Perinteinen siskonmakkarakeitto saa uutta ilmettä grillatusta purjosta, etikkapaprikasta ja sitruunasta.
Sitruunainen siskonmakkarakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise ja pese purjot. Leikkaa purjot 5 sentin pätkiksi. Levitä purjopalat uunipellille leivinpaperin päälle. Grillaa paloja uunin grillivastuksen alla 5–10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
- Kuumenna lihaliemi kattilassa. Pursota siskonmakkarat liemeen kypsymään. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna chili ja lisää se porkkanoiden kanssa keittoon. Hauduta keittoa 15 minuuttia.
- Pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Lisää ne ja grillatut purjopalat keittoon. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sitruunamehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele keitto lehtipersiljalla.