Jrl@home on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min

Kokonaisena paistettua siikaa

Ainekset

Kala
2
kpl
Suomustettua ja puhdistettua kokonaista siikaa (á 500g)
suolaa
oliiviöljyä
2
rkl
Mustia seesaminsiemeniä
1
kpl
Limetti tai sitruuna
1
ruukku
minttua
Kastike
1
dl
Soija
4
rkl
miriniä
4
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua inkivääriä
0,5
kpl
Hienonnettu keskivahva chili
1
kpl
Hienonnettu kevätsipuli
3
rkl
hienonnettua minttua

Työvaiheet

Kuumenna uuni 200-asteeeen.

Taputtele siiat talouspaperilla kuivaksi. Hiero kalojen sisään ja pinnalle suolaa ja öljyä. Nosta siiat öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Pese limetti ja leikkaa viipaleiksi. Täytä kalat limettiviipaleilla ja mintun oksilla. Kypsennä noin 20-25 minuuttia kalojen koosta riippuen. Karl on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.

Kun siiat ovat uunissa, valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa.

Pirskottele kypsien siikojen päälle hieman kastiketta. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen ja lusikoi makusi mukaan kalan päälle. Siian lisäkkeeksi sopivat hyvin jasminriisi ja vihersalaatti.

HS Mesta n:o 9, 10.3.2016, s. 17; HS 12.3.2015; Suvi Rüster.

Sisältö jatkuu mainoksen alla