Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Lakulla maustettu saaristolaisleivän tyylinen limppu maistuu mahtavalta graavilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2 kpl
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lakulimppu

Ainekset

100
g
lakritsia
5
dl
appelsiinitäysmehua
50
g
tuorehiivaa
1
dl
muscovadosiirappia
2
tl
suolaa
1
rkl
lakritsijuurijauhetta
dl
ruisleseitä
2
dl
ruisjauhoja
5
dl
vehnäjauhoja
Siirappivesi
2
rkl
muscovadosiirappia
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Hienonna lakritsipalat veitsellä silpuksi.
  2. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoitellen. Lisää hienonnetut lakritsipalat, siirappi, suola, lakritsinjuurijauho, leseet ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä 1 tunti. Kaada taikina yhteen isoon (vetoisuus 1½ l) tai kahteen pienempään suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  5. Paista leipää uunin alaosassa 1 t–1 t 30 min.
  6. Voitele paiston loppuvaiheessa siirappivedellä.

Vinkki! Lakritsisilppu leikkaantuu helpoiten lakumatosta. Leikkaa matosta pitkiä ohuita suikaleita ja hienonna ne silpuksi. Lakun hienontaminen helpottuu, kun pyörittelet tahmeat pinnat vehnäjauhoissa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla