Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Thaimaalaiset vartaat marinoidaan ensin soijassa ja maustetaan grillaamisen jälkeen vielä satay-kastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 varrasta
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-kasvisvartaat

Ainekset

6
kpl
pientä keitettyä kylmää perunaa
2
kpl
pientä paprikaa
1
pkt
kylmäsavustettua tofua (270g)
Soijamarinadi
2
kpl
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
3/4
dl
öljyä
Paistamiseen
öljyä
Satay-kastike
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
chilipalko
2
rkl
öljyä
1
prk
kookoskermaa (2 dl)
2
rkl
fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
2
rkl
limettimehua
juustokuminaa
1/2
dl
soijaa

Työvaiheet

  1. Puolita herkkusienet ja perunat. Kuutioi paprika ja tofu.
  2. Tee marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita kasvikset ja tofupalat maustumaan marinadiin vähintään 2 tunniksi.
  3. Tee satay-kastike. Rouhi pähkinät. Hienonna valkosipulit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili ja juustokumina. Kääntele seosta parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kookoskerma, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Lisää limettimehu. Laita kastike sivuun odottamaan tarjoilua.
  4. Tikuta vartaisiin vuorotellen kaikkia raaka-aineita. Sivele vartaat öljyllä. Grillaa vartaita keskilämpöisessä grillissä 5-10 minuuttia. Sivele kypsille vartaille reilusti satay-kastiketta. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (2)

fraufru
Seuraa 
Liittynyt26.1.2016

Puuttuuko soijamarinadista soijan määrä, vai onko tarkoitus laittaa maun mukaan?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos palautteestasi! Siitä tosiaan puuttui soijan määrä, joka on 1/2 dl. Nyt se on lisätty reseptiin. Hyvää kevättä! yst.terveisin, Soppa365-toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Majoneesimainen cashewkastike antaa vegaaniseen perunasalaattiin ihanan täyteläisen maun. Soosi sopii sellaisenaankin vegemakkaroiden lisukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen perunasalaatti

Ainekset

500
g
uusia perunoita
1
punainen paprika
1
ps
retiisejä
1
punasipuli
2
sellerin vartta
¼
ruukkua
persiljaa
Cashewkastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
vettä
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
1
rkl
sinappia
4
tl
hunajaa
1
rkl
kuivattua tai 2 rkl tuoretta tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät kuumaan veteen pehmenemään tunniksi. Valuta.
  2. Harjaa ja keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja puolita pienimmät ja leikkaa suurimmat neljään osaan. Paloittele paprika ja retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna selleri ja persilja.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää vettä ja suolaa.
  4. Kääntele kastike perunoiden ja kasvisten joukkoon. Tarjoa grillatun kasvismakkaran kanssa kylmänä tai huoneenlämpöisenä .

Kommentit (0)