Suolaisen kruntsi suolapähkinä maistuu niin kuningatartortun pohjassa kuin täytteessä
Kuningatartorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita pehmeän rasvan joukkoon fariinisokeri. Nypi sekaan vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja rouhitut suolapähkinät. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Soseuta vadelmat ja lisää joukkoon sokeri. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella.
- Kokoa torttu. Levitä vadelmasoseen päälle banaaniviipaleet ja kinuskikerma. Anna makujen vetäytyä tunti ennen tarjoilua.
- Käytä koristeluun tuoreita vadelmia, mustikoita sekä suolapähkinöitä.