Pipareiden täytteeksi sopii maun mukaan tumma tai valkosuklaa.
Piparit valkosuklaatäytteellä
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos munavaahtoon.
- Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia kauniin ruskeiksi. Anna joulupiparien jäähtyä.
- Tee täyte. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kerma suklaapalojen päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä kylmässä. Levitä valkosuklaatäytettä piparille ja paina toinen pipari päälle.