Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Pipareiden täytteeksi sopii maun mukaan tumma tai valkosuklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
40 kappaletta
Valmistusaika
1 tunti + 12 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Piparit valkosuklaatäytteellä

Ainekset

Taikina
1,5
dl
siirappia
1
tl
inkivääriä
3
tl
kanelia
1/2
tl
neilikkaa
1,5
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
150
g
voita
1
kpl
kananmunaa
2
tl
soodaa
8
dl
vehnäjauhoja
Väliin
1,25
dl
kermaa
200
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos munavaahtoon.
  2. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia kauniin ruskeiksi. Anna joulupiparien jäähtyä.
  4. Tee täyte. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kerma suklaapalojen päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä kylmässä. Levitä valkosuklaatäytettä piparille ja paina toinen pipari päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (1)

Vierailija

Ei oo munaton, jos majoneesissa on kananmunaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Vadelmamoussekakku kätkee sisälle mehevän ja kuohkean täyteen.
Vadelmamoussekakku kätkee sisälle mehevän ja kuohkean täyteen.
Koristele kakku kukkasin, marjoin ja makeisin.
Koristele kakku kukkasin, marjoin ja makeisin.

Täydellinen täytekakku syntyy myös gluteenittomista, maidottomista ja laktoosittomista aineksista. Kakku sisältää muhkean vadelmamoussetäytteen, sipaisun mehukostuketta ja kuohkean kaurakermakuorrutteen. Koko komeus koristellaan omaan tyyliin, esimerkiksi marjoin, kukkasin ja keksein. Tämä kakku...

Varaa kakun tekemiseen riittävästi aikaa. Kakkupohjan voit valmistaa etukäteen, jolloin kakun tekopäivänä sinulle jää enemmän aikaa itse kakun täyttämiseen ja koristeluun. Resepti kuohkealle gluteenittomalle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton ja maidoton vadelmamoussekakku

Ainekset

1
kpl
4 munan gluteeniton kakkupohja
Kakun kostutukseen
2 -3
dl
laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa
Vadelmamousse
2,5
dl
Aito Kauravispiä
1
dl
Alpro Mild & Creamy soijajogurttia (maustamaton, vanilja tai marja)
1
kpl
kypsä banaani (150 - 180 g)
2 - 3
dl
vadelmahilloa tai -marmeladia (riippuen kuinka makeaa haluat)
4
kpl
liivatelehteä
0,5
dl
laimennettua marjamehua
2 - 3
dl
tuoreita vadelmia, mustikoita tai herukoita
Kakun kuorrute
4
dl
Aito Kauravispiä
2 - 3
rkl
hienoa sokeria
2,5
kpl
liivatelehteä
0,5
dl
kauramaitoa tai vettä
vanilja-aromia (esanssia) oman maun mukaan
Koristeluun, esim.
1
kpl
pinjankukka
3 - 4
kpl
ruusua
3 - 4
kpl
macarons-leivoksia
tuoreita vadelmia, vaaleanpunaisia pehmeitä makeisia, mintun oksia

Työvaiheet

Moussen valmistusohje

1. Vatkaa Kauravispi kuohkeaksi ja lisää mukaan soijajogurtti sekä vadelmahillo.

2. Soseuta kypsä banaani haarukalla, lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Lämmitä mehu kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".

5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.

6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste vadelmamoussen joukkoon ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta.

Laita mousse odottamaan hetkeksi jääkaappiin.

Kolmikerroksisen moussekakun kasaaminen ja hyydyttäminen

(paistettu Ø 20 - 21 cm vuoassa)

1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.

2. Aseta irtopohjavuoan rengasreuna suoraan kakkuvadille, ilman pohjaa (sulje renkaan salpa). Laita alin kerros kakkupohjasta pohjalle.

3. Kostuta vain hieman alinta kakun pohjaa laimennetulla marjamehulla tai gluteenittomalla kauramaidolla. Alin kerros yleensä vettyy helposti koska nestettä tihkuu pohjalle hieman ylimmästä kerroksista.

4. Laita runsas kerros vadelmamoussea pohjan päälle ja ripottele moussen päälle osa tuoreista marjoista. Tasoita pinta.

5. Laita seuraava kerros kakun pohjasta moussen päälle ja toista sama: Kostuta, laita reilu kerros vadelmamoussea sekä marjoja ja tasoita pinta.

6. Aseta päällimmäinen ja viimeinen kerros kakkupohjasta moussen päälle ja kostuta. Jos vadelmamoussea jäi yli, sipaise loput kakun päälle ja tasoita pinta.

7. Suojaa kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Täytekakun kuorruttaminen ja koristelu

1. Vatkaa Kauravispi mahdollisimman kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää joukkoon sokeri ja vanilja-aromia oman maun mukaan.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Lämmitä vesi tai kauramaito kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".

5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.

6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste Kauravispin joukkoon ja vatkaa vaahtoa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria ja/tai vanilja-aromia.

7. Avaa hyytyneen kakun vuoan salpa varovasti, ettei kakun reunat halkea

8. Kuorruta kakun pinta vispivaahdolla haluamallasi tavalla.

Koristele kakku kukilla (pionia ja ruusuja ei voi syödä), vadelmilla, makeisilla ja macarons-leivoksilla. Hyödynnä koristelussa kevään ja kesän aikana villiyrttejä ja syötäviä luonnonkukkia!

Kommentit (0)