
Värikäs salaatti sisältää kesän, piristää mielen ja maistuu yhtä aikaa suolaiselta ja makealta.
Parsa-briesalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Kuori parsat nupun alta alaspäin ja leikkaa pois puumaninen kantaosa. Tuoreet ja ohuet vihreät parsat voi käyttää kuorineen.
Keitä parsoja noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä parsat nopeasti jääkylmän veden alla, jotta ne säilyttävät kauniin vihreän värin ja pysyvät napakoina. Kuivaa jäähdytetyt parsat nostamalla ne hetkeksi talouspaperin päälle ja leikkaa parin sentin paloiksi.
Kuutioi brie parin sentin paloiksi. Kuori pistaasipähkinät ja lohko mansikat.
Kokoa salaatti asettelemalla lautaselle versosalaattia, parsoja, mansikoita ja brie-juustoa. Ripottele päälle pähkinät ja viimeistele oliiviöljyllä ja balsamicosiirapilla.