Täydellisen samettinen keitto hivelee kaikki aisteja pehmeydellään ja maukkaudellaan. Hienostunut maku ja kuohkea koostumus tekee tästä reseptistä klassikkoainesta.
Kuohkea bataattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta reilu litra vettä kattilassa ja sulata sinne liemikuutio. Kuori bataatit ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi.
- Nosta bataatit kiehuvaan liemeen ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes bataatinpalat ovat täysin kypsiä ja hajoavat helposti haarukalla kokeiltaessa. Ota keitinlientä talteen 3-4 dl ja valuta loput pois.Â
- Soseuta bataatit sauvasekoittimella liemen kanssa hienoksi soseeksi. Mausta suolalla ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.Â
- Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi, kunnes vispilästä jää vaahtoon selkeät kuviot. Laita bataattisose takaisin liedelle miedolle lämmölle. Ota kolme reilua ruokalusikallista vaahtoa talteen ja sekoita loput soseen joukkoon varovasti nostellen, ettei vaahtoisuus katoa. Kaada joukkoon kivennäisvesi ja sekoita hellästi. Nosta kattila liedeltä.
- Sekoita talteen otetun vaahdon sekaan hienonnettu timjami. Annostele keitto lautasille, tiputtele päälle timjamikermaa ja vedä lusikan kärjellä tipat kuvioiksi keiton pintaan. Tarjoile heti.