ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tatit maustavat ihanasti tumman metsäisen kasvisliemen. Pakastepelmenit ovat helppoja, herkullisia ja täyttäviä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pelmenikeitto

Ainekset

TATTI-KASVISLIEMI
1
l (n. 300 g)
herkku-, punikki-, voi-, rusko- tai lehmäntatteja
1
porkkana
1
sipuli
1
varsisellerin varsi
2
l
vettä
2
lihaliemikuutiota
1
rkl
kuivattuja suppilovahveroita
½
tl
suolaa
5
maustepippuria
3
laakerinlehteä
LISÄKSI
2
keskikokoista tattia
½
purjo
2
rkl
voita
1
pss (400 g)
pelmenejä pakasteena
2
rkl
tuoretta kirveliä tai rakuunaa
1
tlk (120 g)
smetanaa

Työvaiheet

  1. Pilko sienet ja kasvikset. Laita ne isoon kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot, kuivatut sienet ja mausteet.

  2. Hauduta aineksia miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Älä päästä lientä kiehumaan, etteivät sienet hajoa soseeksi. Valuta liemi siivilän läpi toiseen kattilaan.

  3. Pilko tatit ja viipaloi purjo. Sulata voi pannulla. Paista sieniä ja purjoa 5–10 minuuttia.

  4. Laita pelmenit sieniliemen sekaan. Keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää liemeen paistetut sienet ja purjot.

  5. Mausta kirvelillä tai rakuunalla. Tarjoa keitto smetanan kanssa.

VINKKI! Keitä isoa tattisaalista peratessa isompi satsi lientä ja pakasta se sopivina käyttöannoksina. Voit käyttää lientä esimerkiksi risoton nesteenä, keittojen mausteena tai pastakastikkeessa. Jääkaapissa liemi säilyy muutaman päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Kyssäkaalista saa ihanan samettisen keiton. Piimä antaa liemeen lempeää hapokkuutta, ja kevätsipuli ja tilli viimeistelevät maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kyssäkaali-piimäkeitto

Ainekset

1
kg
kyssäkaalia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
7
dl
kasvilientä
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku tilliä
4
dl
piimää (rasvaa 2 %)
LISÄKSI
1
dl
piimää

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kyssäkaali. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kaali ja suola ja paista noin minuutti. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmeitä.

  2. Lisää pavut ja keitä 5 minuuttia.

  3. Hienonna kevätsipuli ja tilli ja lisää ne keittoon. Kiehauta ja nosta liedeltä. Lisää piimä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

  4. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele annokset piimälorauksella.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Italiassa keitto on usein väliruoka, primo, ennen pääruokaa. Mutta papusoppa riittää mainiosti ateriaksi rapean leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-papukeitto

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
2
porkkanaa
1
prk (380 g)
valkoisia kypsiä papuja
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
2
rkl
tomaattipyreetä
¼
tl
mustapippurirouhetta
4
kpl
chorizo-makkaraa
½
rkl
oliiviöljyä
1
rs (70 g)
tuoretta pinaattia
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja pilko paprikat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta ja huuhdo pavut.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja savupaprikajauhe. Kääntele kasviksia pari minuuttia öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet, tomaattipyree ja pippuri. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
  3. Viipaloi sillä välin makkarat. Paista viipaleita pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Huuhtele pinaatti.
  4. Lisää makkarat ja pinaatti keittoon juuri ennen tarjoilua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.