Porkkanapiirakan ystävä ilahtuu mehevästä kurpitsakakusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
30 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo
Kurpitsakakku
Ainekset
n. 1
kg
kurpitsaa tai myskikurpitsaa
3
munaa
3
dl
fariinisokeria
1
prk (239 g)
ananasmurskaa
1 1⁄2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
inkivääritahnaa
4 1⁄2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1 1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
Kurpitsahilloke
3 1⁄2
dl
vettä
n. 1
l
kurpitsaa kuutioina
1
sitruuna
1
vaniljatanko
4
dl
hillosokeria
1⁄4
tl
suolaa
Kuorrutus
2
rs (á 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
75
g
pehmeää voita tai margariinia
1 1⁄2
dl
tomusokeria
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle.
- Lohko kurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois. Kuori lohkot.
- Raasta kurpitsasta 4 dl karkeaa raastetta taikinaan. Paloittele lopuista noin litra pieniä kuutioita hilloketta varten.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää ananasmurska mehuineen, öljy sekä inkivääri.
- Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää kurpitsaraaste. Sekoita.
- Kaavi taikina vuokaan. Paista noin 45 minuuttia uunin alatasolla.
- Valmista hilloke. Kiehauta vesi. Lisää kurpitsakuutiot ja hauduta 10 minuuttia.
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet. Lisää ainekset hillokattilaan, myös vaniljatanko.
- Lisää hillosokeri ja suola. Hauduta 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Yhdistä tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri. Lusikoi kakulle kuorrutetta sekä hilloketta.