Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Jyrki Sukula, Mari Karttunen

Jyrki Sukulan italialaisen grillimenun raikkaina kasvislisukkeina tarjotaan vihreää salsa verdeä ja tomaattipohjaista salsa picantea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
kpl
valkosipulinkynttä
1
dl
hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
3
rkl
hienonnettua tuoretta basilikaa
tuoretta minttua
5
kpl
anjovisfilettä
3
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
oliiviöljyä
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, anjoviksien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla.
  2. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee tahnamaisen lusikoitavaa. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia. Tarjoa grillatun lihan, kalan tai äyriäisten kanssa.

Salsa picante

Ainekset

1
ras
kirsikkatomaatteja
1
kpl
punainen paprika
1
kpl
valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
1
tl
sokeria
1
rkl
valkoviinietikkaa
tai
2
rkl
limen mehua
2
rkl
öljyä
vihreitä yrttejä (lehtipersiljaa, rucolaa tai basilikaa)

Työvaiheet

  1. Puolita tomaatit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja hienonna niin pieneksi silpuksi kuin kykenet. Kuori salottisipuli ja silppua hienoksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi.
  2. Laita vihannekset kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, viinietikalla tai limen mehulla ja öljyllä.
  3. Silppua yrtit ja ripottele salsan päälle.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aioli

Ainekset

1
muna (M-koko)
1
tl
dijoninsinappia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Amerikkalainen piimä-majoneesikastike on täyteläinen vaihtoehto kermaviilikastikkeelle. Se sopii dipiksi sekä tuoreille että grillatuille kasviksille. Täydellistä se on grillikanan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranch-dressing

Ainekset

2
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
majoneesia
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
pari tippaa tabascoa

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tilavaan purkkiin. Ravista sekaisin.
  2. Tarjoa grillattujen kasvisten ja/tai grillikanan kanssa.

Kommentit (0)