
2 kukkakaalia (yht. 1,4 kg)
3 kananmunaa
1½ dl korppujauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Maustekastike: (sopii myös wokkiin)
3 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl soijakastiketta
3 rkl hunajaa
1½ rkl riisiviinietikkaa
1½ rkl korealaista gochujang-chilitahnaa
1 rkl seesamiöljyä
Viimeistelyyn:
vaaleita seesaminsiemeniä
Kukkakaali Korealaisittain (Resepti Helsingin Sanomissa)
Työvaiheet
Erottele kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon tai lautaselle korppujauhot. Sekoita niihin suola ja mustapippuri.
Kasta kukkakaalin kukinnot ensin kananmunaan, sitten korppujauhoseokseen.
Nosta leivitetyt kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Valmista kukkakaalien paahtuessa maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipuli kattilaan. Kuori ja raasta pala inkivääriä, kunnes saat 1 rkl raastetta. Lisää kattilaan.
Mittaa kaikki loput maustekastikkeen ainekset mukaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kuplien, välillä sekoitellen noin 8–10 minuuttia, kunnes seos on hieman paksuuntunut.
Ota kukkakaalit uunista ja kaada kastike niiden päälle. Sekoittele, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan.
Jatka paistamista vielä noin 8–10 minuuttia, kunnes maustekastike on ottanut hyvin kiinni kukkakaaleihin.
Siirrä kukkakaali tarjoilulautaselle ja ripottele pintaan runsaasti vaaleita seesaminsiemeniä. Tarjoa kuumana.