Helppo sillis! Kokoa keväinen sillivati tuoreista kasviksista, kapriksista ja sillistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Keväinen sillivati
Ainekset
4
kananmunaa
150
g
sillifileetä
½
kurkku
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
tl
sokeria
1
dl
silputtua tilliä
2
porkkanaa
3
kevätsipulinvartta
1
dl
kapriksia
Kastike
1
dl
smetanaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
kapristen lientä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
½
tl
pippurisekoitusta
Työvaiheet
- Keitä munat koviksi 10 minuutin ajan ja laita munat jäähtymään jääkylmään veteen.
- Pyyhi sillifileiden pinta talouspaperilla ja leikkaa ne annospaloiksi.
- Halkaise kurkku ja kaavi lusikalla pois siemenet. Kuutioi kurkku.
- Sekoita valkoviinietikka, vesi ja sokeri ja lisää kurkkukuutioiden päälle. Anna kurkkujen pikkelöityä vähintään 15 minuuttia. Silppua kurkkujen joukkoon tilliä.
- Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi renkaiksi. Keitä niitä 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä.
- Viipaloi huuhdellut kevätsipulinvarret ja valuta kaprikset.
- Sekoita kastikeainekset ja lisää tarjoilukulhoon. Asettele sillivadin ainekset tarjoilulautaselle. Koristele vati tillillä. Tarjoa lisänä saaristolaisleipää.