Kodin Kuvalehti on lisännyt 558 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Thaimaalaiset vartaat marinoidaan ensin soijassa ja maustetaan grillaamisen jälkeen vielä satay-kastikkeella.

Annoksia
12 varrasta
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-kasvisvartaat

Ainekset

6
kpl
pientä keitettyä kylmää perunaa
2
kpl
pientä paprikaa
1
pkt
kylmäsavustettua tofua (270g)
Soijamarinadi
2
kpl
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
3/4
dl
öljyä
Paistamiseen
öljyä
Satay-kastike
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
chilipalko
2
rkl
öljyä
1
prk
kookoskermaa (2 dl)
2
rkl
fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
2
rkl
limettimehua
juustokuminaa
1/2
dl
soijaa

Työvaiheet

  1. Puolita herkkusienet ja perunat. Kuutioi paprika ja tofu.
  2. Tee marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita kasvikset ja tofupalat maustumaan marinadiin vähintään 2 tunniksi.
  3. Tee satay-kastike. Rouhi pähkinät. Hienonna valkosipulit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili ja juustokumina. Kääntele seosta parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kookoskerma, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Lisää limettimehu. Laita kastike sivuun odottamaan tarjoilua.
  4. Tikuta vartaisiin vuorotellen kaikkia raaka-aineita. Sivele vartaat öljyllä. Grillaa vartaita keskilämpöisessä grillissä 5-10 minuuttia. Sivele kypsille vartaille reilusti satay-kastiketta. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (2)

fraufru
Seuraa 
Liittynyt26.1.2016

Puuttuuko soijamarinadista soijan määrä, vai onko tarkoitus laittaa maun mukaan?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos palautteestasi! Siitä tosiaan puuttui soijan määrä, joka on 1/2 dl. Nyt se on lisätty reseptiin. Hyvää kevättä! yst.terveisin, Soppa365-toimitus

Thread has been locked.
Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Etikkakurkut

Ainekset

1/2
kg
kasvihuonekurkkua tai avomaankurkkua
1-2
kpl
valkosipulin kynttä
1/2
dl
(tuoretta minttua)
Mausteliemi:
1
dl
vettä
1
dl
Italialainen valkoviinietikka
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Huuhdo kurkut ja leikkaa viipaleiksi. Pilko valkosipuli.
Lado purkkiin valkosipuli, kurkkuviipaleet ja minttu.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
Kaada mausteliemi kurkkujen päälle, sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Ystäväni oli löytänyt keittoreseptin, jota vuolaasti kehui. Sain tämän ohjeen häneltä, ja testiin meni. Loistava, ja muunneltavissa moneksi.

Reilu satsi keittoa, ei kärsi lämmityksestä.

Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Tulipalokeitto

Ainekset

4
Sipulia
3
Paprikaa (erivärisiä)
500
g
broileria suikaleina
2
prk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1
dl
ketsuppia
0,5
dl
makeaa chilikastiketta
1
kanaliemikuutio
ripaus
mustapippuria ja sokeria
2
dl
kermaa

Työvaiheet

Kuori, puolita ja pilko sipulit puolirenkaiksi. Pilko paprikat. Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa pehmeiksi, lisää sitten paprikat ja paista hetki. Siirrä vihannekset herkeksi sivuun ja ruskista broilerisuikaleet kevyesti. Kaada vihannekset takaisin kattilaan.

Lisää pavut ja huuhtele purkit vedellä; kaada myös huuhdeliemi mukaan. Lisää ketsuppi, chilikastike, liemikuutio, sokeri ja mustapippuri. Lisää vettä sen verran, että saat sakean keiton.

Anna kiehua hiljakseen vartin verran. Lisää kerma. Sekoita, syö ja nauti.

Kommentit (1)

Vierailija

Paras keitto ever!

Emilia Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Sileä, kanelilla maustettu omenahillo on jopa parempaa kuin perinteinen, kun sokeria voi käyttää hieman vähemmän.

Annoksia
noin 1,3 l
Valmistusaika
1 t + purkkien liottamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Kaneliomenahillo

Ainekset

1
kg
omenanpaloja (1½–2 kg kiinteitä omenoita, esim. kaneliomenoita)
½
dl
vettä
1
pkt (250 g)
minihillosokeria
tl
kanelia
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Käsittele ensin omenat. Pese ja lohko ne kuorineen reiluiksi paloiksi niin, että siemenkota jää jäljelle. Punnitse, että paloja on noin kilon verran. Kumoa omenat kattilaan.
  2. Lisää vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoittaen noin 10–15 minuuttia. Mitä kauemmin keität, sitä sileämmäksi saat hillon soseutettua. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla.
  3. Soseuta omenat liemineen sauvasekoittimella.
  4. Purkita liotettuihin, pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin.

Vinkki! Minihillosokeri sisältää pektiinin lisäksi säilyvyyttä parantavaa kaliumsorbaattia, jota on luonnostaan esimerkiksi pihlajanmarjoissa.

Kommentit (0)