ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Panu Pälviä

Lohikeiton uusi tuleminen. Lisää liemeen tyrnimehua ja kuorruta annos tillisilpulla ja ranskankermalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohikeitto

Ainekset

500
g
lohta (nahaton, ruodoton pala)
½
kiinankaali
2
pientä sipulia
25
cm
pala purjon vihreää osaa
2
dl
herneitä
1
rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
1
l
vettä
1
rkl
kalafondia
3/4
dl
makeuttamatonta 100% tyrnimehua
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
hienoa merisuolaa
Viimeistelyyn
ranskankermaa ja tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä nahka ja paloittele kala. Poista kiinankaalista kanta ja leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise ja huuhtele purjo ja viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi. Riivi herneet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia 4 minuuttia. Lisää purjo ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää vesi, fondi, mehu, pippuri ja suola. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kiinankaali, kala ja herneet. Hauduta muutama minuutti. Tarkista maku. Viimeistele annokset rankankermalla ja tillisilpulla.

Kommentit (3)

Anne Kiuru
Seuraa 
Liittynyt7.9.2014

Kyllä se on hyvä resepti ;)

Hattivatti
Seuraa 
Liittynyt23.2.2015

Vallan mainiota, mutta itse ainakin jouduin maustamaan reippaammalla kädellä. Pitkin matkaa maistellen tietää mitä kannattaa lisätä! :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaksi paistettu pekoni sopii täydellisesti samettisen pehmeään mustajuurikeittoon. Saat keitosta syksyiselle illalliselle ihanan lämmittävän alkuruuan.

Vinkki! Kun teet keiton, laita kuoritut mustajuuret nopeasti kylmään sitruunaveteen, niin niiden väri pysyy kirkkaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 (alkuruokana)
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustajuurikeitto

Ainekset

1 1/2
kg
mustajuurta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
n. 8
dl
vettä
2
kasviliemikuutiota
2
dl
kuohukermaa
1/4
tl
mustapippuria
(sormisuolaa)
LISÄKSI
vettä ja sitruunan mehua
8 viipaletta pancettaa tai 4 viipaletta pekonia
1
viipale
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kylmää vettä ja sitruunamehua (2 rkl mehua/1 l vettä). Kuori ja paloittele mustajuuret ja laita ne sitruunaveteen tummumisen estämiseksi
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää 8 dl vettä ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehahtaa. Lisää mustajuuret ja keitä ne kypsiksi, noin 20 minuuttia riippuen palojen koosta.
  3. Soseuta keitto ja lisää kerma. Ota 2–3 rkl kermaa sivuun koristelua varten ja kaada loppu keittoon. Anna keiton lämmetä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Mausta keitto pippurilla ja halutessasi suolalla.
  4. Paloittele pancetta ja paista se pinnoitetulla pannulla rapeaksi. Lusikoi pancettapalat talouspaperille valumaan. Murustele leipä ja paista se pancettasta irronneessa rasvassa.
  5. Jaa keitto tarjoiluastioihin ja koristele kermatilkalla, yrteillä, pancetta- ja leipämuruilla.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Punajuurikeitto on ihanaa syysruokaa! Reilu määrä porkkanoita ja nokare sulatejuustoa antavat sopalle lempeän maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurikeitto

Ainekset

1
kg
reilunkokoisia punajuuria
4–5
(500 g)
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
noin 1
l
vettä
1
rkl
kasvisliemijauhetta (tai 1 kasvisliemikuutio)
1–2
tl
timjamia
½–1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
100
g
sulatejuustoa (Koskenlaskija)
Lisäksi
siemensekoitusta, versoja ja/tai babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko ne reiluiksi paloiksi isoon (5 l) teräskattilaan, jossa ainekset saavat kiehua rauhassa.
  2. Lisää öljy. Paista kasviksia hetki liedellä kattilan pohjalla reippaasti käännellen, jotta niiden pinta paahtuu kevyesti.
  3. Kaada päälle vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemijauhe ja mausteet.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna ainesten kiehua kannen alla hiljaa poreillen 30–40 minuuttia, kunnes punajuuret tuntuvat haarukalla kokeiltaessa napakan kypsiltä.
  5. Lisää sulatejuusto nokareina. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  6. Tarjoa keitto (kevyesti paahdetun) siemensekoituksen ja versojen tai babypinaatin kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Ja joka ruokaan haisevaa valkosipulia

Beetroot lover

Tämän voi myös tehdä raitajuurista ja keltajuurista, nekin ovat nyt parhaimmillaan. Maku on punajuuren, mutta ei värjää. Edellinen kommentoija kiukutteli valkosipulista, mutta jos ei siitä tykkää, niin jätä pois, hyvä ihminen!
Just viime viikolla tein vastaavaa, mutta mukana oli myös keräkaali. Enkä soseuttanut. Maukasta tuli niinkin! Ja valkosipulia oli reilusti!

Mutta tämä ohjeen soppa on varmasti myös herkullista. Tuleehan siihen myös ihanaa koskenlaskijaa hyvien muiden ainesosien lisäksi.

Tätähän voi tosiaan muunnella sen mukaan, mitä on kaapissa tai mitä on kaupassa. Itse ajattelin kokeilla ohjetta raita- ja keltajuurikkaiden kanssa ja laittaa sosekeiton päälle Juurevaa - punajuurista tehtyä levitettä. Tämän syksyn uutuus. Aivan ihana tuote! Pehmeä, kuohkea ja hyvänmakuinen: leivän päälle, uuniperunan kanssa, ruokalusikallinen väriläiskäksi sosekeittolautasellisen pinnalle.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Todellakin, tällainen soppa jos mikä sopii hyvin muunneltavaksi. Ja kiitokset vinkeistä, punajuurilevite on kyllä mahtava tuote :)