
Täyteläinen kana-kantarellirisotto todistaa, ettei arkiruoan tarvitse olla tylsää. Kaiken lisäksi tämä helppo risotto onnistuu keneltä tahansa.
Kana-kantarellirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli, pese ja paloittele sienet. Leikkaa broilerin fileet kuutioiksi ja raasta parmesaani. Hienonna puolet persiljasta.
- Liuota Knorr Fond ”du Chef” -kanafondit veteen ja kiehauta. Käännä levy pienemmälle ja anna kiehua hiljalleen. Lisää korkeareunaiseen pannuun tai pataan nokare rasvaa ja paista broilerikuutiot kullanruskeiksi. Siirrä ne sitten pois pannulta.
- Lisää pannulle nokare rasvaa ja kantarellit. Paista, kunnes sienistä on haihtunut neste, ja siirrä ne pois pannulta.
- Kuullota pannulla sipulit pehmeiksi. Lisää sekaan riisi koko ajan sekoittaen. Kun riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi, kaada viini pannulle. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
- Lisää joukkoon kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna riisin imeä liemi lähes kokonaan ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Kun olet lisännyt suurimman osan kanaliemestä, lisää sekaan myös broileri ja kantarellit. Lisää sen jälkeen loppu kanaliemi ja anna sen imeytyä niin, että risotto jää löysähköksi ja riisinjyvät ovat erillään.
- Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani ja hienonnettu persilja. Viimeistele valmiit annokset persiljan lehdillä. Ripottele parmesaania ja rouhi mustapippuria suoraan myllystä annosten päälle.
Kokeile myös maukasta bouillabaissea.
Meidän makuumme tällä koostumuksella oli liian suolaista. Hävittää kantarellin. Yritimme taittaa jopa desillä kermaa. Kanaliemen vähentäminen tai vaihtaminen vähempi suolaiseen voisi auttaa. Toki parmesan on myös suolaista, mutta risotto kuitenkin kaipaa sitä, joten kanaliemen suolaisuuteen / määrää keskitän suolan vähentämisen jatkossa. Timjami antaa myös mukavan vivahteen.