ne halutessasi ja leikkaa 4–6 osaan. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Leikkaa sipulit varsineen viipaleiksi. Riivi herneet.

  2. Kuumenna kookosöljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä muutama minuutti.

  3. Lisää vesi ja kookosmaito ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Lisää porkkanat ja kukkakaali ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi herneet.

  4. Purista limeteistä mehu ja lisää se keittoon. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)