Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Kesäkeiton salaisuus on napakaksi keitetyissä kasviksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkeitto

Ainekset

½
kukkakaali
2–4
naattiporkkanaa
6–8
retiisiä
1
l
herneenpalkoja
4
kesäsipulia
10–12
uutta perunaa
1
l
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
½–1
tl
suolaa
valkopippuria myllystä
tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa ja kevätsipulin vartta)

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset.
  2. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi tai suikaloi porkkanat ja retiisit, perkaa herneet tai puolita herneenpalot. Paloittele kesäsipulien valkoiset osat.
  3. Pese ja paloittele perunat. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria.
  4. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja lisää perunat. Keitä noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes perunat ovat puolikypsiä.
  5. Lisää kukkakaalit, porkkanat ja sipulit. Keitä kolme minuuttia. Lisää herneet ja retiisit ja keitä minuutti.
  6. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi.
  7. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä17112 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Kanakeitto on herkullinen ruoka arkeen sekä koko perheelle. Helppo valmistaa ja myös terveellinen vaihtoehto! Ripauksen enemmän makua ja luxusta keitto saa koskenlaskija-juustosta. Kannattaa kokeilla.

Kasvisten täyttämä kanakeitto lämmittää koko perhettä arjen keskellä. Jos haluat hieman oikaista keiton tekemisessä niin voit käyttää pakastevihanneksia, itse suosin yleensä tuoreita vihanneksia mutta niiden esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa, joka saattaa arjen keskellä olla ongelma....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
mieto chili
1
purjo
250
g
kanasuikaleita (maustamaton)
1
tl
tomaattipyree
1
l
kanalientä (puljonki)
2
dl
basmatiriisi tai pitkäjyväinen riisi
1
paketti
Koskenlaskijajuusto
suolaa ja mustapippuria
tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

Esivalmistele kasvikset tai vaihtoehtoisesti käytä pakastekasviksia.

Kuori sipuli sekä porkkanat ja poista miedosta chilistä siemenet. Käytä aluksi vain puolikas chili keittoon ja katso kuinka tulista siitä tulee, voit halutessasi lisätä chiliä myös jälkeenpäin lisää.

Pese purjo ja leikkaa se pitkittäissuunnassa viipaleiksi. Jätä purjo omaan astiaan ja sekoita muut kasvikset keskenään.

Lisää tilkka oliiviöljyä kasariin ja paista kanasuikaleet siinä. Kun kanat ovat saaneet hieman lämpöä ja väriä voit lisätä sipulin, porkkanat, puolikkaan chilin sekä teelusikallisin tomaattipyreetä.

Lisää puljongin kanaliemi kun sipulit ja muut vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Kuumenna neste kasarissa kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä kannen alla noin 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa, ja tarkista maku.

Lisää koskenlaskijajuusto viimeiseksi kun keitto on muuten valmista ja se sulaa upeasti keittoon.

Koristele tuoreella persiljalla.

Kommentit (4)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Upean näköinen keitto! Koskenlaskiallahan on monia eri makuja, vahvempikin versio voisi sopia tähän erittäin hyvin?

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Terve! Joo itse ajattelin kokeilla ensi kerralla sitä punaista pakettia.

Käyttäjä17112
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Joo aivan varmasti sopii, hyvä idea kokeilla eri makuisia kermoja/juustoja, tuovat varmasti vaihtelua.

Vierailija

Jätetäänkö purjo omaan astiaan ikuisiksi ajoiksi?

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmista! Ramen-kulho sopii myös evääksi, sillä se maistuu yhtä hyvin kuumana, haaleana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-kulho ja inkiväärikastike

Ainekset

7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
kevätsipulin vartta
100
g
siitakesieniä
100
g
sokeriherneitä
100
g
munanuudeleita
Inkiväärikastike
2
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkivääriraastetta
ripaus
sokeria
Lisäksi
2
keitetty muna
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää liemikuutio. Viipaloi kevätsipulit ja siitakesienet. Paista sipuleita, sieniä ja sokeriherneitä pari minuuttia öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Kypsennä nuudelit kasvisliemessä. Valuta hyvin ja sekoita sipulin, sienten ja sokeriherneiden joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja lusikoi kastike kulhojen päälle. Viimeistele keitetyillä munanpuolikkailla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kevyt kasviskeitto voi maistua mehevän kermaiselta ja olla silti täysin vegaaninen! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-tahinikeitto

Ainekset

8
avomaankurkkua
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
korianteria hienonnettuna
5
dl
vettä
1
kasviliemikuutio
1
tlk (2dl)
kasvikermaa
1
dl
tahinia
1
tl
ras el hanout -mausteseosta (esim. Santa Maria World)
1/2
tl
chilihiutaleita
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
(1/2 l jääpaloja)
PANNUKIKHERNEET
1
tlk (380/230g)
kikherneitä
2
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminansiemeniä
1/4
tl
kurkumaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita kikherneistä. Valuta ne siivilässä. Paahda kikherneitä juustokuminan, kurkuman ja suolan kanssa öljyssä pannussa 5-8 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes kikherneet rapeutuvat.
  2. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Hienonna yrtit.
  3. Laita vesi, kasvisliemikuutio, sipulit ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä, lisää kurkut ja yrtit. Sekoita kasvikerma, tahini, ras el hanout ja chili liemeen. Soseuta keitto ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.
  5. Jos tarjoat keiton lämpimänä, kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Jos haluat helpotusta helteeseen, jäähdytä keitto, lisää joukkoon ½ litraa jäitä ja soseuta tehosekoittimessa.
  6. Jaa keitto lautasille ja viimeistele paahdetuilla kikherneillä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Ihanan kylmä mansikka-gazpacho ei ole ainoastaan vegaaninen vaan myös täydellinen ateria hellepäiville.

Keitto maistuu kesältä elokuussakin. Voit tehdä keiton myös sulatetuista pakastemansikoita. Valmiin keiton päälle voit lisätä paahdettuja leipäkuutioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-gazpacho

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
avomaakurkkua
1
makea sipuli
1
punainen suippopaprika
(1 punainen chili)
1
sitruunan mehu
1
oksa basilikaa
2
dl
tomaattimehua
4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sherryviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
KORISTELUUN
1
rs
syötäviä kukkia (esim. ruiskukkaa)
2
dl
mansikoita
1
oksa basilikan lehtiä
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Perkaa mansikat. Kuori ja kuutioi kurkut ja sipulit. Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Purista sitruunan mehu ja hienonna basilika.
  2. Laita mansikat, vihannekset, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää tomaattimehu, basilika, sitruunamehu, öljy ja etikka.
  3. Soseuta ainekset tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa vedellä. Viilennä keitto jääkaapissa.
  4. Annostele keitto tarjoiluastioihin ja koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja basilikalla ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.

Kommentit (0)