
Jyrki Sukulan italialaisen grillimenun raikkaina kasvislisukkeina tarjotaan vihreää salsa verdeä ja tomaattipohjaista salsa picantea.
Salsa verde
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, anjoviksien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla.
- Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee tahnamaisen lusikoitavaa. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia. Tarjoa grillatun lihan, kalan tai äyriäisten kanssa.
Salsa picante
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita tomaatit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja hienonna niin pieneksi silpuksi kuin kykenet. Kuori salottisipuli ja silppua hienoksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi.
- Laita vihannekset kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, viinietikalla tai limen mehulla ja öljyllä.
- Silppua yrtit ja ripottele salsan päälle.