Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pesto-parmesaanikanaa ja uunikasviksia

Ainekset

Uunikasvikset
2
kpl
porkkanaa
4
kpl
kypsää perunaa
1
kpl
sipulia
1/2
kpl
kesäkurpitsaa
1
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
paprikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1
tl
grillimaustetta
1
tl
pizzamaustetta
Pesto-parmesaanibroileri
3
kpl
broilerin rintafileetä
Marinadi
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
kpl
hienonnettua valkosipulinkynttä
mustapippuria
Lisäksi
pestoa, esim. avatun pestopurkin loppu
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Tee ensin uunikasvikset. Kuori ja paloittele kasvikset. Jätä kesäkurpitsat reilun paksuisiksi viipaleiksi ja valkosipulinkynnet kokonaisiksi. Laita kaikki kasvikset paitsi kypsät perunat uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä ja mausteita makusi mukaan. Kääntele kasviksia öljyn ja mausteiden kanssa vuoassa käsin.
  2. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kokeile kasviksia paistamisen aikana ja varo ylikypsentämästä niitä. Lisää kypsät, paloitellut perunat ja sekoita.
  3. Valmista broilerit kasvisten kypsyessä. Sekoita marinadin aineet. Ruskista rintafileet nopeasti pannulla öljyssä. Leikkaa jokainen filee 3 palaksi ja kypsennä paloja hetki pienellä lämmöllä.
  4. Kaada marinadi kanapalojen päälle ja anna niiden maustua kulhossa, kunnes uunikasvikset ovat lähes kypsiä. Kääntele kanapaloja välillä. Levitä kanapalojen päälle pestoa ja parmesaania. Nosta kanapalat kasvisten päälle ja kypsennä vielä 10–15 minuuttia.

Vinkki! Uunikasvisten joukkoon sopivat kaikki kasvikset ja juurekset, joita kaapistasi löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pasta alfredo on italialainen pastaklassikko, joka luottaa voin, kerman ja parmesaanin  lyömättömään komboon. Raikasta pasta parsakaalilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kana-parsakaali-alfredo

Ainekset

400
g
pastaa
300
g
parsakaalin nuppuja
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
kanalientä
4
dl
ruokakermaa
1
tl
Provencen maustesekoitusta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
dl
raastettua parmesaania
LISÄKSI
200
g
kypsää (grilli)kanaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaalin nuput keitinveteen viimeisiksi minuuteiksi. Valuta ja pidä lämpimänä.
  2. Sulata voi kattilassa ja pyöräytä jauhot voissa, sekoittele minuutin ajan. Lisää kanaliemi, ruokakerma ja mausteet koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää parmesaani lopuksi joukkoon.
  3. Kaada juustokastike pastan ja parsakaalien joukkoon. Viipaloi broileri joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Maku on pääosassa, kun kananleikkeet täytetään fetalla ja maustetaan zaatarilla. Kaveriksi tehdään raikas salaatti edamame-pavuista ja herneenpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Zaatar-kana ja vihreä fattoush-salaatti

Ainekset

4
kananpojan rintaleikettä
100
g
fetaa
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1 + 1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
zaatar-mausteseosta
Fattoush-salaatti
1
pss (300 g)
edamame-papuja
200
g
herneenpalkoja
1
kurkku
1
avokado
2
pitaleipää
100
g
fetaa
Yrttikastike
2
limettiä
1/2
dl
minttua hienonnettuna
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
Zaatar-mausteseos
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kuivattua timjamia
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
sormisuolaa
1
tl
sumakkia (esim. Sevan)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pyyhi rintaleikkeet talouspaperilla. Viillä leikkeisiin "tasku". Murustele feta sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna lehtipersilja fetan joukkoon. Lisää öljy. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lusikoi seos taskuihin.
  3. Paista leikkeisiin kaunis väri kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
  4. Tee sillä välin salaatti. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita viimeiseksi minuutiksi herneenpalot papujen joukkoon kypsymään. Valuta ja jäähdytä pavut ja herneet huuhtomalla ne kylmällä vedellä. Jätä valumaan siivilään.
  5. Kuori kurkku raidalliseksi. Puolita kurkku pituussuunnassa, poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Poista avokadosta kuoret ja kivi. Viipaloi avokado. Paahda pitaleivät ja revi ne paloiksi.
  6. Tee salaatinkastike. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit. Surauta limetinmehu, -kuori ja yrtit tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja sinappi. Lisää öljyä, kunnes kastike on paksua. Pyörittele pavut, kurkku ja avokado kastikkeessa.
  7. Tee zaatar-mausteseos. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa noin minuutti. Laita siemenet ja yrtit mortteliin. Hienonna. Lisää suola ja sumakki.
  8. Nosta salaatti tarjoiluvadille. Laita päälle kypsät broilerit. Murustele päälle fetaa. Viimeistele ripottelemalla salaattiin zaataria.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyeen pastaan yhdistetään ronskisti vihreää ja rutkasti proteiinirikasta broileria. Viimesilauksen maukkaalle pastalle antaa sitruunan kuori.

Vinkki! Suosi pastoissa täysjyvää, sillä se nostaa verensokeria hitaasti ja pitää kylläisenä pitkään. Täysjyväpasta sisältää myös huomattavasti enemmän kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita kuin valkoinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä broileripasta

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
300
g
parsakaalia
2
kevätsipulia varsineen
2
tl
öljyä
1/2
sitruunan mehu ja kuori
1
ruukku
rucolaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
(2
rkl
siemensekoitusta)

Työvaiheet

  1. Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kevätsipulit. Ruskista fileet öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Laske lämpöä ja lisää parsakaalit ja kevätsipulit pannulle. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja parsakaalit napakan kypsiä.
  4. Viipaloi fileet ja lisää pastan päälle. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja rucola.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kananrinnat mehevöitetään maustevoilla ja tarjotaan grillattujen hedelmien ja kasvisten kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + kypsennys 16 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut maissikananrinnat

Ainekset

4
nahallista maissikananrintaa
Maustevoi
25
g
pehmeää voita
1
rkl
timjamia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa
Kasvikset
2
fenkolia
4
nektariinia
400
g
vihreää parsaa
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
sitruuna
Kastike
1
dl
majoneesia
1
rkl
kokojyväsinappia
12
salvianlehteä
12
basilikanlehteä

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön.
  2. Laita voi kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynsi joukkoon, mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Työnnä maustevoita kanan nahan ja rintafileen väliin.
  3. Leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa nektariinit paksuiksi viipaleiksi. Napsauta parsoista pois puumainen tyvi. Sivele fenkolit, nektariinit ja parsat öljyllä.
  4. Tee kastike. Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Hienonna salvia ja basilika ja sekoita ne kastikkeeseen.
  5. Kypsennä kanoja grillin parilalla keskilämmöllä noin 8 minuuttia molemmin puolin. Kun kanat ovat olleet kääntämisen jälkeen grillissä noin 3 minuuttia, lisää kasvikset ja nektariinit grilliin. Käännä kasvikset ja nektariinit kerran kypsennyksen aikana. Ripottele grillatuille kasviksille sormisuolaa ja purista sitruunanmehua. Tarkista lihan kypsyys tikulla. Kypsän kanan lihasneste on kirkasta.

Kommentit (0)