Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Thaimaalaiset vartaat marinoidaan ensin soijassa ja maustetaan grillaamisen jälkeen vielä satay-kastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 varrasta
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-kasvisvartaat

Ainekset

6
kpl
pientä keitettyä kylmää perunaa
2
kpl
pientä paprikaa
1
pkt
kylmäsavustettua tofua (270g)
Soijamarinadi
2
kpl
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
3/4
dl
öljyä
Paistamiseen
öljyä
Satay-kastike
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
chilipalko
2
rkl
öljyä
1
prk
kookoskermaa (2 dl)
2
rkl
fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
2
rkl
limettimehua
juustokuminaa
1/2
dl
soijaa

Työvaiheet

  1. Puolita herkkusienet ja perunat. Kuutioi paprika ja tofu.
  2. Tee marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita kasvikset ja tofupalat maustumaan marinadiin vähintään 2 tunniksi.
  3. Tee satay-kastike. Rouhi pähkinät. Hienonna valkosipulit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili ja juustokumina. Kääntele seosta parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kookoskerma, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Lisää limettimehu. Laita kastike sivuun odottamaan tarjoilua.
  4. Tikuta vartaisiin vuorotellen kaikkia raaka-aineita. Sivele vartaat öljyllä. Grillaa vartaita keskilämpöisessä grillissä 5-10 minuuttia. Sivele kypsille vartaille reilusti satay-kastiketta. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (2)

fraufru
Seuraa 
Liittynyt26.1.2016

Puuttuuko soijamarinadista soijan määrä, vai onko tarkoitus laittaa maun mukaan?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos palautteestasi! Siitä tosiaan puuttui soijan määrä, joka on 1/2 dl. Nyt se on lisätty reseptiin. Hyvää kevättä! yst.terveisin, Soppa365-toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Syksyinen versio klassikosta! Paahda carbonaran sattumiksi makeaa, täyteläistä hokkaidokurpitsaa ja viimeistele annos rouhituilla saksanpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsacarbonara

Ainekset

600
g
hokkaidokurpitsaa
2
rosmariininoksaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Kastike
50
g
pecorinojuustoa
1
dl
kuohukermaa
2
kananmunankeltuaista
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi kurpitsa, ja laita viipaleet uunipellille.
  2. Hienonna rosmariininlehdet kulhoon. Sekoita etikka, hunaja ja suola joukkoon. Levitä seos kurpitsaviipaleille ja kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Paahda niitä kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  5. Raasta juusto. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja keltuaiset pastan joukkoon. Lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Nostele kurpitsaviipaleet pastaan.
  6. Viimeistele annokset pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
1
tl
suolaa
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Juuriselleri ei suostu enää olemaan se vaatimaton kuutio keittojuuresten joukossa.

Juuriselleri nousi huomion kohteeksi, kun se kannettiin ravintoloissa kokonaisena pääruuaksi. Muhkuraisesta juureksesta sanotaankin, että se on kuin kasvikunnan paisti. Vertaus on perusteltu, sillä kun juuriselleriä paahtaa pitkään, lopputulos maistuu pähkinäisen lihaisalta. Kokin kannattaa olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2½ h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juuriselleri

Ainekset

1
iso juuriselleri (noin 1 kg)
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
savunmakuista sormisuolaa
Lisäksi
savunmakuista sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese ja harjaa selleri hyvin. Jos juuria on paljon, voit leikata osan niistä pois. Nosta selleri uunivuokaan ja viillä terävällä veitsellä pieniä viiltoja ympäri selleriä.
  2. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Varo, että ne eivät pala. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa.
  3. Valele selleri kauttaaltaan öljyllä. Ripottele päälle ½ tl korianterinsiemeniä ja ½ tl suolaa. Paahda selleriä uunissa ja toista öljyäminen ja maustaminen 30 minuutin välein. Kypsennä yhteensä noin 2 tuntia, kunnes selleri on päältä ruskistunut ja sisältä täysin pehmeä.
  4. Leikkaa selleri lohkoiksi ja ripottele savusuolaa päälle.

Vinkki! Jos selleri on pieni, lyhennä kypsennysaikaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Syvän makuinen punaviinipohjainen pata valmistuu portobelloista. Lohtupata parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen lihapata

Ainekset

300
g
portobellosieniä
2
rkl
vehnäjauhoja
4
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
3
oksaa rosmariinia
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
dl
vettä
1
dl
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ohuiksi. Pyöritä jauhoissa.
  2. Lämmitä 4 rkl öljyä kasarissa tai padassa ja ruskista sieniä erissä muutaman minuutin ajan. Malta paistaa sienet tarpeeksi pienissä erissä, jotta ne imevät kunnolla makua. Lisää 2 rkl öljyä ja kuori ja lohkoa sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Kääntele tomaattipyree joukkoon ja lisää loputkin ainekset. Kiehauta ja käännä lämpö miedolle. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)