Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pesto-parmesaanikanaa ja uunikasviksia

Ainekset

Uunikasvikset
2
kpl
porkkanaa
4
kpl
kypsää perunaa
1
kpl
sipulia
1/2
kpl
kesäkurpitsaa
1
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
paprikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1
tl
grillimaustetta
1
tl
pizzamaustetta
Pesto-parmesaanibroileri
3
kpl
broilerin rintafileetä
Marinadi
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
kpl
hienonnettua valkosipulinkynttä
mustapippuria
Lisäksi
pestoa, esim. avatun pestopurkin loppu
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Tee ensin uunikasvikset. Kuori ja paloittele kasvikset. Jätä kesäkurpitsat reilun paksuisiksi viipaleiksi ja valkosipulinkynnet kokonaisiksi. Laita kaikki kasvikset paitsi kypsät perunat uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä ja mausteita makusi mukaan. Kääntele kasviksia öljyn ja mausteiden kanssa vuoassa käsin.
  2. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kokeile kasviksia paistamisen aikana ja varo ylikypsentämästä niitä. Lisää kypsät, paloitellut perunat ja sekoita.
  3. Valmista broilerit kasvisten kypsyessä. Sekoita marinadin aineet. Ruskista rintafileet nopeasti pannulla öljyssä. Leikkaa jokainen filee 3 palaksi ja kypsennä paloja hetki pienellä lämmöllä.
  4. Kaada marinadi kanapalojen päälle ja anna niiden maustua kulhossa, kunnes uunikasvikset ovat lähes kypsiä. Kääntele kanapaloja välillä. Levitä kanapalojen päälle pestoa ja parmesaania. Nosta kanapalat kasvisten päälle ja kypsennä vielä 10–15 minuuttia.

Vinkki! Uunikasvisten joukkoon sopivat kaikki kasvikset ja juurekset, joita kaapistasi löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (5)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Broilerin koivet saavat makua korianterivoista ja rapsakan pinnan maissihiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteribroileri

Ainekset

800
g
broilerin koipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Korianterivoi
25
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
½
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (cornflakes)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sulata voi kattilassa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Valele broilerinkoivet korianterivoilla.
  3. Murskaa maissihiutaleet ja pyörittele koivet murskassa. Kypsennä noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa paahdettujen perunoiden, kasvisten ja erimerkiksi srirachalla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Varmaan vielä parempia tulisi jos käyttäisi nachoja (maissisipsejä)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mango toimii kastikkeessa raikkaiden yrttien makeana vastaparina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääribroileri, pikakasvikset ja mango-minttukastike

Ainekset

4
broilerin ohutleikettä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
200
g
sokeriherneitä, parsaa tai muita vihreitä kauden kasviksia
1 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
makeaa thai-chilikastiketta
1/4
dl
siirappia
2
tl
inkivääritahnaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään ja marinoi 15 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa mango-minttukastike.
  3. Halkaise herkkusienet. Huuhtele sokeriherneen palot. Jos käytät parsaa, kuori ne ja poista kovat kannat.
  4. Paista broilerinleikkeitä öljyssä pannussa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pihvit pois pannusta. Lisää herkkusienet ja kasvikset pannuun ja kypsennä muutama minuutti. Laita pihvit lämpimien kasvisten päälle pannuun. Tarjoa broileri minttukastikkeen kanssa (ks ohje alhaalla).

Mango-minttukastike

Ainekset

1
syöntikypsä mango tai 300 g pakastettua mangoa sulatettuna
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku (2 dl)
mintunlehtiä
1/2-1
ruukkua
korianteria
1
vihreä mieto chili
1/2
tl
kuminan siemeniä
1/2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
(1
rkl
turkkilaista jogurttia)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango ja hienonna yrtit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunanmehu joukkoon.
  2. Lisää loput aineet suolaa ja jogurttia lukuun ottamatta. Soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon suola (ja jogurtti).

Kommentit (1)

Vierailija

Toimisikohan tämä valmiin mangochutneyn kanssa jos on laiska eikä jaksa puljata kastikkeen kanssa?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaa pekonia uunipaahdetuissa perunoissa ja appelsiinimarmeladia kalkkunan pinnassa. Maista ja vaikutu syvästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinikalkkuna

Ainekset

n. 1
kg
kalkkunanrintaa
1-2
rkl
öljyö
1-2
rkl
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
appelsiinimarmeladia
1
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijonsinappia
2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
1 1/2
dl
kanalientä
1 1/2
dl
valkoviiniä
2
rosmariininoksaa
3
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
voita
(maissitärkkelystä)
Lisäksi
800
g
vihreää parsaa
3
rkl
voita
1
valkosipulinkynsi
Pekoni-provoloneperunat
1
kg
jauhoisia perunoita
4
viipaletta
pekonia
100
g
Provolone-juustoa
100
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kypsennä ensin lisukkeeksi tulevat pekoni-provoloneperunat kokonaisina uunissa (ks. ohje). Jatka perunoiden valmistamista sillä aikaa, kun kalkkunanrinta on uunissa.
  2. Paista kalkkunaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Laita kalkkuna uunivuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se kalkkunan paksuimpaan kohtaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna rosmariininlehdet. Sekoita valkosipuli, rosmariini, marmeladi, siirappi ja sinappi keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero seos kalkkunan pintaan.
  3. Säädä uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 70 astetta.
  4. Valmista parsat kalkkunan kypsyessä. Katkaise puumaiset kannat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 5 minuuttia. Siirrä parsat kylmään veteen odottamaan. Jatka perunoiden valmistamista.
  5. Kun kalkkuna on kypsä, ota se uunista ja laita folion alle 10 minuutiksi.
  6. Kuutioi pekoni ja paista se kypsäksi pannussa. Kuutioi juusto. Sulata voi. Sekoita ne keskenään. Kuori kypsät perunat kuumina ja survo ne rouheaksi. Lisää pekonijuustoseos survokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele puhdas uunivuoka. Laita perunaseos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
  7. Tee kastike. Valmista kanaliemi. Kiehauta kanaliemi, viini, rosmariini ja puristettu appelsiinimehu kattilassa. Sekoita voi joukkoon. Jos haluat tanakampaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
  8. Viipaloi rintafilee. Pyöräytä parsat lämpimiksi pannussa voin ja viipaloidun valkosipulin kanssa. Tarjoa provoloneperunoiden kera.

Kommentit (0)