Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 125 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Surauta keitto sileäksi sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä vuohenjuustokeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
jauhoinen peruna
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
8
dl
kasvislientä
1
dl
ruoka- tai ruokakermaa
100
g
salaattipinaattia
150
g
vuohen tuorejuustoa (esim. Chavroux)
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele varret. Kuori ja leikkaa peruna pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä 3–4 minuuttia kattilassa öljyssä. Lisää parsakaalit, peruna ja kasvisliemi joukkoon. Anna porista keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Lisää kerma, vuohenjuusto ja pinaatti. Anna kiehahtaa.
  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tee lohikeitto vaihteeksi ilman perunaa! Italialaisen tomaattisen keiton sattumia ovat ruokaisat pavut ja linssit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lohikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
tl
öljyä
1
rosmariinin oksa
1
prk
kuorittuja tomaatteja
6
dl
kasvislientä
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
prk
punaisia linssejä (n. 250 g)
300
g
kirjolohifileetä
½–1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa, tomaatit ja kasvisliemi. Riko tomaattien rakennetta hieman kauhalla. Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Lisää kattilaan pavut ja anna keiton kiehua noin viisi minuuttia.
  2. Valuta linssit liemestään. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää linssit ja lohi keittoon, ja anna keiton kiehahtaa vielä kertaalleen. Lisää valmiiseen keittoon suolaa makusi mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kevyen tulisessa keitossa on maut kohdillaan. Nopea keitto on pöydässä alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-linssikeitto

Ainekset

1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
currytahnaa
1
l
vettä
2
kasvis- tai kanaliemikuutioita
1
tlk (310/265 g)
kypsiä linssejä
1
ps (100 g)
lehtikaalia
2
limettiä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tl
sokeria
(½–1 tl suolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista raastetta ja valkosipulia öljyssä 1 minuutti. Lisää currytahna ja paista 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  2. Valuta sillä aikaa linssit ja hienonna lehtikaalit. Purista limettien mehu.
  3. Sekoita kookosmaito, linssit, lehtikaali ja limettimehu keittoon. Mausta sokerilla ja tarvittaessa suolalla. Hauduta 5 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Sopiikohan tähän punainen currytahna? Sitä löytyisi kaapista ja olen miettinyt käyttökohteita :)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukas katkarapu-nuudelisoppa on helppouden huippu, sillä nuudeleita ei tarvitse edes keittää. Riittää, kun ne nostaa vain hetkeksi kuumaan liemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-nuudelisoppa

Ainekset

2
munaa
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
tl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk
kookosmaitoa
6
dl
kasvislientä
1
paprika
1
parsakaali
200
g
katkarapuja
100
g
riisinuudeleita
½
limetin mehu
1–2
rkl
vaaleaa soijakastiketta
½
ruukkua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori.
  2. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynsi ja punasipuli. Paista inkivääriä ja sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja paista vielä minuutti.
  3. Kaada kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Leikkaa paprika ja parsakaali suupaloiksi ja lisää liemeen yhdessä sulatettujen katkarapujen kanssa. Keitä pari minuuttia.
  5. Lisää nuudelit ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Anna nuudeleiden turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla, soijalla ja tuoreella thaibasilikalla. Kauho keitto lautasille ja puolita munat annosten pinnalle.

Kommentit (3)

Mirlap

Katkarapuja ei saisi keittää vaan lisätä ne viimeiseksi

Jussi Kanerva

Hyvältä näyttää, mutta olisiko vielä yksinkertaisempi resepti valmiista pussituotteista jotka lisäsi vaan kiehuvaan veteen ? No Nuudelipussi on ehkä liian yksinkertainen, mutta Katkarapupussilla voisi täydentää ? Kysyy: Peukalo keskellä keittoa. Ihan vaan kysyn, koska tuo ohje sisältää niin paljon tuotteita joista en ymmärrä mitään. Miksi "helpot ja nopeat" reseptit sisältävät aina niin kummallisia tuotteita joita minun kaapissani ei ole ? Esimerkiksi Thai basilikaa, Kookosmaitoa, punaista Currytahnaa ja vaikkapa raastettua Inkivääriä.

Ole hyvä.

Jussi. Osta katkarapu kuumakuppi. Lisäät vain veden jauheen sekaan ja valmiista nuudelipussista nuudeleita lopuksi. Muista laittaa kiehuvaa vettä ja enemmän kuin kuumakuppi käskee (2dl). =)

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Palkokasveilla pystyt helposti vähentämään lihan määrää lautasella. Thaityyppinen keitto on erinomaista myös seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-papukeitto

Ainekset

100
g
broilerinfileesuikaleita
1
tl
öljyä
ripaus
suolaa
5
cm pala
purjoa
200
g
bataattia
1
(pieni) paprika
100
g
tuoreita herkkusieniä
4
dl
kanalientä
2
dl
kookosmaitoa (6 %)
1 1/2
dl
kidneypapuja
1
rkl
kalakastiketta
2
tl
inkivääriä rrasteena
1
limetin mehu
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä kattilassa. Mausta suolalla.
  2. Hienonna purjo. Kuori bataatti ja kuutioi yhdessä paprikan kanssa. Viipaloi herkkusienet. Lisää kasvikset, sienet ja kanaliemi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen poreillen noin 10–15 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
  3. Lisää keittoon kookosmaito ja valutetut kidneypavut. Kuumenna keitto vielä kertaalleen kiehuvaksi.
  4. Mausta kalakastikkeella, inkiväärillä, limetin mehulla ja korianterilla.

Vinkki Jos papuja jää yli, ne säilyvät parhaiten omassa liemessään, puhtaassa muovirasiassa.

Kommentit (0)