Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Kesäkeiton salaisuus on napakaksi keitetyissä kasviksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkeitto

Ainekset

½
kukkakaali
2–4
naattiporkkanaa
6–8
retiisiä
1
l
herneenpalkoja
4
kesäsipulia
10–12
uutta perunaa
1
l
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
½–1
tl
suolaa
valkopippuria myllystä
tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa ja kevätsipulin vartta)

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset.
  2. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi tai suikaloi porkkanat ja retiisit, perkaa herneet tai puolita herneenpalot. Paloittele kesäsipulien valkoiset osat.
  3. Pese ja paloittele perunat. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria.
  4. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja lisää perunat. Keitä noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes perunat ovat puolikypsiä.
  5. Lisää kukkakaalit, porkkanat ja sipulit. Keitä kolme minuuttia. Lisää herneet ja retiisit ja keitä minuutti.
  6. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi.
  7. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Sahrami antaa kirkasliemiselle keitolle upean maun ja värin. Nopeassa sopassa on sattumina broileria, tortelliineja, herneitä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen sahrami-kanakeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileetä
2
punasipulia
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
1
ps (0,5 g)
sahramia
½
ps (100 g)
musta- tai lehtikaalia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (250 g)
pieniä tortellineja (esim. Divella)
2
dl
pakasteherneitä
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri. Kuori ja hienonna sipulit. Paista broileria öljyssä kattilassa 5–6 minuuttia. Lisää sipulit, vesi, liemikuutiot ja sahrami. Keitä 10 minuuttia.

  2. Poista kaaleista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet. Hienonna basilika. Lisää kaalit, basilika, tortellinit ja herneet kattilaan ja keitä 3–4 minuuttia.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämän keiton kohdalla ei tarvitse päättää, tykkääkö enemmän vihreästä vai valkoisesta parsasta. Soppaan tulee molempia! Lisäksi keitto on helppo tehdä vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kahden parsan keitto

Ainekset

500
g
valkoista parsaa
1
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
7
dl
kasvislientä
1
dl
valkoviiniä
2
rkl
sitruunan mehua
2
perunaa (200 g)
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
(2
rkl
ravintohiivahiutaleita)
1
prk (2 dl)
kasvipohjaista ruuanlaittovalmistetta (tai ruokakermaa, jos keiton ei tarvitse olla vegaaninen)
PÄÄLLE
8
vihreää parsaa
1
rkl
öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
SIEMENRIPOTE
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
pistaasi- tai cashewpähkinöitä
½
tl
currya
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori parsa ja leikkaa tyvestä noin 3 cm:n kovat palat. Kuumenna öljy kattilassa. Laita kuoret ja kovat palat kattilaan ja kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, valkoviini ja sitruunamehu ja keitä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun jatkat keiton valmistamista. Siivilöi liemi.

  2. Paloittele kuoritut parsat. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä kattilassa. Kuullota perunoita ja sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää parsapalat ja jatka vielä muutama minuutti. Lisää siivilöity liemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää ravintohiivahiutaleet. Soseuta keitto tasaiseksi. Ota liedeltä ja lisää ruuanlaittovalmiste. Pidä keitto lämpimänä.

  4. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja pyöräytä vihreitä parsanuppuja pannulla noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla seesaminsiementen kanssa. Kaada mortteliin mausteiden kanssa ja murskaa hienommaksi. Ripottele keiton pinnalle. Nosta päälle parsanuppuja.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämän kaltaista kanakeittoa en ole aiemmin syönytkään, mutta niin se vaan tulla tupsahti resepteihini jäädäkseen. Fenkoli ja sitruuna tuo keittoon erinomaiset maut tullessaan.

Resepti on alkujaan "Fenkolilla maustttu lohikeitto". Koska olen kala-allerginen, enkä voi syödä sitä lainkaan, tuli keitosta tehtyä kanaversio. Resepti on muuten täysin alkuperäinen, vain lohi on korvattu kanalla. Resepti on tullut minulle Ruokaboksin yhteydessä. Suosittelen rohkeasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Fenkolilla maustettu kanakeitto

Ainekset

400
g
perunoita
1/2
sipuli
2
kpl
porkkanaa
1/2
fenkoli
nokare
voita
350
g
kanasuikaleita
1/2
ruukkua
tilliä
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
5
kpl
maustepippuria
2
kpl
laakerinlehteä
1
prk
ruokakermaa
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

1. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli
2. Hienonna sipuli, lohko perunat sekä porkkanat
3. Puolita fenkoli pitkittäin ja poista kova kanta
4. Suikaloi fenkoli ja hienonna myös mahdolliset fenkolin lehdet ja varret
5. Kuumenna korkeareunainen kattila
6. Lisää voi, perunat, porkkanat, sipuli ja fenkoli kattilaan
7. Kuullota kasviksia sekoitellen muutama minuutti
8. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi
9. Mausta suolalla, maustepippurilla ja laakerinlehdellä ja keitä n. 15 minuuttia
10. Hienonna tilli ja paista kanasuikaleet
11. Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja kanasuikaleet
12. Sammuta liesi ja anna hautua vielä 5 minuuttia
13. Viimeistele tillillä ja sitruunamehulla

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos. Loistava keitto!