klo 12:51 | 28.8.2014

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Tomaattikeitto Tomato bisque provencal
Ainekset
500
g
tomaatteja
500
g
tomaattisäilykettä
1
rkl
voita
1
sipuli pilkottuna
1
laakerinlehti
1
rkl
intiaani- tai ruokosokeria
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
mustapippuria maun mukaan
2
rkl
basilikaa silputtuna
250
g
Philadelphia- tai Hovi-tuorejuustoa
3
dl
kermaa
Työvaiheet
- 1. Kalttaa tuoreet tomaatit eli vedä viilto jokaisen tomaatin kylkeen, laita kiehuvaan veteen ja poista kuori, kun se alkaa irrota. Poista myös tomaattien kannat. Jos on kiire, voit myös tehdä keiton kokonaan tomaattisäilykkeestä.
- 2. Sulata voi kasarissa ja freesaa eli paistele hiljalleen sipulia, kunnes se on läpinäkyvää.
- 3. Lisää tomaatit ja tomaattisäilyke, laakerinlehti, sokeri, valkosipulinkynnet veitsellä littanaksi paineltuina, suola, pippuri ja basilikasilppu. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 25 minuuttia välillä sekoittaen. Poista laakerinlehti ja valkosipulit keitosta.
- 4. Jäähdytä keittoa hetki. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai siirrä se monitoimikoneeseen soseutettavaksi.
- 5. Siirrä keitto takaisin kattilaan ja lisää tuorejuusto ja kerma. Lämmitä keitto uudelleen, mutta älä anna sen kiehua.
- 6. Koristele annos basilikalla.
- Vinkki! Jos haluat keitosta ohuempaa, laimenna sitä maidolla.