Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Kesäkeiton salaisuus on napakaksi keitetyissä kasviksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkeitto

Ainekset

½
kukkakaali
2–4
naattiporkkanaa
6–8
retiisiä
1
l
herneenpalkoja
4
kesäsipulia
10–12
uutta perunaa
1
l
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
½–1
tl
suolaa
valkopippuria myllystä
tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa ja kevätsipulin vartta)

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset.
  2. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi tai suikaloi porkkanat ja retiisit, perkaa herneet tai puolita herneenpalot. Paloittele kesäsipulien valkoiset osat.
  3. Pese ja paloittele perunat. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria.
  4. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja lisää perunat. Keitä noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes perunat ovat puolikypsiä.
  5. Lisää kukkakaalit, porkkanat ja sipulit. Keitä kolme minuuttia. Lisää herneet ja retiisit ja keitä minuutti.
  6. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi.
  7. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
  3. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Keväisessä lohisopassa on perunoiden tilalla parsaa. Raikkaassa viiniliemes­sä maistuvat varsiselleri ja fenkoli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-lohikeitto

Ainekset

500
g
vihreää parsaa
12
retiisiä
200
g
kylmäsavulohta
Liemi
2
salottisipulia
2
varsisellerinvartta
1
fenkoli
1
rkl
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
l
kalalientä (fondista)
2
dl
kuivaa valkoviiniä
(suolaa)
Yrttimajoneesi
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. kirveliä, tilliä, lehtipersiljaa)
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa varsisellerit ja fenkoli ohuiksi viipa­leiksi. Paista kasviksia voissa kattilassa pari minuuttia. Mausta mustapippurilla ja lisää kalaliemi sekä valkoviini. Anna poreilla hil­jalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  2. Tee yrttimajoneesi. Hienonna yrtit ja se­koita ne majoneesiin.
  3. Huuhtele parsat ja retiisit. Katkaise par­sojen puumaiset tyvet ja leikkaa parsat 3–4 osaan. Puolita tai lohko retiisit. Leikkaa lo­hi pieniksi kuutioiksi. Lisää retiisit ja parsat liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kat­tila pois liedeltä. Lisää kylmäsavulohi keit­toon, mutta älä enää kuumenna, jotta kala ei hajoa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Tarjoa keitto yrttimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukka-pinaattikeitto

Ainekset

1
rs (100 g)
karhunlaukkaa
1
sipuli
1
sellerinvarsi
½
fenkoli
2
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150
g
tuoretta pinaattia
5
dl
maitoa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna karhunlaukat.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumen­na öljy kattilassa. Kuullota sipu­lia, selleriä ja fenkolia 2–3 mi­nuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatit ja laukka lie­meen. Keitä 2−3 minuuttia. So­seuta keitto. Lisää maito ja maus­teet joukkoon. Kuumenna kiehu­vaksi ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.

Vinkki Voit käyttää keittoon lau­kan sijaan ruohosipulia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaupan valmiista bataattisoseesta tehty ja currytahnalla maustettu keitto on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävyttömän helppo bataatti-kookoskeitto

Ainekset

2
pötköä (à 400 g)
bataattisosetta
2
prk (à 400 g)
kookosmaitoa
4–6
rkl
punaista currytahnaa
2
limetin mehu
1
iso ruukku korianteria
2
tl
sokeria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna korianteri. Sekoita kattilassa bataattisose, kookosmaito, currytahna, limettimehu ja puolet korianterista. Lisää vielä suola ja sokeri.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
  3. Jos haluat, soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Viimeistele keittoannokset hienonnetulla korianterilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi noin reseptissä on noin järjetön määrää kookosmaitoa, joka on suurelta osin kovaa rasvaa? Vähintään puolet voi jättää pois maun kärsimättä.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Nyt kannattaa syöksyä suomalaiseen luontoon ja hankkia sieltä erilaisia keittotarpeita. Nokkonen, käenkaali l. ketunleipä, voikukka, jne.