
Nakkipitsan trendiserkkuun pyöräytetään täytteeksi tuoremakkaraa ja artisokkaa.
Chorizopitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa. Taikina saa olla löysää. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 1 ½ tuntia.
- Tee taikinan noustessa tomaattikastike. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja jauhota se kevyesti. Kaada taikina pellille. Levitä se tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi jauhotetuin sormin. Jauhoja kuluu tähän työvaiheeseen melko runsaasti.
- Levitä hieman jäähtynyt tomaattikastike pohjan päälle. Purista tuoremakkarasta pieniä pallukoita kastikkeen päälle.
- Leikkaa artisokat neljään osaan ja levitä ne pizzaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista pizzaa noin 15 minuuttia.
- Levitä kypsän pizzan pinnalle reilusti tuoretta rucolaa ja basilikaa. Viimeistele pizza laadukkaalla oliiviöljyllä.
Vinkki! Kun pizzataikinan jättää reilusti löysäksi, voi vaivaamisenkin unohtaa.