Lakulla maustettu saaristolaisleivän tyylinen limppu maistuu mahtavalta graavilohen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2 kpl
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Lakulimppu
Ainekset
100
g
lakritsia
5
dl
appelsiinitäysmehua
50
g
tuorehiivaa
1
dl
muscovadosiirappia
2
tl
suolaa
1
rkl
lakritsijuurijauhetta
1½
dl
ruisleseitä
2
dl
ruisjauhoja
5
dl
vehnäjauhoja
Siirappivesi
2
rkl
muscovadosiirappia
2
rkl
vettä
Työvaiheet
- Hienonna lakritsipalat veitsellä silpuksi.
- Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoitellen. Lisää hienonnetut lakritsipalat, siirappi, suola, lakritsinjuurijauho, leseet ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä 1 tunti. Kaada taikina yhteen isoon (vetoisuus 1½ l) tai kahteen pienempään suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja anna kohota vielä puoli tuntia.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Paista leipää uunin alaosassa 1 t–1 t 30 min.
- Voitele paiston loppuvaiheessa siirappivedellä.
Vinkki! Lakritsisilppu leikkaantuu helpoiten lakumatosta. Leikkaa matosta pitkiä ohuita suikaleita ja hienonna ne silpuksi. Lakun hienontaminen helpottuu, kun pyörittelet tahmeat pinnat vehnäjauhoissa.