Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
14:09 | 1.4.2015

Leipäjuusto sähköuunissa

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje ja kuva: Riikka Kaila

Leipäjuustoa voi valmistaa itsekin ja se ei ole vaikeaa! Täysrasvainen luomumaito juustoutuu parhaiten ja sen lisäksi raaka-aineeksi tarvitset vain suolaa ja juustonjuoksutinta. Aito leipäjuusto paistetaan avotulella, mutta sähköuunissa sen voi valmistaa grillivastusten alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 vrk
Helppo

Leipäjuusto sähköuunissa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
l
täysmaitoa
1
rkl
suolaa
1
rkl
juustonjuoksutinta

Vaiheet

  1. Mittaa maito ja suola isoon kattilaan. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (n. 36 astetta). Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustonjuoksutin. Peitä kattila kannella ja anna juustomassan tekeytyä lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
  2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan kauttaaltaan ristiviiltoja esimerkiksi veitsellä, lusikalla tai pallovispilällä. Anna heran erottua juustomassasta n. 10 minuuttia.
  3. Nostele juustomassaa kastellulla harsokankaalla vuorattuun pyöreään lävikköön. Painele juustomassaa samalla kevyesti heran irrottamiseksi. Kun kaikki juustomassa on kerätty lävikköön, taita harsokankaan reunat juuston päälle ja painele vielä kevyesti heraa pois. Nosta lävikkö kulhon päälle. Siirrä juusto jääkaappiin valumaan yön yli. Kulho kerää valuvan heran.
  4. Kumoa juusto siivilästä reunalliseen uunivuokaan, joka kerää juustosta paiston aikana irtoavan heran.
  5. Paista juusto 275-asteisen uunin ylätasossa (voit käyttää myös uunin grillitoimintoa) ruskeapilkulliseksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
leipäjuusto
Juusto
finnhits
this is finland
perinneruoka

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini