Elina Pesonen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

LAPSUUDEN LÄTYT (verilätyt)

Ainekset

Taikina
0,5
l
verta
2
dl
vettä tai maitoa
2
dl
olutta tai kivennäisvettä
2
dl
ohrajauhoja
2
dl
ruisjauhoja
1-2
sipulia
1
rkl
voita
1
muna
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
ripaus
muskottipähkinää tai meiramia
Paistamiseen: voita

Työvaiheet

Vatkaa veri kevyesti. Sekoita vesi tai maito sekä olut tai kivennäisvesi veren joukkoon. Lisää jauhot ja anna turvota vähintään puolisen tuntia viileässä.

Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa paistinpannulla. Jäähdytä. Lisää sipuli, kananmuna ja mausteet taikinapohjaan ja sekoita tasaiseksi.

Sipaise lettupannun syvennyksiin rasvaa. Paista taikinasta miedolla lämmöllä pieniä lettuja molemmilta puolilta. Tarjoa kuumina puolukoiden ja puolukkakastikkeen kera.

 

 

 

 

Resepti osoitteesta: http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2009/09/lapsuuden-latyt.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla