Kokonaisena paistettua siikaa
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 200-asteeeen.
Taputtele siiat talouspaperilla kuivaksi. Hiero kalojen sisään ja pinnalle suolaa ja öljyä. Nosta siiat öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Pese limetti ja leikkaa viipaleiksi. Täytä kalat limettiviipaleilla ja mintun oksilla. Kypsennä noin 20-25 minuuttia kalojen koosta riippuen. Karl on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.
Kun siiat ovat uunissa, valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa.
Pirskottele kypsien siikojen päälle hieman kastiketta. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen ja lusikoi makusi mukaan kalan päälle. Siian lisäkkeeksi sopivat hyvin jasminriisi ja vihersalaatti.
HS Mesta n:o 9, 10.3.2016, s. 17; HS 12.3.2015; Suvi Rüster.