Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Italialainen pesto valmistuu aidolla tavalla morttelissa nuijimalla. Itse nuijittu herkkupesto lyö kaupan purkkitavaran 6-0. Eikä nuijiminen ole edes työlästä tai vaikeaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen pesto

Ainekset

1–2
valkosipulinkynttä
½
tl
karkeaa suolaa
1
ruukku
basilikaa
50
g
pinjansiemeniä
35
g
parmesan-juustoa
15
g
pecorino-juustoa
½–1
dl
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne karkean suolan kanssa morttelissa. Lisää huuhdellut ja talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkellä kuiviksi painellut basilikanlehdet ja jatka murskaamista. Jos kaikki basilika ei mahdu kerralla mortteliin, lisää lehtiä sitä mukaa, kun edelliset ovat hienontuneet. Lisää pinjansiemenet ja jatka murskaamista. Lisää hienoksi raastetut juustot ja nuiji ne tahnan joukkoon.
  2. Kun kaikki aineet ovat hienontuneet, lisää oliiviöljyä sen verran, että saat sopivan koostumuksen pestoon. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  3. Säilytä pesto kannellisessa purkissa jääkaapissa. Pesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy kylmässä noin viikon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Nachovuoka on aivan tolkuttoman herkullista ruokaa ja maistuu kaikille! Tässä simppelissä versiossa on paljon papuja ja maissia ja juuri sopivasti tulisuutta. Guacamole on ehdoton lisuke nachovuoalle ja tällä reseptillä siitä tulee harvinaisen hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papunachovuoka ja paras guacamole

Ainekset

Nachovuoka
1
ps
nachoja
1
tlk
mustapapuja
1
tlk
kidneypapuja
1
prk
maissia
2
rkl
tacomausteseosta
1
prk
salsaa (mieto tai medium)
1
prk
Koskenlaskija-chili juoksevaa sulatejuustoa
Viimeistelyyn tuoreita yrttejä
Guacamole
2
kpl
syöntikypsää avokadoa
1
kpl
valkosipulin kynsi
1
kpl
lime
2
rkl
ranskankermaa
10
tippaa
tabascoa
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

Nachovuoka:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Kaada nachot uunivuokaan.
Valuta pavut ja maissi.
Laita pavut ja maissi kulhoon ja mausta tacomausteseoksella.

Nostele papu-maissiseos nachojen päälle.
Kaada päälle salsa ja nostele sulatejuustosta nokareita päällimmäiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Guacamole:
Halkaise avokadot, poista kivet ja irroita hedelmäliha ruokalusikan avulla.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Laita avokadot laakeaan kulhoon ja muussaa haarukalla tasaiseksi.
Purista joukkoon limen mehu.
Lisää valkosipuli, ranskankerma, tabasco, suola ja pippuri.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Ota nachovuoka uunista ja viimeistele yrteillä.
Tarjoile guacamolen kanssa :)

Kommentit (0)