Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
Ohje: Kiia Renko Kuva: Arto Vuohelainen

Itse paistettu broileri on ihan toista maata kuin kaupan grillistä ostettu. Ja homma sujuu yllättävän helposti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen broileri

Ainekset

1
broileri (noin 1,4 kg)
1
sitruuna
Yrttivoi
1
sitruunan hienoksi raastettu kuori
2
dl
silputtuja yrttejä (timjami, basilika, persilja, rosmariini)
2
puristettua valkosipulinkynttä
1/2
tl
mustapippuria
100
g
pehmeää voita
Lisäksi
oliiviöljyä
suolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pyyhi broileri talouspaperilla sisältä ja päältä. Pese sitruuna huolellisesti harjalla, kuivaa ja leikkaa lohkoiksi. Valmista yrttivoi sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
  2. Leikkaa broilerin nahkaan viilto. Hiero reilu puolet yrttiseoksesta nahan alle. Tee koipiin muutama viilto ja hiero viiltoihin yrttivoita.
  3. Levitä loppu yrttivoi broilerin päälle. Ripottele päälle vähän suolaa ja mustapippuria ja sivele broileri oliiviöljyllä.
  4. Ripottele broilerin sisälle suolaa ja työnnä lopuksi sitruunalohkot vatsaontelosta broilerin sisään.
  5. Sido koivet paistilangalla yhteen. Nosta broileri voideltuun uunivuokaan. Paista broileria uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista noin tunti. Valele broileria ja kasviksia paistamisen aikana voisulalla tai oliiviöljyllä.

Vinkki: Paistoaika vaihtelee broilerin koon mukaan. Mitä suurempi lintu sitä pidempi paistoaika. Kokeile broilerin kypsyyttä työntämällä hammastikku broilerin paksuimpaan kohtaan. Kirkas lihasneste on kypsän lihan merkki, punertava kertoo, että kypsennystä on jatkettava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena on oleellinen osa Lähi-idän makumaailmaa. Harissan kanssa se maustaa helpon arkikanaruuan, jonka valmistuksessa kuluu alle puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakana

Ainekset

450
g
kanan paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
1
punasipuli
½
kanaliemikuutio
2
rkl
harissaa
dl
granaattiomenatäysmehua
LISÄKSI
bulguria (tai muita ateriajyviä)
PÄÄLLE
1
granaattiomenan siemenet
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Paista paistileikkeitä öljyssä molemmin puolin noin 5 minuutin ajan. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää kanan joukkoon. Jatka paistamista toiset 5 minuuttia.

  2. Murenna joukkoon kanaliemikuutio, lisää myös harissa ja mehu. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.

  3. Tarjoa bulgurin, granaattiomenan siementen ja tuoreen mintun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Quesadillat ovat mitä mainioin ruoka, kun kaapissa on vähän juustoa, sekalaisia kasviksia ja pala kalaa tai lihaa. Herkuiksi paahtuneet tortillakolmiot tekevät tähdepäivästä juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriquesadillat

Ainekset

1
pkt (8 kpl)
tortilloja
TÄYTE
1
grillattu broilerin koipireisi
150
g
juustoraastetta (esim. cheddar)
1
ruukku lehtikaalia
1
ruukku korianteria
2
jalapenoa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
LISÄKSI
1
tlk (200 g)
ranskankermaa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi koipireisi pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää juustoraaste.

  2. Hienonna lehtikaali ja korianteri. Viipaloi jalapenot. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.

  3. Laita neljä tortillaa työalustalle. Jaa täyte tortilloille.

  4. Kuumenna kaksi paistinpannua ja laita kummallekin tortilla täytteineen. Laita kanneksi toinen tortilla ja paina lastalla yhteen.

  5. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia, käännä tortilla ympäri ja ruskista myös toinen puoli. Paista loput quesadillat samoin.

  6. Paloittele quesadillat ennen tarjoamista. Tarjoa tomatillo-ranskankerman kanssa.

Vinkki Lehtikaaliruukun voi korvata 3–4 lehtikaalin lehdellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 158 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Kun broileri on palasina kokonaisten fileiden sijaan, pääsee marinadi maustamaan lihan kauttaaltaan. Makeahko satsumamarinadi sopii miedolle broilerille.

Mandariinit, satsumat ja klementiinit sopivat sellaisenaan syömisen ja jälkiruokien lisäksi myös erityisesti broileriruokien maustajiksi.

Makeahko, chilihiutaleista makua saava satsumakana vaatii pitkän marinoitumisajan, mutta kypsyy minuuteissa. Marinoitava liha kannattaa pilkkoa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Satsumakana

Ainekset

MARINADI
2
satsuman mehut
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
valkosipulinkynttä murskattuna
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
400
g
maustamattomia broilerin suikaleita
TARJOILUUN
riisiä ja (thai)basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerinsuikaleet marinadiin yön yli.

  2. Kaada suikaleet seuraavana päivänä marinadin kanssa kuumalle pannulle. Paista kovalla lämmöllä rapeaksi asti.

  3. Tarjoa riisin ja (thai)basilikan lehtien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Mitra Matouf ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Lintukeitto onnistuu broilerista, mutta myös esimerkiksi fasaanista. Keitto saa reilusti makua, kun liha keitetään kypsäksi ja lientä lisätään pataan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Persialainen lintukeitto

Ainekset

1
kokonainen fasaani tai 1⁄2 broileri (luineen)
2
keskikokoista hopeasipulia
2
rkl
suolaa
vettä
LISÄKSI
2
hopeasipulia
4
keskikokoista porkkanaa
2
keskikokoista perunaa
2–3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
kurkumaa
1
rkl
mantelijauhetta tai vehnäjauhoja
1
rkl
merisuolaa
1
dl
ohrahelmiä
(1
dl
ohutta spagettia)
noin 1
l
vettä kiehautettuna
1
ison sitruunan mehu
noin ½
tl
mustapippuria rouhittuna
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa kaksi sipulia isoiksi lohkoiksi. Laita fasaani (tai broileri), sipulilohkot ja suola pataan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30 minuuttia, kunnes liha irtoaa helposti luista ja vesi on osittain haihtunut.

  2. Kuori ja hienonna loput sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi ne pieniksi.

  3. Siivilöi keitinliemi ja ota siitä 1½–2 dl talteen. (Heitä keitetyt sipulilohkot pois.) Irrota liha luista ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  4. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattipyree, kurkuma ja mantelijauhe tai vehnäjauhot. Kaada joukkoon talteen otettu liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suola, kuutioidut lihat, porkkanat, perunat, ohra ja halutessasi spagetti sekä noin 1 l kiehuvan kuumaa vettä.

  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Purista joukkoon sitruunaa ja rouhi mustapippuria. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Kommentit (0)