anneco on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Key Limepiiras

Ainekset

Pohja
13
kpl
digestivekeksejä
100
g
voita
Täyte
5
kpl
kanamunan keltuaista
397
g
kondensoitua maitoa (tiiviste, säilykepurkissa), purkin koko tuo
4
limetin mehu
3
limetin kuori raastettuna
Päällys
limetin kuorta raastettuna
Kastikkeena
500
g
mansikoita
1
Pilttipurkki Mangososetta

Työvaiheet

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele lämmin seos tiiviisti irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen

Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle

Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään. Kun piirakka on jäähtynyt, nosta se jääkaapiin jähmettymään yön yli tai nosta se pakastimeen noin 3 tunniksi. Jos käytät pakastinta, muista ottaa piirakka ajoissa huoneenlämpöön, noin puolituntia ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Soseuta mansikat ja sekoita mangonsoseen kansa. Tarjoile kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla