Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Perinteinen siskonmakkarakeitto saa uutta ilmettä grillatusta purjosta, etikkapaprikasta ja sitruunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen siskonmakkarakeitto

Ainekset

2
purjoa
1
l
lihalientä
500
g
siskonmakkaroita
2
porkkanaa
1
mieto
chili
2
etikkapaprikaa purkista
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
(suolaa)
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Halkaise ja pese purjot. Leikkaa purjot 5 sentin pätkiksi. Levitä purjopalat uunipellille leivinpaperin päälle. Grillaa paloja uunin grillivastuksen alla 5–10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Kuumenna lihaliemi kattilassa. Pursota siskonmakkarat liemeen kypsymään. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna chili ja lisää se porkkanoiden kanssa keittoon. Hauduta keittoa 15 minuuttia.
  3. Pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Lisää ne ja grillatut purjopalat keittoon. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sitruunamehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele keitto lehtipersiljalla. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lempeässä ja tyylikkässä keitossa yhdistyvät omenan kirpakkuus ja juurisellerin herkkä maku. Tarjoa alku- tai pääruokana hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-juurisellerikeitto

Ainekset

1
(n. 900 g)
keskikokoinen juuriselleri
7
kotimaista omenaa (esim. Valkea kuulas tai Samo)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
6
dl
kanalientä
2
dl
kuohukermaa
¼
tl
suolaa
(1–2
tl
sitruunamehua)
Sumakkivinegretti
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½–1
tl
sumakkia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese juuriselleri ja leikkaa kuori tukevalla veitsellä. Kuutioi juuriselleri. Kuori ja kuutioi viisi omenaa. Laita ne kylmään veteen odottamaan. Kuori ja hienonna sipulit.

  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja selleriä 10 minuuttia. Valuta omenat ja lisää ne kattilaan. Paista muutama minuutti.

  3. Kaada kanaliemi kattilaan. Nestettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla pehmeiksi, noin 20 minuuttia.

  4. Lisää kerma ja soseuta keitto sileäksi. Mausta suolalla ja lisää sitruunamehua halutessasi.

  5. Leikkaa loput omenat ohuiksi suikaleiksi. Valuta päälle hieman sitruunamehua. Sekoita kulhossa sumakkivinegretin ainekset.

  6. Jaa keitto kulhoihin ja annostele päälle omenaa ja sumakkivinegrettiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Superhelppo tomaattikeitto valmistuu paseeratusta tomaatista vartissa. Aurinkokuivatut tomaatit ja chilillä maustettu kaurakerma antavat sopalle muhkean ja täyteläisen maun. Jos valitset vegaaniset höysteet, keitto on vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahden tomaatin keitto

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
tlk (à 400 g)
paseerattua tomaattia
2
prk (4 dl)
chilillä maustettua kaurakermaa (Planti)
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua timjamia
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Mittaa kaikki ainekset mustapippuria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta lopuksi mustapippurilla.

  2. Tarjoa esimerkiksi fetan, vuohenjuuston tai vegejuustokuutioiden ja paahdettujen siementen kanssa.

Kommentit (0)

CookRose on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
lopputulos
lopputulos
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...

Noniin VI testi, vaikka tuntuu nämä kasvikset menevän jo tuttuun tapaan.
Nyt testissä myskikurpitsa, chili ja kookos. Luonnollisesti painekattilassa.

Ideana siis tulinen kurpitsakeitto muutamalla sattumalla.
Possua kaupasta tuli ostettua, mutta jäi kun jäikin pois kun päätinkin kokeilla mitä irtoo näistä aineista.
-kyllä, amatööritasolla mennään:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
12

KurpitsaChiliKookos (Painekattila)

