Kesäkeiton salaisuus on napakaksi keitetyissä kasviksissa.
Kesäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo kasvikset.
- Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi tai suikaloi porkkanat ja retiisit, perkaa herneet tai puolita herneenpalot. Paloittele kesäsipulien valkoiset osat.
- Pese ja paloittele perunat. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria.
- Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja lisää perunat. Keitä noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes perunat ovat puolikypsiä.
- Lisää kukkakaalit, porkkanat ja sipulit. Keitä kolme minuuttia. Lisää herneet ja retiisit ja keitä minuutti.
- Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi.
- Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.