Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Pipareiden täytteeksi sopii maun mukaan tumma tai valkosuklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
40 kappaletta
Valmistusaika
1 tunti + 12 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Piparit valkosuklaatäytteellä

Ainekset

Taikina
1,5
dl
siirappia
1
tl
inkivääriä
3
tl
kanelia
1/2
tl
neilikkaa
1,5
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
150
g
voita
1
kpl
kananmunaa
2
tl
soodaa
8
dl
vehnäjauhoja
Väliin
1,25
dl
kermaa
200
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos munavaahtoon.
  2. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia kauniin ruskeiksi. Anna joulupiparien jäähtyä.
  4. Tee täyte. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kerma suklaapalojen päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä kylmässä. Levitä valkosuklaatäytettä piparille ja paina toinen pipari päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Äkilliseen blinihimoon toimivat leivinjauheella kohotetut uuniblinit. Ne täytetään raikkaalla savulohitahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikablinit ja savukalatahna

Ainekset

8
kananmunaa
3
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
rkl
kirkastettua voita tai rypsiöljyä
3 1/4
dl (160 g)
tattarijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Savukalatahna
400
g
savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)
2
rkl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulia
1
rkl
kapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
tl
sitruunamehua
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1/2-1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
(rypsiöljyä)
n. 1
dl
kirkastettua voita
sipulia, tilliä ja siianmätiä

Työvaiheet

  1. Laita neljä blinipannua (Ø 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
  2. Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
  3. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
  4. Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
  5. Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.

Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.

Kirkastettu voi: Sulata 150 grammaa voita kattilassa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan niin, että vaalea saakka jää kattilaan. Heitä sakka pois.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Ikivihreä tiikerikakku ihastuttaa myös kääretorttuna! Täytteeksi rullattu appelsiini-valkosuklaamousse pitää huolen kakun mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakkukääretorttu

Ainekset

100
g
voita
4
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Tummaan taikinaan
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
kermaa tai maitoa
Täyte
150
g
valkosuklaata (Fazer valkoinen leivontasuklaa)
2
dl
vispikermaa
100
g
appelsiinituorejuustoa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
  4. Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
  7. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kommentit (2)

Vierailija

Jännää että tulee voita kääretorttutaikinaan, miksi?

Tein kuten ohjeessa, jäi lättänäksi ja ilmeisesti oma uuni on kuumempi kuin reseptin laatijalla, koska meinasi palaa.

Kakku mureni käärylöidessä vaikka noudatin peitto-ohjeita. Täyte juoksettui vatkatessa?! kerma ei ehtinyt kiehahtaa. Ohje vaikutti hyvältä, ja varmasti maistuu hyvältä, mutta kauheen moni asia tuntui menevän silti mönkään. Ei mikään läpihuutojuttu.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Olipa epäonnea, harmillista! Kiitos kommentistasi. Tässä vastauksia kysymyksiisi.

Voin avulla taikinasta tulee enemmän tiikerikakkua muistuttava. Rakenne on kahvikakkumainen, mutta sain sen oheisen vinkin avulla rullautumaan tuollaiseksi kuin kuvassa.

Lässähtämisen takana on usein se, että munia ja sokeria olisi saanut vaahdottaa hieman kauemmin. Sama syy voi aiheuttaa kärähtämisen (jos taikinakerros on liian ohut) ja myös sen, ettei pohja kääriydy kunnolla vaan murenee.

Täytteen juoksettumisen syytä en osaa sanoa. Mitä valkosuklaata käytit? Lisään ohjeeseen tuotemerkin, jolla sain täytteen onnistumaan sekä koeversiossa että kuvauksissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Kääri juustokakku rullalle! Pehmeä, sopivan sitruunainen tuorejuustojuustotäyte sekä kanelilla maustettu mantelipohja sopivat täydellisesti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokakkukääretorttu

Ainekset

4
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
dl
mantelijauhetta
1
dl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
kanelia
Käärimiseen
1
dl
mantelijauhetta
Täyte
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
100
g
voita
2
dl
tomusokeria
2
tl
vanlijasokeria
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
sitruunankuoriraastetta
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  5. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vartissa valmis mätipasta kuuluu ruokiin, josta tulee varmasti luottoresepti. Kastike pyöräytetään nopeasti kylmäsavulohesta, mädistä ja sitruunasta. Pinnalle ripotellaan rapeaa norilevää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-mätipasta

Ainekset

400
g
pastaa
Kastike
150
g
kylmäsavulohta
200
g
kirjolohenmätiä
3-4
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
ruukku
rakuunaa
4
rk
oliiviöljyä
(1/2
tl
suolaa)
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
nori-merileväarkkia

Työvaiheet

  1. Paahda ensin norilevyt. Kuumenna paistinpannu ja paahda norilevyjä kuivassa pannussa 10–30 sekuntia molemmin puolin. Ota pois pannusta ja suikaloi.
  2. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Tee sillä aikaa kastike.
  3. Viipaloi lohi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Hienonna rakuuna.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota valkosipulia 1 minuutti. Lisää lohiviipaleet ja paista 1 minuutti. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste.
  5. Valuta kypsä pasta ja lisää pasta sekä mäti pannuun lohen joukkoon. Kiehauta nopeasti, niin, että nesteet kuivuvat. Sekoita rakuuna pastaan. Kylmäsavulohi on suolaista, joten maista ruokaa ennen kuin lisäät suolan ja mustapippurin.
  6. Jaa pasta annoksiksi ja lisää paahdetut norisuikaleet annosten päälle.

Kommentit (0)