ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Panu Pälviä

Lohikeiton uusi tuleminen. Lisää liemeen tyrnimehua ja kuorruta annos tillisilpulla ja ranskankermalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohikeitto

Ainekset

500
g
lohta (nahaton, ruodoton pala)
½
kiinankaali
2
pientä sipulia
25
cm
pala purjon vihreää osaa
2
dl
herneitä
1
rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
1
l
vettä
1
rkl
kalafondia
3/4
dl
makeuttamatonta 100% tyrnimehua
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
hienoa merisuolaa
Viimeistelyyn
ranskankermaa ja tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä nahka ja paloittele kala. Poista kiinankaalista kanta ja leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise ja huuhtele purjo ja viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi. Riivi herneet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia 4 minuuttia. Lisää purjo ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää vesi, fondi, mehu, pippuri ja suola. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kiinankaali, kala ja herneet. Hauduta muutama minuutti. Tarkista maku. Viimeistele annokset rankankermalla ja tillisilpulla.

Kommentit (3)

Anne Kiuru
Seuraa 
Liittynyt7.9.2014

Kyllä se on hyvä resepti ;)

Hattivatti
Seuraa 
Liittynyt23.2.2015

Vallan mainiota, mutta itse ainakin jouduin maustamaan reippaammalla kädellä. Pitkin matkaa maistellen tietää mitä kannattaa lisätä! :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Tarjoa yrttiliemi misokeiton tapaan hörpittävänä lämmikkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen yrttiliemi

Ainekset

3
kevätsipulia
2
sitruunaruohoa
2
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punainen chili
1
rkl
auringonkukkaöljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
(japanilaista) soijakastiketta
4
tähtianista
200
g
broccolinia tai parsakaalia
150
g
paksoi- tai kiinankaalia
1
ruukku
thaibasilikaa
1
dl
(korealaista) minttua hienonnettuna
200
g
sokerihernettä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipuli. Hienonna tai paloittele sitruunaruohot. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Hienonna chili.
  2. Lämmitä öljy kattilassa ja paista mausteita minuutti. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja tähtianikset. Anna kiehua 5 minuuttia.
  3. Pilko broccolinit ja paksoikaali. Hienonna yrtit. Laita broccolinit, paksoi ja yrtit sekä sokeriherneet kattilaan ja keitä 3 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi.
  4. Pese ja viipaloi limetti ja tarjoa keiton kanssa.

Vinkki Saat upeaa lisämakua keittoon, jos lisäät siihen 4 isoa shison lehteä hienonnettuna. Tuoretta shisoa eli perillaa myydään esimerkiksi aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa ruokakaupoissa ja Stockmann Herkussa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kahden raaka-aineen mansikkakeiton kaveriksi paahdetaan rapea ja suolainen fetacrumble.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä mansikkakeitto ja fetacrumble

Ainekset

1
l
mansikoita pilkottuna
4
rosmariininoksaa
Fetacrumble
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
100
g
fetaa
75
g
voita
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita neljä keittokulhoa jääkaappiin viilentymään.
  2. Sekoita fetacrumblen aineet kulhossa murumaiseksi. Levitä crumble leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää samalle pellille 2 rosmariininoksaa. Paahda crumblea ja rosmariininoksia uunissa 5 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana. Anna jäähtyä.
  3. Nypi paahtuneista rosmariininoksista lehdet mortteliin ja jauha ne.
  4. Perkaa ja pilko mansikat tehosekoittimeen. Nypi tuoreista rosmariininoksista lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi, kuohkeaksi keitoksi. Jaa keitto kylmiin kulhoihin ja ripottele pinnalle fetacrumblea ja rosmariinijauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kirkaslieminen kesäkeitto tarjotaan basilikalla maustettujen mozzarellapallojen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas kesäkeitto

