Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Laura Riihelä
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
20 minuuttia + 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmainen sorbetti

Ainekset

1/4
dl
sokeria
2
kpl
valkuaista
1
dl
vettä
2
dl
vadelmasosetta

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat kulhossa sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseeseen sokeri sekä vesi. Sekoita hyvin. Kaada seos kannelliseen astiaan ja nosta pakastimeen noin tunniksi.
  2. Sekoittele 15 minuutin välein lusikalla, jotta sorbetti jäätyy tasaisesti. 2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää marjaseokseen. Nosta astia vielä takaisin pakastimeen vähintään 2–3 tunniksi. Koristele sorbettiannos esimerkiksi sitruunamelissalla.
Kaisu P. on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Marsipaaniruusun ohje

 

Annoksia
7-10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Prinsessakakku

Ainekset

Työvaiheet

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeri
Vuokaan:

voita tai margariinia

korppujauhoja
Kostutukseen:

2 dl maitoa
1 tl  Vaniljasokeria
Vaniljatäyte:

2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl  Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
Väliin:

200 g vadelmahilloa tai -marmeladia 
 

Kuorrutus:

100–200 g vadelmamarmeladia
500 g vuihreää marsipaania
 

Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
Marsipaaniruusu:

50 g punaista marsipaania
 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon. 

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.

Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen. 

Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin marsipaanikuorrute pysyy hyvin paikallaan.

Kauli marsipaani tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Muotoile marsipaani ruusu ja aseta se kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

 

Annoksia
20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vesirinkelit

Ainekset

Työvaiheet

7 dl vettä

3 rkl sokeria

2 tl suolaa

1 kpl kuivahiivapussia

14 dl vehnäjauhoja (14 - 16 dl)

 

MUUT AINESOSAT

Keittämiseen 3 litraa vettä ja 2 rkl siirappia

 

Valmista rinkelit näin:

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 °C), sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva pariin dl jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, ensin sekoitellen ja sitten kädellä alustaen, kunnes saat tiiviin ja kimmoisan taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää siirappi veteen.

Paina pullan keskelle reikä peukaloilla ja venytä rinkeliksi. Pudota 3–4 rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä minuutti. Käännä ja keitä vielä toiselta puolelta minuutti.

Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Kaiva marjat pakasteesta ja sulostuta arkea hedelmäsalaatilla. Helppo maidoton kookoskinuski tekee vitamiinipommista vastustamattoman.

 

Annoksia
6
Valmistusaika (teksti)
2 t

Hedelmäsalaatti ja kookoskinuski

Ainekset

2
kypsää mangoa
3
appelsiinia
4
kiiviä
200
g
kotimaisia pakastevadelmia
Liemi
1/2
dl
limetin mehua
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Kookoskinuski
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa
2
dl
fariinisokeria

Työvaiheet

  1. Keitä kookoskastikkeen aineksia pienessä kattilassa ilman kantta noin 25 minuuttia, kunnes seos paksunee. Sekoittele välillä. Anna kastikkeen jäähtyä.
  2. Kiehauta toisessa kattilassa liemen ainekset. Anna jäähtyä.
  3. Kuori ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi. Sekoita hedelmäpalat liemen joukkoon ja anna niiden marinoitua noin tunti.
  4. Lisää vadelmat valmiiseen hedelmäsalaattiin. Jaa salaatti liemineen kulhoihin. Tarjoa kookoskastikkeen kera.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Pähkinöistä ja kondensoidusta maidosta syntyy ihanan tahmea täyte leivoksiin.

 

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika (teksti)
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-toffeeleivokset

Ainekset

4
kananmunaa
4
dl
sokeria
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
ruokasoodaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
9-10
dl
vehnäjauhoja
Täyte
250
g
saksanpähkinöitä
2
tlk
toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa
50
g
voita
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen kiertoilmalla tai 200 asteeseen tasalämmöllä.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon hunaja. Yhdistä sooda ja etikka ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot joukkoon. Taikinasta tulee paksua ja tahmeaa.
  3. Levitä kolmelle uunipellille leivinpaperit. Kiertoilmalla voit paistaa useita kakkulevyjä kerralla, tasalämmöllä vain yhden.
  4. Jaa taikina papereille. Taputa taikina öljytyin sormin ohuiksi, vajaan pellin kokoisiksi levyiksi. Paista levyjä 7–10 minuuttia.
  5. Vedä kakkulevyt papereineen pöydälle jäähtymään. Leikkaa isoimman levyn reunasta suikale koristelua varten.
  6. Levitä sekä täytteeseen että koristeeksi tulevat saksanpähkinät uunipellille leivinpaperille. Paahda niitä uunissa 5 minuuttia. Ota 1 dl pähkinöitä sivuun koristelua varten. Rouhi loput hienoksi monitoimikoneella tai veitsellä.
  7. Valmista täyte. Kaavi toffee tölkeistä ja sekoita se pähkinärouheeseen. Lisää sulatettu voi ja suola.
  8. Nosta kakkulevy vadille ja levitä vajaa kolmannes täytteestä päälle. Täytä seuraava kerros samalla lailla. Nosta kolmas levy päälle ja paina kakku tiiviiksi. Levitä loppu täyte. Ripottele rouhittuja pähkinöitä ja murusteltua kakun reunusta koristeeksi.
  9. Laita kakku jääkaappiin. Leivokset ovat jopa parempia seuraavana päivänä.
  10. Tasoita reunat ja leikkaa kakku paloiksi. Leivokset säilyvät jääkaapissa vajaan viikon, ja voit myös pakastaa niitä.

Vinkki! Jos et löydä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, osta tavallista ja keitä se toffeeksi: upota tölkit kattilassa kiehuvaan veteen ja keitä kolme tuntia.

Kommentit (0)