Kiinalainen Tsao’s kana
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin kana:
1. Sekoita vesi, jauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon kanasuikaleet.
3. Paista kanasuikaleet rapeaksi pannulla runsaassa öljyssä
4. Mikäli haluat kanasuikaleista rapeampia niin uppopaista ne (niin Kiinassa tehdään) niin, että uppopaistat ne ensin vain nopeasti, otat ne pois rasvasta ja uppopaistat ne uudestaan kullanruskeiksi. Varo uppopaistamasta liikaa kerralla, ettei rasvan lämpötila laske liikaa. Uppopaistaessa rasvan lämpötilan on oltava n. 175°C.
Valmista sitten kastike:
1.Kuullota sipuli silppu pannulla.
2.Sekoita kaikki loput kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja lisää ne pannulle sipulin joukkoon.
3.Anna kastikkeen paksuuntua sekoittaen. Pannu on sopivan kuuma, kun kastike poreilee pannulla.
Lopuksi sekoita kanapalat ja kastike keskenään. Tarjoile basmati riisin kanssa.