Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Surauta keitto sileäksi sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä vuohenjuustokeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
jauhoinen peruna
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
8
dl
kasvislientä
1
dl
ruoka- tai ruokakermaa
100
g
salaattipinaattia
150
g
vuohen tuorejuustoa (esim. Chavroux)
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele varret. Kuori ja leikkaa peruna pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä 3–4 minuuttia kattilassa öljyssä. Lisää parsakaalit, peruna ja kasvisliemi joukkoon. Anna porista keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Lisää kerma, vuohenjuusto ja pinaatti. Anna kiehahtaa.
  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Keiton esiäiti on buddhalainen, vegaaninen temppeliruoka, jonka liemipohjana on muun muassa kombu-merilevää sisältävä dashi. Samaan tunnelmaan pääsee melkein lähikaupan valikoimalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen kasviskeitto

Ainekset

100
g
retikkaa (tai retiisejä)
1
iso porkkana
100
g
siitakesieniä (tai osteri- vinokkaita)
rkl
rypsiöljyä (josta osa voi olla seesamiöljyä)
1
l
kasvislientä
rkl
soijakastiketta
½
tl
sokeria
2
rkl
vettä
1
rkl
perunajauhoja
½
pkt (noin 125 g)
kiinteää tofua
2
kevätsipulia
TARJOILUUN
seesamiöljyä (ja sakea)

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi retikka (tai retiisit) ja porkkana ohuiksi siivuiksi. Paloittele sienet. Kuutioi tofu.

  2. Kuumenna kasviöljy kattilassa. Lisää pannulle retikka, porkkanat ja siitakesienet, ja paista niitä hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi, soijakastike sekä sokeri ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  3. Sekoita perunajauhot ja 2 rkl vettä keskenään ja lisää suurus varovasti keiton joukkoon. Lisää tofu ja kiehauta vielä kerran. Hienonna kevätsipuli lopuksi keittoon.

  4. Mausta valmiit keittoannokset seesamiöljyllä (ja sakella).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Muutaman aineksen sopan juju on runsaissa höysteissä sekä harissatahnassa, joka tasapainottaa porkkanoiden makeutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanasoppa

Ainekset

500
g
porkkanoita
2
sipulia
1
rkl
öljyä
2
tl
harissaa
8
dl
kasvislientä fondista
1
dl
kermaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
tl
sinapinsiemeniä
1
rkl
öljyä
2
palloa bufalamozzarellaa
(tuoretta minttua)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat paksuiksi lanteiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää harissa ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kypsyä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja suola. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä. Kaada ne puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja painele kevyesti kuiviksi. Paista kikherneitä ja sinapinsiemeniä 3–4 minuuttia öljyssä kuumalla pannulla, kunnes ne ovat rapeutuneet ja saaneet vähän väriä.

  3. Valuta mozzarella ja kuivaa se talouspaperilla. Lusikoi kikherneseosta ja revi mozzarellaa keiton päälle. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Itse keitetyt pavut ovat huiman maukkaita. Jos olet kiireessä, voit tietysti käyttää tähän myös valmiita säilykepapuja. Tee siinä tapauksessa liemi erikseen ja lisää pavut vasta lautaselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1½ t + papujen liotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Valkopapu-makkarakeitto

Ainekset

dl
kuivattuja valkopapuja
l
vettä
2
rkl
kanafondia
5
kokonaista mustapippuria
1
laakerinlehti
1
valkosipulinkynsi
5–6
timjaminoksaa
100
g
lammastuoremakkaraa
1
salottisipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1–2
tl
aleppochiliä
PINNALLE
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
muutama oksa tilliä ja ranskalaista rakuunaa

Työvaiheet

  1. Liota papuja runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä.

  2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kanafondi. Laita maustepussiin mustapippurit, laakerinlehti, valkosipulinkynsi ja timjamit. Lisää maustepussi ja pavut liemeen. (Jos sinulla ei ole maustepussia, voit sitoa timjaminoksat ja laakerinlehdet keittiönarulla. Poista tällöin myös valkosipulinkynsi keittämisen lopuksi.)

  3. Keitä papuja noin 1 tunti. Ota maustepussi pois. Valuta pavut siivilässä ja ota keitinliemi talteen.

  4. Keitä lientä ilman kantta, kunnes nesteestä on haihtunut puolet. Tähän menee noin 15 minuuttia. Laita pavut takaisin liemeen ja keitä 10 minuuttia matalalla lämmöllä.

  5. Pursota lammasmakkarat suolestaan pieniksi nokareiksi lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  6. Kuumenna öljy pannussa. Lisää makkaranokareet ja paista, kunnes makkarat ovat saaneet hieman väriä. Lisää sipulit ja aleppochili. Paista vielä 3–4 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt.

  7. Jaa pavut ja liemi kahdelle syvälle lautaselle. Lisää makkarat ja valuta päälle oliiviöljyä. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa ja ripottele se annosten pinnalle. Hienonna lisäksi tilliä ja rakuunaa.

Vinkki Aleppochilin tilalla voit käyttää korealaista gochugaruchilirouhetta tai 1–2 teelusikallista gochujangtahnaa.

Kommentit (1)

Vier.

Yllättävän hyvää. Käytin keittoon voimakkaasti maustettuja "kananakkeja" lun niitä sattui olemaan kotona. Silti siis maistui todella herkulliselta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Nokare koivun silmuilla maustettua aiolia on sopan sydän. Myös itse paahdetuista kasviksista keitetty liemi maustetaan silmuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkeitto

Ainekset

LIEMI PAAHDETUISTA KASVIKSISTA
1
purjo
1
fenkoli
200
g
herkkusieniä
1
valkosipuli
2
l
vettä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
1
dl
koivun silmuja
½
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
½
tl
sokeria
LISÄKSI
1
pkt (250 g)
tofua
½
l
pieniä varhaisperunoita
1–2
porkkanaa
1
ps (150 g)
salaattiherneitä (esim. Pirkka)
½
dl
koivunsilmuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo muutamaan palaan. Lohko fenkoli. Halkaise herkkusienet ja valkosipuli kuorineen.

  2. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia. Laita kattilaan vesi, paahdetut kasvikset ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna liemen hautua 35 minuuttia. Kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle kevyt paino 10 minuutiksi.

  3. Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimella tai julienneraudalla. Halkaise herneenpalot.

  4. Pyyhi tofusta valunut neste pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kevyesti kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.

  5. Lisää koivun silmut liemeen ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja painele kasviksista kaikki neste liemeen. Kaada takaisin kattilaan. Lisää etikka, suola ja sokeri.

  6. Kypsennä perunalohkoja liemessä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon tofukuutiot, porkkanaraaste ja herneet juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla koivunsilmulla. Tarjoa silmuaiolin kanssa.

Silmuaioli

Ainekset

1
dl
koivun silmuja
1–2
valkosipulinkynttä
1
huoneenlämpöinen muna
½
rkl
dijoninsinappia
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
2
dl
huoneenlämpöistä r ypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele silmut. Kuori ja pilko valkosipuli. Laita silmut ja valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Lisää joukkoon muna, sinappi, etikka ja suola sekä öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kommentit (0)