Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lihakeitto

ANNOKSET 6

Munaton, Maidoton, Laktoositon, Gluteeniton
Vanha kunnon lihakeitto on jokaisen ruokapöydän klassikko. Sirottele kuuman keiton päälle persiljaa ja nauti ruisleivän kanssa.

Ainekset
1 kg naudan rintaa tai etuselkää
2 l vettä
6 - 8 kpl valko- tai maustepippuria
1 rkl suolaa
2 kpl porkkanaa
100 g selleriä
8 - 10 kpl perunaa (n. 1 l lohkoja)
1 kpl pieni purjo
hienonnettua persiljaa
Näin teet
1
Pane liha hiukan lämmenneeseen veteen. Lisää mausteet ja keitä lihaa hiljaa poreillen kannen alla noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on aivan kypsää. Nosta liha kattilasta.

Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuumenna lihaliemi ja lisää kasvikset purjoa lukuun ottamatta.

Paloittele liha ja lisää lihapalat kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää renkaiksi leikattu purjo, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele keittoon persilja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Borssikeiton tavallista nopeampi versio syntyy mureasta lihasta, vaikkapa naudan paahtopaistista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Borssikeitto

Ainekset

400
g
mureaa naudanlihaa, esimerkiksi paahtopaistia
75
g
voita
l
vettä
2
lihafondikuutiota
1
laakerinlehti
1
sipuli
1
iso porkkana
50
g
selleriä
450
g (3–4 kpl)
punajuuria
200
g
kaalia
½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
valkoviinietikkaa
3
perunaa
lehtipersiljaa hienonnettuna
LISÄKSI
smetanaa

Työvaiheet

  1.  Pyyhi liha talouspaperilla kuivaksi. Pilko liha 2½ cm x 2½ cm:n kuutioiksi (poista mahdolliset kalvot ja jänteet).

  2.  Käytä voista puolet lihan ruskistamiseen. Kuumenna ison kattilan pohjalla voita. Ruskista lihapalat parissa erässä joka puolelta niin, että niissä on hyvä ruskea pinta.

  3.  Kaada lihapalojen päälle kattilaan vesi ja lisää fondikuutiot sekä laakerinlehti. Laita kiehumaan miedolle lämmölle (noin 35–40 minuutiksi) kannen alle ja jatka muiden ainesten käsittelyä.

  4.  Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Hienonna sipuli, pilko selleri pieniksi ja porkkana hieman isommiksi paloiksi.

  5.  Suojaa työlauta muutamalla kelmukerroksella. Kuori punajuuret. Raasta ne kartioraastimen isokoloisella terällä tai monitoimikoneessa (Raastetta tulee noin 350 g). Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

  6.  Kuumenna jäljelle jäänyt osa voista isossa paistinpannussa tai kattilassa. Laita sipulit voihin ja kuullota muutaman minuutin ajan.

  7.  Lisää selleri ja porkkana, paistele taas muutaman minuutin ajan. Lisää punajuuri ja kaali, paista vielä noin 10 minuuttia eli siihen asti, kunnes kasvisraaste on hieman kypsynyt ja sen tilavuus on pienentynyt. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla, sekoittele pannulla vielä minuutin ajan.

  8.  Kuori lihakattilan liemestä tarvittaessa vaahtoa pois. Kaada pannussa olevat kasvikset lihakattilaan. Yhdistä tomaattipyree ja viinietikka ja lisää seos kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia.

  9.  Kuori ja pilko perunat. Lisää ne keittoon ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

  10.  Viimeistele keitto lehtipersiljalla. Tarjoa smetanan kera.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (2)

Uunissa paahtaminen?

Miksi myskikurpitsa useimmiten ja tässä myös muut ainekset pitää paahtaa? Pelkästään maunko takia? Olisiko taloudellisempaa keitellä liedellä ilman uunin lämmittämistä? Vaan ehkä se maku on parempi paahdettuna, pitääpä kokeilla kumpaakin versiota.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Hyvä kysymys! Tosiaan ainakin tässä keitossa juuri tuo paahteinen maku on tärkeä asia, sillä se tuo makuun tiytynlaista syvyyttä.

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Andrea Hasselblatt / Anton & Anton ja Krista Kupariharju KUVA Panu Pälviä

Anton & Antonin suosittu sahramilta tuoksuva kalakeitto ammentaa makumaailmansa ranskalaisesta klassikosta, bouillabaissesta, mutta valmistuu vain reilussa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalakeitto sahramilla

Ainekset

300
g
perunoita
2
porkkanaa
½
fenkoli
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
paketti
sahramia
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
6
dl
kala- tai kasvislientä
300
g
vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, siikaa, ahventa tai seitä
½
tl
suolaa
ripaus
cayennepippuria
LISÄKSI
1
ruukku
tilliä
VALKOSIPULIJOGURTTI
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja suikaloi hienoksi fenkoli. Paista perunaa, porkkanaa, sipulia ja fenkolia öljyssä noin 2 minuuttia.

  2. Lisää sahrami, timjami ja tomaattipyree. Paista sekoittaen noin 4 minuuttia.

  3. Lisää tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja cayennepippurilla.

  4. Paloittele kala pieneksi keittoon. Anna kiehua hiljaa 3–4 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Hienonna tilliä keiton päälle.

  5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset. Tarjoa keiton kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Muhkean makuinen juureskeitto saa kypsyä uunissa pitkään, jolloin juuresten makeus nousee esille. Savukasslerin savuisuus ja suolaisuus täydentävät makua, ja olut tuo liemeen hapokkuutta.

Jos liemi haihtuu pitkän kypsentämisen aikana liikaa, lisää joukkoon lihalientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
110 min
Vaikeustaso
Helppo

Maalaiskeitto uunissa

Ainekset

500
g
punajuuria
300
g
porkkanoita
200
g
juuriselleriä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
200
g
savukassleria
2
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1,2
l
lihalientä
3
dl
lager-olutta
1
laakerinlehti
2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
Piparjuurismetana
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri ja raasta ne raastimen isolla terällä tai vihannesleikkurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi savukassler.
  3. Kuumenna öljy uuninkestävässä kattilassa. Lisää tomaattipyree, juuresraaste, sipuli- ja valkosipulinkynnet sekä savukasslerkuutiot. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon lihaliemi ja olut. Lisää laakerinlehti ja timjami. Kiehauta kuumaksi.
  4. Nosta kattila 175-asteisen uunin alatasolle ja anna hautua 1½ tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  5. Sekoita smetanan joukkoon piparjuuriraaste, ripaus suolaa ja sokeria. Tarjoa keiton kanssa piparjuurismetanaa.

Kommentit (0)