
Mehevät hampurilaiset saavat vaihtelua karamellisoidusta sipulikastikkeesta. Knorr Fond ”du Chef” -annosfondi maustaa pihvit ja kastikkeen meheviksi.
Hampurilaiset sipulikastikkeella
Ainekset
Työvaiheet
- Kumoa yksi Knorr Fond “du Chef” -liha-annosfondi pieneen kuppiin, ja sulata sitä 20 sekuntia mikrossa tai varovasti kattilassa tilkassa vettä.
- Kaada jauheliha kulhoon. Murskaa sen päälle valkosipulinkynnet ja lisää mausteet ja sulanut annosfondi. Vaivaa jauheliha ja mausteet kiinteähköksi taikinaksi.
- Jaa taikina neljään osaan, ja tee osista tiiviit pallot. Kuumenna öljy paistinpannulla. Litistä palloista paksuja pihvejä, ja laita pannulle paistumaan. Paista molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kypsiä, ja ne ovat saaneet kauniit paistopinnat. Aseta lopuksi juustoviipaleet pihvien päälle. Sammuta liesi ja laita kansi pannun päälle, jotta juusto sulaa pihvien päälle.
- Tee kastike. Kuori sipulit ja leikkaa ne puolen sentin paksuiksi rinkuloiksi. Sulata pannulla voi ja nosta sipulit pannulle ruskistumaan. Lisää sokeri. Kun sipulit ovat kauniin paahtuneen värisiä, sekoita joukkoon jauhot. Laita sekaan yksi Knorr Fond ”du Chef ” -tumma naudanliha-annosfondi ja sinappi ja sekoita, kunnes ne ovat sulaneet sipulien joukkoon. Lisää kerma ja vesi. Anna kastikkeen ruskistua ja paksuuntua pannulla, sekoittele samalla.
- Kasaa hampurilaiset. Levitä sämpylän alapohjaan ketsuppia. Aseta pihvi sämpylälle ja laita päälle reilusti kuumaa kastiketta. Ripottele päälle salaatti, sulje kansi ja tarjoa heti.
Kokeile myös yrttikuorrutteella kruunattua paahtopaistia.