Kulinaristi ja Kokitar on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.

Värikäs salaatti sisältää kesän, piristää mielen ja maistuu yhtä aikaa suolaiselta ja makealta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-briesalaatti

Ainekset

250
g
vihreää parsaa
200
g
brie-juustoa
200
g
mansikoita
50
g
pistaasipähkinöitä
3
dl
versosalaattia (tms. salaattisekoitusta)
oliiviöljyä
balsamicosiirappia

Työvaiheet

Kuori parsat nupun alta alaspäin ja leikkaa pois puumaninen kantaosa. Tuoreet ja ohuet vihreät parsat voi käyttää kuorineen.

Keitä parsoja noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä parsat nopeasti jääkylmän veden alla, jotta ne säilyttävät kauniin vihreän värin ja pysyvät napakoina. Kuivaa jäähdytetyt parsat nostamalla ne hetkeksi talouspaperin päälle ja leikkaa parin sentin paloiksi.

Kuutioi brie parin sentin paloiksi. Kuori pistaasipähkinät ja lohko mansikat.

Kokoa salaatti asettelemalla lautaselle versosalaattia, parsoja, mansikoita ja brie-juustoa. Ripottele päälle pähkinät ja viimeistele oliiviöljyllä ja balsamicosiirapilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

GRILLATTU HALLOUMI SALAATTIPEDILLÄ
Grillattu halloumi salaattipedillä
RAAKA-AINEET

150 g halloumi-juustoa
1,5 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
SALAATTI:

1 kerä tammenlehväsalaattia
1 dl rucolan lehtiä
100 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)