Ainekset

1
l
kasvislientä (purkista tai kuutiosta)
10
varhaisperunaa
2
porkkanaa
½
kukkakaali
½
l
sokeriherneen palkoja
8
retiisiä
Lisäksi
2
(á125 g)
palloa mozzarellaa
1
dl
oliiviöljyä
½
ruukkua basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita kasvisliemi kuumenemaan. Pese ja lohko perunat, viipaloi porkkanat. Irrota kukkakaalista nuput. Pese herneenpalot. Viipaloi retiisit.
  2. Lisää perunat, porkkanat ja kukkakaalit kiehuvaan liemeen. Kypsennä 15 minuuttia.
  3. Revi mozzarella paloiksi kulhoon. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella mausteöljyksi ja kaada öljy mozzarellan päälle.
  4. Lisää herneenpalot keittoon ja jatka kypsennystä 5 minuuttia. Viimeistele keitto lisäämällä retiisit.
  5. Tarjoa kesäkeitto yrttimozzarellan kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Ei kuorimista! Kesäkasviksille riittää pesu ja rapsutus. Thaityyliin maustettu soppa maistuu niillekin, jotka jättävät kesäkeiton muuten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thai-kesäkeitto

Ainekset

800
g
uusia perunoita
nippu (250 g)
uusia porkkanoita
1
pieni kukkakaali
1
l
herneenpalkoja (noin 100 g herneitä)
1
rkl
öljyä
2–3
rkl
vihreää currytahnaa
5–7
dl
vettä
1
tl
limetinkuorta raastettuna
2
tl
sokeria
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
½–1
dl
limetin mehua
Pinnalle
1
ruukku
korianteria
sipulinvarsia

Työvaiheet

  1. Pese ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Riivi herneet.
  2. Kuumenna öljy ja currytahna kattilassa. Pyöräytä perunat, porkkanat, sipulit ja kukkakaalin varsipalat nopeasti mausteöljyssä. Lisää vesi. Kasviksista irtoaa nestettä, joten osa niistä saa jäädä nesteen pinnan yläpuolelle, jossa ne kypsyvät höyryssä. Näin vältät laimean makuisen keiton. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kukkakaalien kukinnot, limetin kuoriraaste, sokeri, suola ja pippuri. Jatka keittämistä viitisen minuuttia.
  4. Lisää herneet, kookosmaito ja limetin mehu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
  5. Silppua pinnalle sipulinvarsia ja koko  ruukku korianteria. Tarjoa saman tien.

Kommentit (5)

Vierailija

Aineksissa ei ole mainittu sipulia vaikka työvaiheissa se on mainittu.

Vierailija

Korianterin sijasta voit ruiskauttaa joukkoon vihreää astianpesuainetta, maku on sama.

Ei liikaa sotkuja ruokiin

Sorry, ei maistuisi tuo. Peskää ja kuorikaa ne kasvikset ja juurekset kunnolla. Mitään rupikuorisia perunoita ja multaporkkanoita en suostu syömään! Ja ne naatit ja porkkanan kannat ja juuren huitulat kans veks. Ja keittäkää ne kypsiksi! Jos haluaa sitä Al denteä, niin syö raakana, mitä niitä turhaan kattilaan hetkeksi laittamaan? Ei kukkakaali kypsy viidessä minuutissa! Ja jos käyttää kookosmaitoa, ja pyöräyttää kasvikset öljyssä ja curry-tahnassa, niin ei se kuulkaa enää mitään kesäkeittoa ole. Laittakaa nimeksi thai-tyylinen kasviskeitto, niin kuvaa paremmin.

Kesäkeitto on suomalainen klassikko, jota toiset rakastaa ja jota toiset vihaa, jättäkää se rauhaan.

Ihan sama juttu muidenkin ruokien kanssa: lihakeittoa EI tehdä possun lihasta, kuten ei Stroganoffiakaan. Wieninleike on naudanlihaa, ei possua. Possun ja naudan lihassa on ihan eri maku.

En minäkään väitä bataattimuussia perunamuussiksi. Tai bataattilaatikkoa imelletyksi perunalaatikoksi. Itse rakastan perunaa, mutten ole koskaan tykännyt imelletystä perunalaatikosta. Sen sijaan bataattilaatikkoa (ja lanttulaatikkoa) voisin syödä vaikka joka päivä.

Vierailija

Just niin!

Janne Viljanen

Todella hyvä hybridi kesäkeitosta ja thai ruoasta. Meni ihan heittämällä kesän vakiresepteihin