Ainekset

300
g
Myskikurpitsaa
2,5
desiä
Kookosmaitoa
Mausteet
1
Kpl
Chili (punainen, en tiedä merkkiä)
n 3
Kpl
Maustepippuria
n 5
Kpl
Mustapippuria
3-4
Kpl
Valkosipulin kynttä
n 5
Kpl
Korianterin siementä
4-5
Ruokalusikallista
Kalaöljyä (tälläkertaa merkkinä Pirkka)
1
Ruokalusikallinen
Etikkaa
1-2
Ruokalusikallista
Hunajaa
1
Teelusikallista
Merisuolaa
Kuutiot pinnalle
1
desi
kuutioiksi paloiteltua kurpitsaa
1
maustemitallista
viismaustetta
sokeria
voita

Työvaiheet

Kurpitsasta kuoret pois sekä valkosipulista. Vähän paloittelin ja ne sinne painekattilaan.
Kookosmaito perään sekä muut mausteet.
Ajan laitoin 12 minuuttiin ja lämpötila automaattiselle.

Sillävälin kun porisevat painekattilassa voi tehdä nuo kuutiot.
Eli samaa kurpitsaa kuutioiksi haluttu määrä, mulla oli varmaa noin 1-2 desiä.
Voita paistinpannulle ja paistamaan. Hetken paistuttua kun alkoivat paahtumaan/ruskistumaan lisäsin sokerin sekä tuon viismausteen. - maista välillä, ideana siis että ovat makeita paahtuneita.
Pannulta pois ja talouspaperilla kuivasin ylimääräiset nesteet pois.
Painekattillan piipatessa valmis niin soseutin taas käyttöön. Ongin kasvikset erikseen, lientä lisää sen mukaan miten paksua haluatkaan. - tarkista maku,suolaa lisää jos tarvii:)
-Eiku lautaselle ja nuo kuutiot perään.

-Makuna: Hyvä jopa omasta mielestä. Kauniinpi osapuoli ryöväsi lusikan joten kai se jotain meinaa :)
Chiliä ehkä laittasin puolet jos ei niin tulisesta välitä.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Siskonmakkarakeitto kuuluu arkiruokien aatelisiin. Kun perunat ja juurekset kypsentää hauduttamalla, ne eivät pehmene liikaa. Nauti kurkkuvoileipien ja kylmän maidon kanssa.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Toisessa jaksossa puhutaan työelämästä, ja Hans valmistaa siskonmakkarakeittoa sekä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siskonmakkarakeitto

Ainekset

1
kg
kiinteämaltoisia perunoita
3–4
sipulia
3–4
porkkanaa
2
juuripersiljaa
¼
juuriselleri
2–3
valkosipulinkynttä
3–4
rkl
öljyä
1,2–1,5
l
vettä
800
g
siskonmakkaroita
3–4
laakerinlehteä
7–8
maustepippuria
2–3
tl
suolaa
5–6
mustapippuria
Pinnalle
ruohosipulia, persiljaa tai kevätsipulia silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat, sipulit ja juurekset kohtuukokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät melko nopeasti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Kaada öljy kattilaan. Lisää pilkotut kasvikset ja kuullota hetki. Älä kuitenkaan ruskista.
  3. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko komeutta miedolla lämmöllä kannen alla 4–5 minuuttia.
  4. Lisää sen jälkeen siskonmakkarat, laakerinlehdet ja loput mausteet. Tarkista maku. Kuumenna kiehuvaksi ja ota sitten liedestä lämmöt pois. Anna hautua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsyneet. 
  5. Tarkista maku ja lisää lopuksi tuoreista yrteistä leikattu silppu päälle. Nauti kylmän maidon ja kurkkuleipien kera. Aijai. Kiekko on maalissa.

Kommentit (2)

Kotikokki3

Nauti kurkkuvoileipien ja kylmän maidon kanssa kuumaa makkarasoppaa/ lihakeittoa! On siinä yhdistelmä! Hirveänkamalankauheaa! 😳😒 Keitto on kyllä maukasta!

Vierailija

Miksi nykyään kaikkiin ruokiin laitetaan valkosipulia? Minusta se ei kuulu ainakaan tähän siskonmakkarakeittoon ja muutenkin hyvin harvaan ruokaan paitsi valkosipulikurkut ja -perunat menettelee.